Mladi Zadranin nestao u Njemačkoj, otac moli za pomoć

Stojan Gužvica (20) je nestao u nedjelju ujutro u Ulmu gdje je stigao prije nekoliko dana. Otišao je iz stana u kojem je živio s ocem i od tad nitko ne zna gdje se nalazi

Njegov otac Željko Gužvica za Fenix je rekao kako mu sin ne zna njemački jezik i ne snalazi se baš dobro u Njemačkoj, piše Fenix.

– Nikad nije putovao sam. Ne vjerujem da je zapamtio ni adresu gdje živimo jer smo na ovoj adresi tek nekoliko dana. Kod sebe nema novca, vjerujem da je i ono malo što je imao već potrošio. Imam informacije da se htio vratiti kući u Hrvatsku. Možda je htio otići a mislim da je zalutao, baterija mobitela mu je praznaa jer je nedostupan i sad se ne zna vratiti – govori Željko Gužvica.

Otac i sin su iz Zadra prije nekoliko mjeseci došli u Njemačku. U Ulmu su tek nekoliko dana. Zajedno su radili u firmi Ulmer Fleisch.

Ako itko ima bilo kakvu korisnu informaciju molimo ga da javi policiji ili na broj mobitela 00385/915493109 ”, rekao je otac.

20-godišnji mladić Stojan Gužvica je samo jedan u nizu mladih ljudi iz Hrvatske čiji su nestanak u posljednjih nekoliko dana prijavili članovi obitelji. Kako smo već pisali,  nedavno je u Njemačkoj nestao 35-godišnji Marko Kovačević. Kako stoji u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba (Nestali.hr), Kovačević se od srpnja ove godine nalazi na privremenom radu u Njemačkoj, a od 13. rujna se ne javlja članovima obitelji.