NL Ante Radića: Baška Voda mora biti općina jednakih, a ne moćnih i podobnih!

Anti Radiću, nositelju nezavisne liste za načelnika i Općinsko vijeće  kao rođenom Baškovođaninu, koji voli svoj kraj teško je, kaže, gledati kako iz godine u godinu sve teže postaje pošteno živjeti i raditi u općini.

Ante Radić

– Ovakvo vođenje općine dalje ne ide. Ljudima je dosta odvajanja sredstava iz općinskog proračuna u korist šačice povlaštenih. Temeljne vrijednosti na kojima ćemo graditi našu poltiku su SIGURNOST, RAVNOPRAVNOST, PRAVEDNOST, TRANSPARENTNOST i EKONOMSKI RAZVITAK NA KORIST SVIH GRAĐANA , kazao nam je kandidat za načelnika Baške Vode Ante Radić.
Kaže kako će odmah na početku mandata provesti detaljnu analizu rada i poslovanja općinske vlasti te javno objaviti rezultate.
– Razotkrit ćemo sve afere i zakulisane igre naših prethodnika . Građani općine Baška Voda ne znaju da nalaz državne revizije govori o 9 milijuna nenaplaćenih potraživanja, od toga 5 milijuna kuna je otišlo u zastaru. Sadašnja vlast nije imala hrabrosti to pitanje staviti na Općinsko vijeće  da se vidi razlog tog duga, tko ne plaća svoje obveze, a koristi sve privilegije. Evidentno je pogodovanje i opraštanje dugova, a za sve je odgovoran sadašnji načelnik JoskoRoščić – demagog koji se hvali izgrađenim objektima, a ne pita se za koga, kazuje nam Radić.
Prema njegovim riječima, zgrada u Bastu u koju su utrošeni milijuni kuna zjapi prazna, omladinski dom služi za skupove HDZ-a i maskenbal, sala u vatrogasnom domu ne služi nikome.
–  Zanimljivo je da svaki objekt ima šank . Mladosti nema, otišli za školom i kruhom danas su po Zagrebu, Njemačkoj i Irskoj, ostaju samo podobni.  Općina ima svrhu samo za podobne i oni su uhljebljeni u općinskim firmama i troše novac poreznih obveznika .To se mora promijeniti!, odlučan je Radić.

Željko Lozić

Najavljuje  restruktuiranje općinske uprave koja je u 10 godina, kaže, narasla za 400% , ali ne otpuštanjem već preraspodjelom da službenici budu na usluzi građanima, a ne da im općinske kancelarije služe za vođenje svojih privatnih firmi .    Nužna je, kaže Radić, potpuna transparentnost , a ne da se ne zna tko koristi javnu površinu i plaća, a tko ne plaća.
– U zadnjih 8 godina ne možete dobiti podatke jer su izmislili da je to porezna tajna! Čak se kriju podaci od općinskih vijećnika.  Smanjit ćemo namete na javne površine koje su najveće u zupaniji , poticati zapošljavanje, a ne kao sad blokirati gradnju hotela i turističkih sadržaja koja otvaraju radna mjesta, a sve radi sitnih ili krupnih interesa Joska Roščića.
Kandidat za zamjenika načelnika općine Baška Voda, Željko Lozić kaže nam da će stupanjem na vlast u Baškoj Vodi pokrenuti dogradnju i povećanje kapaciteta komunalne infrastrukture, posebno kanalizacijskog sistema koji je još iz prošlog stoljeća 60 i 70 godina, javnu rasvjetu koja je ogroman potrošač (prijelaz na LED rasvjetu).
– Cilj nam je izmjena i usvajanje prostornog plana koji ni nakon 10 godina nije konačan, završetak i izgradnja lučice u Promajni za koju sadašnja vlast nema sluha i služi im samo u predizborne svrhe. Pod hitno treba legalizirati lučicu u Krvavici, te revitalizirati naselje „Dječje selo“, a u dogovoru sa školom izgraditi podzemnu garažu i poslovne prostore ispod školskog igrališta. Najbitnije od svega je da budemo općina jednakih, a ne moćnih i podobnih, poručuje Željko Lozić.

5 KOMENTARI

  1. Ne pratim ovaj portal, ali sam silom prilika sada na njemu, i evo pročitah Antine i Željkine poruke koje su bile pametne i ohrabrujuće.
    Zato nemojte posustati, glavu gore- doći će i drugi izbori!!!
    Kad -tad, svak će platit svoj račun, a Roščići je davno došao i u tom smislu mogu reći: mea culpa, mea maxima culpa!
    Mate Divić, pok. Nikole Kesarina

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here