Odvjetničko društvo Marinović-Antičević ispostavilo Gradu Makarskoj prošli tjedan više od 400 tisuća kuna troškova?

Budnost HDZ-ovih vijećnika uvijek je zagarantirana...
Budnost HDZ-ovih vijećnika uvijek je zagarantirana…

O enormno visokim troškovima odvjetničkih usluga o kojima smo već ranije pisali, raspravljalo se i danas na sjednici makarskog Gradskog vijeća.

Naime, Verica Raos je javno iznijela podatak kako je prošli tjedan Grad Makarska zaprimio račune za odvjetničke usluge u iznosu većem od 400 tisuća kuna te da se većina troškova odnosi na odvjetničko društvo Marinović-Antičević iz Zadra. Upitala je gradonačelnika Tonćija Bilića na što se točno odnose tako visoki troškovi i koje to sporove Grad Makarska vodi.

Na škakljiva pitanja vijećnice Verice Raos, SDP-ovci nemaju odgovor
Na škakljiva pitanja vijećnice Verice Raos, SDP-ovci nemaju odgovor

Također je konstatirala da Grad Makarska ima desetak pravnika od kojih dvoje s položenim pravosudnim ispitom, pa se postavlja pitanje zašto se plaćaju skupi odvjetnici kada i sam Grad Makarska ima jaku pravnu službu.
Gradonačelnik Bilić šokirao je neugodno sve nazočne kada je kazao kako ne zna koliko je tko od zapsolenika makarske Gradske uprave sposoban za zastupanje u višemilijunskim tužbama?! vijece-makarska3– Mi smo dolaskom na vlast zatekli cca. 30 milijuna kuna tužbenih zahtjeva od kojih pr. samo Abacus potražuje više od 15 milijuna kuna, Hoteli Makarska više od deset milijuna kuna, a u međuvremenu su došli još neki tužbeni zahtjevi zbog loše potpisanih sporazuma bivše gradske uprave, kazao je Tonći Bilić.
Nesvjestan svojih izjava koji minut ranije, Tonći Bilić je pojasnio kako svakome tko ima odvjetnički ured u Makarskoj daje priliku za zastupanje. Očito svatko ima šansu osim pravnika i odvjetnika na plaći Grada Makarske. Bilićevo nepovjerenje prema vlastitim zaposlenicima je zabrinjavajuće tim više što mu je i desna ruka, Lori Veličković, po struci pravnica!vijece-makarska4

8 KOMENTARI

  1. potvrda sramote i nesposobnosti gradonačelnika i dogradonačelnika, a uvreda čestitim pravnicima, koje se zaobilaze jer preko nih ne mogu ništa ušičariti.

  2. Verica je definitivno najbolji vijećnik gradskog vijeća makarska,a zašto SDP ovci ne odgovore Verici gdje su novci veljka Barbijerija od lukobrana.I to je tekovina antifašizma, drpi pare pa biž u SDP.

  3. A što je sa spomenikom kozi Bili? Lozo obeća izraditi u prirodnoj veličini od kamena kozu Bilu, žrtvu komunista Buljana. Možda unuk Jure Brkan bude organizator prikupljanaja donacija za postolje koze.Obitelj Kovačević biti će zahvalna.

  4. LOPOVI VEZANI ZA OTIMAČINU GLAVICE, ODNOSNO 5.MILIJUNA DM, ŠTO BI SA KAMATAMA NAPRAVILO RENESANSU MAKARKSE, A NE DA SE SAMO GRAĐANI UDARAJU PO DŽEPU. ZNAM DA MNOGI O PREDMETU K/52/O4 NEĆE NI DA ĆUJU, JER NE ŽELE. ODGOVOR NA TO PITANJE MOŽE ISPITATI SVAKI PRAVNIK OVOG GRADA. SJESTI U KOLA, NARAVNO GRADSKA, PA PRAVAC SPLIT ILI ZAGREB?! ZA TO NE TREBA ANGAŽIRATI DANA MARINOVIĆA. NE DA OD VIEČNICE VERICE RAOS HOĆETE UČINITI BLEKU, JER JE ONA JE DOKAZALA NA OVOM G.V. SUPROTNO. NA NJENA PITANJA NIJEDAN KONRETAN ODGOVOR GRAĐANI NISU DOBILI.

  5. jadno da jadnije nemože biti.Ma koja klijntela upravlja ovim gradom,11 pravnika i još Ž.Ravlić koji zastupa grad,a potom i odvjetnički ured Antičević-Marinović.Za koje i kakve postupke se uzelo taj odv,ured.Tko ima pravo toliko bacati novac na neke postupke kod 11 pravnika u gradu Makarskoj.Ako nisu sposobni da zastupaju Grad Makarsku izvolite im dati izvanredni otkaz zbog nesposobnosti kao i grad.Biliću koji u njih nema povjerenje.ili su možda samo UHLJEBI za dobru plaću na teret građana ovog grada.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here