OTKRIVAMO Koju su ulogu u izdaji hrvatskih interesa u BiH odigrali Dragan Čović, Ante Jelavić i njihovi jataci

Hrvati imaju kratko pamćenje, zaboravljaju povijesne okolnosti, činjenice koje su ih dovele u trenutnu situaciju, stanje u kojemu se danas  nalaze

ISTRAŽIVAČKI TIM PORTALA MEGAMEDIA

Nije slučajno kroz povijest da Hrvati gube svoja temeljna prava, da njima manipuliraju drugi. Uredništvu portala Megamedia cilj je podsjetiti, objasniti, pojasniti činjenično, dokumentirano , kako Hrvati Bosne i Hercegovine imaju nade i izlaza iz ovako teške i složene situacije, politički i ekonomski uređenog stanja. Stanja koje je planirano godinama  od strane pripadnika jugoslavenske, kosovske mreže. Svi se trebamo zapitati je li normalno da Hrvati nakon Domovinskoga rata i Velikosrpske agresije, poluge vlasti, budućnost svojih potomaka daju onima koji su izvršili agresiju na njih. Onih koji su nosili uniforme JNA, pripadali Jugoslavenskom, velikosrpskom projektu,onih koji su pod zvijezdom petokrakom maltretirali, progonili i ubijali  Hrvate počev od 1918. godine. Je li slučajno da do danas kroz cijelu povijest Hrvata, nikada nitko nije odgovarao za zločin nad Hrvatima? Srbi, muslimani i Hrvati koji su bile njihove sluge,  i danas su, markiraju svoje pozicije, zadržavajući poluge vlasti. Štite politiku Srba i muslimana- Bošnjaka, na štetu hrvatskoga naroda.

Kako to da vodstvo Hrvata BiH preuzimaju ekstremni oficiri iz sustava JNA? Oni koji su ih doveli u HDZ-a tvrde da su legitimno izabrani predstavnici HDZ-a. Pomoć u tijeku involviranja su dobili od raznih crkvenih predstavnika, provincijala Pervana, tajnika Ševa i sličnih. Pitamo se je li moguće da Hrvati ne vide tko ih vodi i kamo ih vodi?! Da pokušamo kronološki direktno pojasniti imenima. Tko su Ante Jelavić, Miroslav Prce, Ivica Rajić, Miroslav Rupčić,Ivica Primorac, Ivan Medić, Valentin Ćorić, Jozo Marić, Damir Zorić, Vinko Zorić, Dragan Čović, Ljubo Ćesić, Stanko Sopta, Matan Žarić, Božo Raić, Branka Raić, Vilim Primorac,Bariša Čolak, Drago Čolak, Stanko Čolak,Radoslav Vukojević, Mile Šušak, Hrkać Stjepan, Kvesić Marko, Ivo Andrić Lužanski, Neven Tomić, Jadranko Prlić, Dragan Vrankić…,svi oni koji su posredno ili neposredno organizirali i proveli Puč protiv dr. Franje Tuđmana 16.svibnja 1998. godine na V.Saboru HDZ BiH,koji je bio njihov motiv? Novac ili veleizdaja Hrvata u korist srpske i muslimanske politike?

