Ako nešto može poći naopako, poći će naopako, kaže mudrost odnosno Murphyev zakon

Čini se da u Makarskoj sve ide po Murphyevom zakonu jer smo se proteklih godina napisali članak koji upućuju na količinu idiotarija kakve se rijetko gdje viđaju. Posljednja idiotarija je postavljanje stolova i sjedalica ugostiteljskih objekata na šetnicu koja nema alternativu. Dakle, svi oni, bilo da je riječ o običnim šetačima, invalidima, majkama s djecom, da bi zaobišli ugostiteljske prepreke, moraju na usku cestu uz makarsku rivu.

Fotografija iz naslovnice ovog teksta snimljena je na Marineti, najprometnijoj šetnici u Makarskoj. Objavljena je na FaceBook stranici “Osejava je naša” te je izazvala mnoštvo komentara građana. Prenosimo neke od njih…

– Ovaj pločnik i Marineta su osamdesetih uređeni samodoprinosom gradjana Makarske. Iz naših plaća, i plaća naših roditelja se uređivala riva. Sjećam se kad su sadjene ove kostele i palme s donje strane uz šetalište. Sve je to napravljeno za vrijeme “mraka”. Danas kad nas je konačno obasjalo svjetlo, našim ljepotama upravljaju ” neki čudni ljudi, čudnog imena”, napisao je jedan od komentatora.

– Ja kad sam vidjela ostala bez riječi (Doklen)davno rečeno para buši di burgija nemože, napisala je jedna Makaranka.

– Koja je poanta ovog? Trebalo je smanjiti broj stolova i osigurati epidemiološke uvjete, a ne povećati površinu! Ovo je ujedno i zauzimanje javno prometne površine, koje je trebalo dobiti pisanu dozvolu grada! Nek gradonačelnik objasni kome je izdana dozvola!, napisala je SDP-ova gradska vijećnica Gordana Muhtić.

12 KOMENTARI

 1. Jel se to naj napuvani balavac razbaca?!
  Velika RVATINA!
  Jamio je poticaj jer nije radio, sad su mu krivi grad i država što nema gostiju!
  Pa sad bi on otpis poreza, i što veći promet, i štekat da nemora platit!
  A kad je zamračiva od države ( porez ) na tisuće kuna – na dnevnoj bazi prijašnjih godina, e onda mu je bilo dobro!
  VELIKA RVATINA DOK MOŽE MUST DRŽAVU!

 2. Bitno da struka radi svoj posao,tako se prije 30-ak godina radila šetnica na plaži ,riva, Marineta, sve uz konzultacije sa uredom za urbanizam,turizam…..Plan razvoja opcine se znao i po 15-20 god. unaprijed. Danas se iste šetnice i rive sužavaju da bi se ostvario profit. Tu ste krivi svi,danas kockasti,jucer crveni,sutra ……

  • Pustite covjeka da radi, nije isplacivao na vrijeme kad je kurio posa a kamoli ce sad da mu daju stolove do osejave nebi najam pokrio, tako to ide kad bezkintosi misle da su gazde.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here