Marko Raos „popušio“!

Marko Raos. 70 i nešto sitno mu je godina. Kada je prije nekoliko mjeseci Jure Brkan najavio svoju kandidaturu i rekao: „Ja ću biti gradonačelnik Makarske“, Marko Raos je, navodno,  u zadnjim redovima publike promrljao „Oćeš pi… materinu!“ što je izazvalo podsmjeh mnogih HDZ-ovaca

Danas, Marko Raos sjedi u Gradskom vijeću Grada Makarske kao vijećnik HDZ-a, zahvalan Juri Brkanu što ga je, kako je svojedobno kazao, počastio da bude iza njega. I doista, to je sve što je Marko Raos postigao u lokalnoj makarskoj politici. Podmetnuo je svoja leđa, ugled da bi bio vijećnik i dizao ruku onako kako mu narede Jure Brkan i Marko Ožić Bebek. Kako u samoj izbornoj kampanji, tako i danas par dana nakon konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Makarske, mnogi se u Makarskoj pitaju što je to trebalo Marku Raosu koji je do ulaska u HDZ slovio kao gospodin, ali i vrlo uspješan menadžer. Vjerojatno se i on sam to pita obzirom da je u više navrata s različitim ljudima mjesecima uoči izbora govorio da nema šanse da će ići na izbore s ljudima, citiramo, „kao što su Jure Brkan, Marko Ožić Bebek, Miro Mucić i Marija Lelas“. Ne znamo što je pjesnik time htio reći, ali smo u posjedu audio snimke gdje jednoj našoj suradnici samo nekoliko dana prije službenog predstavljanja HDZ-ove liste kleveće te iste HDZ-ovce s kojima dana s sjedi za istim stolom kategorički odbijajući da bi ikad s njima išao na zajedničku listu.
Ne samo to. Najavljivao je nekakve nezavisne liste, mazao oči svojim najbližim suradnicima, a cijeli grad je brujao o njegovom ulasku u HDZ. To je dokaz da žena posljednaj dozna da ju muž vara. Tako ni sam Marko Raos nije znao da će biti u HDZ-u, pa je pričao po Makarskoj priče za malu djecu u koje nitko nije vjerovao osim, valjda, njega samoga.
Istini za volju, Marko Raos je od nekoliko uglednih HDZ-ovaca dobio još prošle godine ponudu da bude kandidat za gradonačelnika, a s njim u kombinaciji bi kao predsjednik Gradskog vijeća bio dr. Damir Mendeš te kao zamjenica gradonačelnika Hloverka Novak-Srzić. No, Marko Ožić Bebek kao glavni strateg makarskog HDZ-a nije bio sklon takvoj soluciji jer je bio svjestan da sa Raosom, Mendešom i Novak-Srzić ne bi mogao manipulirati kao što to može s Jurom Brkanom, politički neiskusnim mladićem s ogromnim teretom prošlosti.
I danas je samo vijećnik. Nije ni zamjenik gradonačelnika ni predsjednik Gradskog vijeća, pa čak ni potpredsjednik Gradskog vijeća… A premijer Plenković mu nećak? Teško se oteti dojmu da su HDZ-ovci preveslali Marka Raosa koji nije krio svoje političke ambicije, a završio poput „Martina u oblacima“ ili, da bi bilo razumljivije, visoko je poletio, a nisko pao.

9 KOMENTARI

  1. Marko čestitke i hrabro naprid i ti si Dika i slika mskarskog Hdz ,Marko ,Narko,Marko okreni se i pogledaj,guzica stoji i debela joj koza..ti si nas ponos i brkovi krase čovjeka Raosa…covik u godinama da dodje do pameti pa poludi i rodjak će ti zaviditi…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here