Politika  Bosne i Hercegovine kroz povijest nije nepoznanica Hrvatima BiH. Prijeratna događanja, uzroci i posljedice rata u BiH, opisane su i u knjigama uglednih povjesničara. Motiv otkazivanja poslušnosti dr. Franji Tuđmanu i Vladi Republike Hrvatske u prvom planu vidimo novac, a u drugom planu veleizdaju hrvatskoga naroda. Ne možemo generalno osuditi sve sudionike V sabora da su proveli veleizdaju Hrvata BiH, ali možemo reći da se radilo o igrokazu na kojemu su bila dva predstavnika, bivša člana Komunističke partije. Jedan je Ante Jelavić, a drugi je Božo Ljubić. Oba dolaze iz Sarajeva i niti jedan nikakve veze nema s HDZ BiH! Politička misija Ljubića i Jelavića nakon 1998. završila je u viziji beogradske politike na čelu s Draganom Čovićem. Što je bio plan Beograda? Na primarne, vitalne pozicije svih institucija Hrvata BiH vratiti kadrove JNA, komunističke partije. Primarne pozicije u institucijama Hrvata bile su pravosuđe, vojska i policija. Zauzimanjem tih pozicija kadrovima bivšega sustava, garantira se sigurnosnim  liderima HDZ-a koji sustavno provode organiziranu pljački Hrvata BiH. Dolaskom Ante Jelavića,kapetana JNA i Dragana Čovića voditelja vojne proizvodnje vazduhoplovne industrije  JNA Soko Mostar, na čelo HDZ BiH, 1998. godine osigurane su sve predispozicije za daljnji organizirani kriminal koji je isplaniran kroz proces pretvorbe i privatizacije državnih poduzeća u BiH. Menadžerska mreža Vazduhoplovne industrije Soko Mostar preuzima sve institucije Hrvata. Kreće privatizacija uz pomoć certifikata HVO-a. Broj dana provedenih u ratu jednaka je broju certifikata. Tako da danas imamo predstavnike sokolove JNA mreže koja ima najviše provedenih dana u evidenciji HVO-a. Dragan Čović konkretno ima više od 1400 dana provedenih u ratu kao pripadnik HVO-a( dokaz registar branitelja).

Da pojasnimo ratni kriminal oficira JNA involviranih u HVO. Sukob Hrvata i muslimana – Bošnjaka datira od početka opremanja naoružanjem postrojbi SDA, političke stranke preko SONP Grude, kojim je ravnao Ante Jelavić. Tako imamo fakture HVO-a koje su 1992/3. godine ispostavljene SDA, i Armiji BiH, predsjednicima općina u kojima SDA ima većinu i zapovjedništvo. Radi se o milijunskim iznosima crnoga novca kojim je raspolagala mafija SONP Grude HVO-a, gdje je glavnu ulogu imao Ante Jelavić,  koje smo djelom opisali u Feljtonu Tamna strana HDZ-a. Trgovina naoružanjem HVO-a,s  Armijom BiH u najžešćim sukobima Armije BiH i HVO-a, 1993. godine osigurala je milijunsku zaradu Sokolovoj mreži koju su predvodili u Grudama  Jelavić, a u Mostaru ( Heliodrom- Soko )  Čović. Potporu u kriminalu, dostavi naoružanja i opreme Armiji BiH, dao je Ivica Rajić, Valentin Ćorić, Ivica Primorac, Milovoj Petković… posredno (prikrivajući kriminal) i neposredno (sudjelujući) , kao časnici HVO-a. Nakon Haških sudskih procesa časnicima HVO., Armije BiH i Srpske vojske, puno dokumenata je ugledalo svjetlo dana i poslužilo kao dokaz. Jedan broj zanimljivih dokumenata biti će prezentirana javnosti. Što se događa nakon V.Sabora HDZ BiH? Smrću ministra obrane RH Gojka Šuška , za političku poziciju u RH bori se korumpirana skupina Ivića Pašalića, kao organizatora puča V. Sabora HDZ BiH. Dotok novca iz RH, koji je išao preko državnoga poduzeće RH Alan, završava u sustavu Ante Jelavića i Dragana Čovića. Poduzeća koja su poslužila za izvlačenje milijunskih iznosa propadaju padom Hercegovačke banke i HercegovinaHoldinga. Poduzeće  Monitor, Mondo, Soko,od kojega je nastalo više Sokola (po Čovićevoj špranci)  Cro Herc… bilježe milijunsku pljačku proračunskoga novca Republike Hrvatske. Svi prolaze nekažnjeno zahvaljujući pravosudnoj mreži koja je nastala iz Sokolova JNA-KOS-SDB sustava. Doškolovani kadrovi pravosudne KOS-SDS (UDBA) ove mreže, s lažnim diplomama i uvjerenjima o položenom pravosudnom ispitu i danas su u sustavu Sokolove mreže. Ratni zločin nad Hrvatima, pljačka novaca,pretvorba državnih poduzeća… (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here