Nakon Milanke Opačić, SDP napustila i Aleksandra Kolarić

Komunikacijska stručnjakinja Aleksandra Kolarić objavila je u srijedu navečer u emisiji “Pressing” N1 televizije da je napustila SDP, stranku u koju se bila vratila nakon pobjede Davora Bernardića na unutarstranačkim izborima, a iz koje je prethodno bila izbačena zbog kritika na račun tadašnjeg premijera i šefa stranke Zorana Milanovića oko tzv. lex Perković

“Danas poslijepodne sam izašla iz SDP-a. Poslala sam mail predsjedniku stranke, glavnom tajniku i predsjedniku zagrebačke organizacije stranke”, izjavila je Kolarić za N1.

Kaže da se s ‘oligarhijom i vodstvom’ stranke nije čula, ali da je kontaktirala s dosta ljudi do kojih joj je stalo, a kojima je obznanila svoju odluku za koju kaže da ju je donijela prije tjedan-dva.

lg.php?bannerid=0&campaignid=0&zoneid=454&loc=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fnovosti%2Fhrvatska%2Fclanak%2Fid%2F572863%2Faleksandra kolaric izasla iz sdp a ta stranka niti zeli niti moze biti alat za mijenjanje drustva&referer=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija - Nakon Milanke Opačić, SDP napustila i Aleksandra Kolarić

“Odluku sam donijela prije zadnje sjednice Glavnog odbora, onda su me zvali ljudi, koji su znali za moju odluku, pričekaj još malo, naći ćemo način da smijenimo predsjednika. Rekla sam dobro, dan-dva ne čine razliku. Nisam bila sigurna u ishod, pokazalo se kao paceraj”, rekla je Kolarić.

“Procjenjujem da je SDP ovakav kakav je sada potpuno suvišna organizacija za Hrvatsku. SDP niti želi niti može činiti da bude alat za mijenjanje društva. I bivše i sadašnje vodstvo snose odgovornost za to. Nisam mogla sama sebi naći niti jedan razlog zašto bih ostala u toj organizaciji”, dodala je te najavila svoju političku pasivizaciju.

“Na političkoj sceni trenutno ne vidim niti jednu stranku koja može ovo društvo povesti u nužne promjene. Do daljnjega ću se posvetiti svojem poslu i svojoj obitelji”, rekla je Kolarić.

Njezin zadnji pokušaj aktivnijeg političkog angažmana u SDP-u bio je kandidatura za predsjednicu zagrebačke organizacije, no izgubila je u prvome krugu, a u konačnici je pobjedu odnio Gordan Maras. (Slobodna Dalmacija)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here