Je li propast projekta lječilišta Dječje selo Roščićevo maslo?

Za koji dan navršava se punih 17 godina od objave natječaja za davanje u zakup zdravstvene ustanove lječilišta Dječje selo u Promajni od kojeg zbog interesa lokalnih moćnika, nažalost, neće biti ništa.

Natječajem je, podsjećamo, ponuđeno na rok od 30 godina zemljište površine gotovo 70 tisuća metara četvornih sa pripadajućim objektima: zgrada bolnice od 1416 m2, turistički paviljon od 1174 m2, skladište, trafostanica, plinska stanica itd.
Mjesečna zakupnina za sve iznosila je manje od 40 tisuća kuna, potencijalni investitor dobio bi rok od tri godine da kompleks dovede u pristojno stanje i za to vrijeme ne bi plaćao ni kune najma. Prema informacijama kojima raspolažemo, Upravno vijeće lječilišta Dječje selo nije „odradilo“ posao do kraja, pa tako ni Josko Roščić koji je kao član tog tijela, a kompleks do danas stoji zapušten i propada. Po ocjeni mnogih, pričinjena je velika šteta koju su počinili lokalni šerifi neasvjesnim radom, propustima, rasprodajom kućica, medicinske opreme i ostale imovine lječilišta, a redakcija portala Megamedia u posjedu je inkriminarajućih materijalnih dokaza o čemu ćemo uskoro izvijestitijavnost… (NASTAVLJA SE…)

24 KOMENTARI

 1. Kriminalac s iskaznicom HDZ-a.Joško Roščić. Upropastili su ono sto je desetljećima hranilo naše obitelji.Lijeciliste koje je besprijekorno funkcioniralo.

 2. Jedina zelja mi je da ovaj jadnik Roscic odgovara za svoja nedjela pa da vidim ponasanje malih baskovoskih miseva koji ga sve ove godine podrzavaju

 3. Sta me briga dao mi je lezaljku a terasu mi uzeo za cestu.kako ste bezobrazni pa nebi on uzeo ako ne moze.jos 200koncesija za lezaljke.lezaljke na 3 kata pa ce roscis kao tito vladat

 4. Kao i svaka firma u RH tako je i Djecje Selo dozivljelo uplitanje bivsih djelatnika Udbe i krvolocnika iz drugog svjetskog rata.Sin partizana i covjeka koji je prokazao par ljudi u Baskoj Vodi 40-tih godina,koji su likvidirani na podrucju Biokova(Kozice) i baceni u jamu,uhljebljen je da kao upravitelj Djecjeg Sela cuva to blago na Jadranu.Doticni Ivo Jurisic,sve ove godine od Zupanije uredno prima placu.Naravno sve pod zastitom nacelnika Roscica koji preko zupanijskih djelatnika stiti Ivu i uz njegovu pomoc cuva teren za nadolazecu prodaju.Njegova kancelarija je bistro Dalmatino,gdje uz tiskovine svaki dan provodi svoje radno vrijeme.
  Također lucica koja je kriminalno nasipana u Promajnoj ici ce u paketu na prodaju.Inace tu je ucestvovao i poduzetnik Anto Covic(zet udbaskog likvidatora Vinka Mravicica) koji je nasipao tu istu lucicu.Postoje u Dorh-u i fotografije nasipanja.
  Sve u svemu,sve sto se dogodilo a i dalje događa u opcini Baska Voda djelo je sinova i rodbine Udbasa,partizanskih krvnika i skoj-evaca na celu sa smradomJoskom Roscicem.To su cinjenice i od njih ne mogu pobjeci.

 5. Lopov do lopova…Jad i tuga… korupcija.. leglo kriminala ..a zasto Roso pjeva sve ribarske?? Naravno , imaju svi koristi!!!

 6. Nekome je u krvi ples, nekome matematika i ostale lijepe stvari a našem načelniku i njegovoj rodica Matildi i slični njima Vidulinu i ostalim…. U krvi je laž, lupezarija,nepovjerenje,….namještanje prljavi poslova,tolika pokvarenosti u njima, ma metastaza do kosti.

 7. A ko je dozvolio onom soferu da parkira autobus cilo lito na Djecjem Selu?Pa normalno,covik uteka za zenon u Srbiju 91 i tamo voza dragovoljce na Vukovar pa mu Roscic omogucio parking.Da nije tako posla bi mu komunalne redare da ga maknu.Ili je prezimenjak sef odjela za komunalne djelatnosti,rezervni oficir JNA upleo prste i u tome?Josko,ako ti nisi ucestvova demantiraj me i naplati mu za cilo lito.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here