Nikolina Andačić zalutala u politiku?

U Vrgorcu nikada nema mira, barem što se političke scene tiče. Prije, za vrijeme, nakon… ma cijele godine i svake godine je izborna godina.

Osim portalista koji nas svakodnevno obavještaju što se dogodilo prije nego što se i dogodi ili još gore i ne dogodi, na scenu “koka svađalica” uključili su se ( napokon ) gradonačelnik Ante Pranić i kandidatkinja za gradonačelnicu NikolinaAndačić, tema javni radovi. Tko je osigurao 20 radnih mjesta? Andačić ili Pranić? Na svojoj službenoj stranici Andačić tvrdi: “Još jedna dobra vijest za stanovnike našeg Grada. Vrgorcu je odobreno 20 sezonskih radnih mjesta za javne radove. To sam postigla zahvaljujući ministru Tomislavu Čoviću i ravnatelju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Anti Lončaru“.
Na službenoj stranici gradonačelnika Pranića stoji: “Sutra izlazi natječaj koji sam danas potpisao u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje. Riječ je o 20 radnih mjesta na šest mjeseci na održavanju javnih površina po sistemu javnih radova. Iako smo tražili 30, odobreno nam je 20 i to na tri mjeseca. Dodatnim dopisom sam tražio šest mjeseci i dobili smo potvrdan odgovor. Mjesec dana riješavamo ovaj problem“.
Koliko smo mi upoznati u svim gradovima gradonačelnici se bave ovakvim stvarima, javnim radovima osim ako Vrgorac nije “poseban slučaj” ili ako kandidatkinja nije zalutala u politiku. Savjetujemo Andačić da potraži PR stručnjake dorasle vođenju jednu kampanje, a ne prosječne populiste. Populista je puna Hrvatska, zato nam stručnjaci i odlaze, zar ne?

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here