Marko Pupić Bakrač podnio kaznene prijave zbog incidenta na Gradskom vijeću

Zbog incidenta na posljednjoj sjednici zadarskog Gradskog vijeća kada su zaštitari Budnog oka napali gradske vijećnike Akcije mladih Antu Rubešu i Marka Pupića Bakrača, pokrenute su i prve kaznene prijave.

Marko Pupić Bakrač kazneno je prijavio Državnom odvjetništvu RH nepoznatu osobu u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru zbog saznanja da je upravo netko, njemu nepoznat, iz ŽDO-a naložio policiji njegovo privođenje kao i privođenje Ante Rubeše. Pupić Bakrač također je kazneno prijavio i nepoznatu osobu koja je dala nalog zaštitarima tvrtke „Budno oko“ za fizički napad na ovu dvojicu vijećnika.
KAZNENE PRIJAVE POGLEDAJTE OVDJE: Kaznena prijava 20001    Kaznena prijava0001

– Odlučio sam se za podizanje kaznenih prijava zbog svega što se dogodilo Anti Rubeši i meni na posljednjoj sjednici vijeća i poslije nje. Iz prijava koje su priložene i zakona koji su navedeni razvidno je: da smo protuzakonito fizički napadnuti, da smo mi službene osobe, a nikako zaštitari, da nas se privodilo bez ikakve zakonske podloge po izmišljenom osnovu, da institucije štite oni koju su naručili i organizirali protuzakonit fizički napad na gradske vijećnike, da su pojedinci iz institucija sistema uvezani sa interesno-političkom grupacijom u Zadru i izvršavaju njihove naloge. Svoj iskaz ću ovih dana proširiti u PU Zadarskoj, izvijestio nas je Marko Pupić Bakrač.