Nagrađeni najbolji “mladi ljetni čitači” u Gradskoj knjižnici Kaštela

Marija Magdalena Crnoja, Anton Bogdanić i Vana Tangar – članovi GKK, pročitali su najviše knjiga tijekom ljeta u kategorijama “srednja škola”, “viši razredi OŠ” i niži razredi OŠ”, a za svoj užitak i trud nagrađeni su diplomama GKK i vrijednim knjigama Naklade Ljevak – glavnog sponzora “Ljetnog književnog izazova GKK”.

“Uživaš u čitanju i za to još dobiješ nagradu!” – bili su najčešći komentari nagrađene djece i njihovih roditelja, koji su se u četvrtak, 01. listopada, mogli čuti u Muzejskom prostoru Podvorje u Kaštel Sućurcu. Točno 30 mladih članova GKK, sudionika “Ljetnog književnog izazova GKK”, kući je otišlo s priznanjima Knjižnice i nagradama Naklade Ljevak, koja je 9 najboljih ljetnih čitača nagradila najnovijim knjigama s top ljestvica, dok su svi oni koji su pročitali 10 i više knjiga kući otišli s utješnim nagradama sponzora. Nakon kratke uvodne riječi ravnateljice GKK Renate Dobrić, koja je istaknula kako je Knjižnica tijekom srpnja, kolovoza i rujna ove godine po drugi put organizirala “Ljetno natjecanje u čitanju” upravo zbog poticanja mlađih korisnika na čitanje tijekom ljetnih školskih praznika, a to je “ujedno i jedino natjecanje ovakve vrste u Hrvatskoj”, djeci se obratio i dogradonačelnik Grada Kaštela – Mili Novak, koji je naglasio kako je “lijepo vidjeti ovoliki broj mladih članova Knjižnice na okupu, a sve ih povezuje ljubav prema knjizi i čitanju.”
Ljetni izazov7 - Windows Photo Viewer“Drago mi je što ste nagrađeni za uživanje u čitanju. S obzirom na preko 60 djece, koja su se uključila u ovo književno natjecanje GKK, očito je kako je u Kaštelima čitanje u modi. Čestitam Vam od srca na nagradama i trudu. Nastavite čitati i učiti, i nastavite se uključivati u sve aktivnosti Gradske knjižnice Kaštela, koja se trudi svima približiti knjigu na razne načine.” – rekao je dogradonačelnik Novak. Nazočnima se obratila i gđa. Ankica Runtić, predstavnica Naklade Ljevak, koja je naglasila kako je presretna što se Naklada Ljevak kao glavni sponzor uključila u “ovo jedinstveno hrvatsko književno natjecanje za poticanja čitanja”, kojega je GKK uspješno organizirala po drugi put. Ljetni izazov8 - Windows Photo ViewerNadam se kako ćemo s našim poklonima potaknuti kaštelansku djecu da se dogodine u još većem broju uključe u “Ljetno natjecanje u čitanju GKK”. U zabavnom dijelu programa, kojega je vodio Roko Kraljević – pobjednik u natjecanju “Čitajmo naglas, čitajmo zajedno”, sudjelovala su djeca Dramske skupine GKK s voditeljicom Jasminkom Borzić, koja su izvela igrokaz “Popodne letećih slova” autorice Silvije Šesto, djeca iz KUD-a Karol Wojtyla s voditeljicom Ljiljanom Garbatti, koja su izvela igrokaze: “Miljenko i Dobrila u stihovima” (autorica Meri Žitković Babaja, glumci: Filip Ivanković, Paula Perišin i Karla Serdarušić) i “Bužica moga ditinjstva” (autor Mario Klarić, odglumio najmlađi član KUD-a Ante Šećer), te „zvijezda večeri“ – osmogodišnja Lana Rubelj iz Kaštel Sućurca, koja je svojim nedavnim nastupom u glazbenom natjecanju “Zvjezdice” osvojila srca žirija. Čestitavši svim natjecateljima, roditeljima, bakama i djedovima, kao i svima ostalima, koji su se u Muzejskom prostoru Podvorje okupili kako bi podržali sve ovogodišnje sudionike Ljetnog natjecanja u čitanju GKK, ravnateljica je svih pozvala na zajedničko fotografiranje, nakon čega su svi – punih vrećica, sretni i zadovoljni – otišli kućama.

POPIS NAGRAĐENIH SUDIONIKA

Srednja škola:

 1. Marija Magdalena Crnoja 1.r., Ekonomsko-birotehnička škola 53 knjige
 2. Ivana Miljak 2.r. Prirodoslovno-tehnička škola 45 knjiga
 3. Lara Smoljo, 1.r. SŠ „Vladimir Nazor“ Split                            40 knjiga

Od 5. do 8. razreda:

 1. Anton Bogdanić, 7.r. OŠ Ostrog 30 knjiga
 2. Dora Lijić, 5.r. OŠ Ostrog 29 knjiga
 3. Leona Duvnjak 5.r. OŠ kneza Trpimira 25 knjiga
 4. Anđela Delić 7. r. OŠ kneza Mislava 22 knjige
 5. Ivona Afić 6. r. OŠ kneza Trpimira 21 knjiga
 6. Mirjana Macanović 6. r. OŠ kneza Mislava 19 knjiga
 7. Marita Dadić 5.r. OŠ Bijaći 16 knjiga
 8. Fanny Biljak 5.r. OŠ kneza Trpimira 16 knjiga
 9. Ana Petra Lambaša 7. r. OŠ kneza Mislava 14 knjiga
 10. Antonia Stojan 5.r. OŠ prof. F. Lukasa 14 knjiga
 11. Marieta Jarebić 5. r. OŠ kneza Trpimira 13 knjiga
 12. Anamarija Zorić 5.r. OŠ kneza Trpimira      12 knjiga
 13. Josip Drnasin 5.r. OŠ Bijaći 12 knjiga
 14. Ana Lisica 6. r. OŠ kneza Mislava 11 knjiga
 15. Dragica Žegarac 6. r. OŠ kneza Mislava 11knjiga
 16. Lorena Kasalo 8.r. OŠ prof. F. Lukasa 10 knjiga
 17. Paola Tešija 6.r. OŠ prof. F. Lukasa 10 knjiga
 18. Marta Bešlić 8. r. OŠ kneza Trpimira 10 knjiga
 19. Ivan Muselin 6.r. OŠ prof. F. Lukasa 10 knjiga
 20. Fabijan Jozić 7.r. OŠ prof. F. Lukasa 10 knjiga

 

Od. 1. do 4. razreda:

 1. Vana Tangar 3.r. OŠ kneza Trpimira      20 knjiga
 2. Andrea Dobrić 4.r. OŠ prof. F. Lukasa      18 knjiga
 3. Ana Zoraja 2.r. OŠ prof. F. Lukasa      14 knjiga
 4. Antonia Kovač 4. r. OŠ kneza Mislava       12 knjiga
 5. Ivana Matozan 4. r. OŠ kneza Mislava      11 knjiga
 6. Antea Čule 3. r. OŠ kneza Mislava      11 knjiga
 7. Antonela Bogdanić 2. r. OŠ Ostrog                   10 knjiga

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here