Kako je kamiondžija Rojs “jamio” prvih 30 milijuna

Agencija za istraživanje i dokumentaciju  Intelligence – Security Agency, bošnjačka je služba državne sigurnosti koja je 1996. godine  preuzela poslove, imovinu i djelatnike Službe državne bezbjednosti i centralnog  nacionalnog biroa INTERPOL-a BiH

AID ima osam odjeljenja na kojima su pomoćnici ravnatelja. Izvan sjedišta AID-a utemeljeno je osam sektora i to u Sarajevu, Tuzli, Bihaću, Zenici, Doboju, Goraždu, Mostaru i Banja Luci. Bošnjačka služba AID, 2001. godine došla je do informacije milijunske pljačke proračunskog novca Hrvata Bosne i Hercegovine.

rojs - Kako je kamiondžija Rojs "jamio" prvih 30 milijuna

Takozvana Hrvatska Samouprava poslužila je bivšim oficirima JNA, (hrvatske nacionalnosti)  za  raspuštanje Hrvatskog Vijeća Obrane kao komponente Vojske Federacije, bacanjem na ulicu preko deset tisuća vojnika, dočasnika i časnika HVO-a, koji su napustili vojarne i ostavili naoružanje 28.03.2001. godine, (dokaz dokument AID-a, broj S-1/01-2322/01.) 3. Hrvatskog gardijskog zbora VF BiH, koji je bio smješten u kasarni Mato Lučić – Maturica u Kiseljaku, koja je napuštena od strane svih časnika i dočasnika Hrvata, po naputku rukovodstva Hrvatske Samouprave.

26. studenog 2001. godine djelatnici bošnjačke sigurnosne službe AID preko svojih špijuna došli su do saznanja o izvlačenju velike količine novca iz Hercegovačke banke d.d. od strane visokih dužnosnika takozvane “Hrvatske Samouprave”.  Iz dokumenata AID-a vidljivo je da je torbar Hrvatske Samouprave bio je i poznati kontraverzni posuški kamiondžija Ljubo Ćesić Rojs, koji je poznat po izreci “Ko je jamio, jamio”.

Banka foto 731x1024 - Kako je kamiondžija Rojs "jamio" prvih 30 milijuna

U prilogu ovoga teksta objavljujemo dokument AID-a od 28.studenog 2001 godine iz kojega je vidljivo kako, kada i koliko je Rojs sa svojim ortacima „jamio“ . Nije slučajno da su na dokumentu dva imena markirana crnim flomasterom! Poznavateljima politike i prilika HDZ BiH 2001. godine koja je ovjekovječena pljačkom hrvatskoga naroda u BiH, nije nepoznanica o komu se radi! Dokument AID-a objavljujemo kao primjer za analizu kako, kada i koliko je Ćesić s ortacima jamio! Donald Trump i danas kao predsjednik SAD-a na crnoj listi ima Ljubu Ćesića Rojsa, Radovana Karadžića i druge kojima je zabranjen ulazak u SAD. Sada znamo i zašto.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here