U subotu 16.02. dizajnerica Olya Sookie se po drugi put predstavila londonskoj publici  na platformi  Fashion Finest

Ovogodišnja kolekcija je specijalno izdanje posvećeno podizanju svijesti o mentalnom zdravlju. Kolekcija je inspirirana osobnim i svakodnevnim emocijama dizajnerice , te je odlučila napraviti kolekciju koja podržava trend progovaranja o problem mentalnog zdravlja  da prikaže skrivenu ljepotu nečeg što se prvenstveno predstavlja kao negativna stvar, čak i tabu tema.

Svaka haljina predstavlja jednu emociju, jedna je ljutnja, druga depresija, zatim tjeskoba te je slijede strah i usamljenost. Finalna predstavlja ono što individualac pokušava postići, a to je spokoj.

Smatram da je jedini način da premostimo naše globalno krhko stanje uma je da prihvatimo sebe i radimo na tome kroz umjetnost. – kaže Olja

7 - Makaranka Olya Sookie predstavila svoju novu kolekciju Nephilim 4.0 – State of Mind na londonskom   Fashion Week-u

Publika  je sa oduševljenjem pozdravila rad naše dizajnerice  te su imali brojne pozitivne reakcije na činjenicu da je u sklopu Oljine revije jedan od modela bila Chiara Bordi (18) model iz Italije sa protetskom nogom.  Mlada talijanka je izgubila lijevu  nogu u prometnoj nesreći  no nije dopustila da je to spriječi u ostvarivanju ciljeva te je tako prošetala pistom za Olju.

Podržavam različitost na modnim pistama, te sam vrlo rado imala netipičnog modela jer ipak moda treba biti za sve tipove tijela, a ne da se samo forsira određena figura, to nije realna slika. Želim da sve djevojke i  žene znaju da mogu nositi sve što požele i da se ne moraju ustručavati da bi se uklopile u neke norme.  Smatram da je Chiara bila apsolutno prekrasna na modnoj pisti i pozdravljam što je platforma Fashion Finest prepoznala  potrebu da se uključe raznovrsni modeli.  –kaže Olja. FOTO: http://londoncreative.uk/ i Davor Konjevod

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here