Milijan Brkić pod povećalom PNUSKOK-a

Milijan Brkić

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina u nedjelju zbog tajnosti izvida nije novinarima rekao u kojem je statusu u aferi SMS prije nekoliko dana ispitan zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, a ministar uprave Lovro Kuščević i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nisu željeli komentirati tu situaciju, poručivši da policija i DORH trebaju raditi bez ikakvog pritiska sa strane politike

Prema medijskim navodima, Brkić je prije dva dana ispitan u svojstvu osumnjičenika jer je presretao poštu svoje žene, koristeći usluge bivšeg MUP-ovog informatičara Franje Varge osumnjičenog u “aferi SMS”, piše Slobodna Dalmacija.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina, na upite novinara danas u Jasenovcu ponovio je očitovanje Ravnateljstva policije kako su u sklopu istraživanja afere SMS otkrivena druga kaznena djela protiv računalnih sustava, programa i podataka.

lg.php?bannerid=7224&campaignid=853&zoneid=454&OABLOCK=36000&OACAP=1&loc=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fnovosti%2Fhrvatska%2Fclanak%2Fid%2F598736%2Fravnatelj policije o brkicevom ispitivanju zbog sms ova nije puno otkrio ali je najavio kriminalisticko istrazivanje se nastavlja kuscevic i jandrokovic dali sture odgovore&referer=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija - Milijan Brkić pod povećalom PNUSKOK-a

No, zbog tajnosti izvida ne može iznijeti više detalja pa su i dalje bez potvrde ostali medijski navodi po kojima je vezano za  aferu SMS, u svojstvu osumnjičenika ispitan i Milijan Brkić.

“Policija postupa po službenoj dužnosti, razmjenjuje sve informacije s Državnim odvjetništvom i kao i u svim drugim kriminalističkim istraživanjima prikuplja obavijesti od građana i ispituje, ako je potrebno, osumnjičenike”, kazao je Milina novinarima u Jasenovcu, gdje je nazočio službenoj državnoj komemoraciji u znak sjećanja na žrtve ustaškog logora Jasenovac.

Dodao je da ne može otkriti u kojem statusu je ispitan glavni tajnik HDZ-a, zbog tajnosti izvida.

Upitan hoće li biti još privođenja, rekao je da se kriminalističko istraživanje nastavlja.

Ministar uprave Lovro Kuščević i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković novinarima na komemoraciji nisu željeli komentirati tu situaciju.

Jandroković je kazao da nema više informacija od onih koje su objavljene jučer u medijima, a nije želio niti procjenjivati hoće li i koliko to nanijeti štete stranci u predizbornoj kampanji za predstojeće EU izbore. Rekao je i kako se s Brkićem nije čuo.

“Pustimo da policija i DORH naprave svoj posao bez ikakvog pritiska sa strane politike”, kazao je ministar Kuščević.

Na upit predstavlja li to uteg stranci i hoće li od Brkića tražiti da se povuče, kratko je odgovorio da HDZ ima najbolju listu za europske izbore, kandidate i program i da će sasvim sigurno biti pobjednici na izborima za Europski parlament.

Ne boji se, kaže, da će oporba to iskoristiti u kampanji i da će Brkić biti među prvim temama.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here