Neuspjela deložacija u Živogošću: Je li Emilija Zdjelar žrtva ili vješta manipulatorica?

Jučer je po peti put odgođena deložacija Emilije Zdjelar (80) iz kuće u Živogošću. Sudski ovrhovoditelj je vrlo brzo po dolasku na teren izvijestio kako deložacije neće biti jer je do daljnjega odgođena, a o razlozima se samo može nagađati.

Ovrhovoditeljeva obavijest obradovala je Emiliju Zdjelar, njezinog sina Draška te ostatak obitelji kao i dvadesetak pripadnika Živog zida iz Biograda, Splita i Makarske.
Podsjećamo, riječ je o sudskom sporu u kojem dvojica braće Dominko i Gordan Jukić iz Australije tvrde da kuća ne pripada Emiliji Zdjelar. Prema sudskim zapisnicima, Emilija Zdjelar je prije dvadesetak godina, a nakon rastave braka, došla živjeti u Živogošće kod svoga oca te se do njegove smrti brinula o njemu. zivogosce1On je s njom navodno potpisao Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju temeljem kojeg polaže pravo na kuću. Međutim, Emilijin otac Ante Jukić je prije toga prizemlje kuće darovao sinovima Dominku i Gordanu te prije smrti pokušao to sudski poništiti, no sinovi su tu kuću prodali Nenadu Periću koji također živi u Australiji i Perić je sudski uspio uknjižiti kuću na svoje ime.
Mještanka Živogošća, Jagoda Grbić tvrdi da Emilija Zdjelar nije u pravu i da je ovdje riječ o mazanju očiju.
– Boli me nepravda i laž. Nije istina da Emilija nema gdje živjeti. Otac joj je ostavio tri kuće, jednu koju je sagradio u Maloj Dubi pored Živogošća, u Podmoraču i u Muravi! Gradnju kuće iz koje je bezuspješno pokušavaju deložirati su financirala njezina braća iz Australije, a sve se lako može provjeriti preko štedne knjižice pokojnog Ante Jukića u Splitskoj banci preko koje su njegovi sinovi stalno slali novac. Uostalom, osim tri kuće, Emilija Zdjelar je od oca nasljedila i zemlju. Svi ovo znaju u Živogošću i čudimo se kako se od Emilije Zdjelar pravi žrtva, a zapravo su mediji i svi ostali žrtve njezine manipulcije, kazala je Jagoda Grbić.zivogosce

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here