Ivo Sanader dobio još šest godina zatvora!

Blagodati mirnog života u Remetincu bi osim Ive Sanadera mogli uskoro osjetiti i mnogi profiteri s područja Dalmacije

Bivši premijer Ivo Sanader nepravomoćno je osuđen na šest godina zatvora za primanje mita u aferi ‘Ina-MOL’, dok je bivši čelnik MOL-a za davanje mita osuđen na dvije godine zatvora

“Ivo Sanader s Hernadijem je dogovorio da će za iznos od 10 milijuna eura dogovoriti da će Republika Hrvatska Molu prepustiti odlucujuči glas u poslovanju Ine. Koristeći položaj i autoritet premijera prikazao je da je potrebno izdvajanje plinskog posovanja iz Ine i izmijeniti međudioničarski ugovor. Na sjednici Vlade zatražio je da se prihvati izvješće kojim se Molu prepušta upravljanje Inom, što je Vlada i prihvatila”, rekla je sutkinja Maja Štampar Stipić.

lg.php?bannerid=7224&campaignid=853&zoneid=454&OABLOCK=36000&OACAP=1&loc=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fnovosti%2Fhrvatska%2Fclanak%2Fid%2F640795%2Fsanader i hernadi su krivi bivsi premijer osuen na sest godina zatvora&referer=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija - Ivo Sanader dobio još šest godina zatvora!

Ivi Sanaderu se uračunava vrijeme provedeno u pritvoru i u zatvoru po ranijoj presudi, a oduzima mu se i imovinska korist. Iznos od pet milijuna eura mora platiti Dioki iz Švicarske u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude.

Sanaderu i Hernadiju nalaže se da podmire troškove suđenja od 60 tisuća kuna.

Bivši premijer nije došao na izricanje presude.(SLOBODNA DALMACIJA)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here