OTKRIVAMO Ujedinjena zadarska oporba nagovara uglednog liječnika da im bude kandidat za gradonačelnika!

Nakon gotovo tri desetljeća vladavine HDZ-a u Zadru, prošle godine formirana je koalicija stranaka pod nazivom Zadarski Blok

Glavni cilj stranaka Akcije mladih, MODES-a, HSLS-a, MOST-a, HSS-a i ostalih uključenih u Zadarski Blok je svrgnuti HDZ s vlasti u Zadru. Iako je Zadarski Blok, svojevrsna politička platforma u svojevrsnom „mirovanju“ do narednih lokalnih izbora, neki od članova su itekako aktivni.

Već neko vrijeme traži se kvalitetan kandidat za gradonačelnika koji će parirati i pobijediti HDZ-ovog kandidata ma tko to bio.

Jedno vrijeme je glavni kandidat za tu funkciju bio nekadašnji predsjednik Općinskog suda u Zadru, Željko Rogić, no od toga se, iz razumljivih razloga, odustalo. Prema posljednjim informacijama, mnogi bi u zadarskoj oporbi na tom mjestu voljeli vidjeti dr. Antu Anića, jednog od najboljih hrvatskih kardiologa, čovjeka koji je zbog boljih uvjeta bio prisiljen otići raditi u Split i Mostar. S njim je već obavljeno nekoliko razgovora na tu temu i konačne odluke još nema.

Dr. Ante Anić je svakako dobar kandidat obzirom na svoju besprijekornu prošlost i liječničku karijeru, no do izbora je još dugo. Razgovarali smo s nekoliko oporbenih zadarskih političara i u jednom se svi slažu. Bez ujedinjenja oporbe u Zadru, nema promjena. HDZ u ovom trenutku bilježi najniži rejting od 1990. godine i zadarska oporba u tome vidi svoju šansu.

3 KOMENTARI

  1. Koliko je samo doktora aktivno u politici od ’91., a čitavo to vrijeme zemlja obolijeva, tako da je danas na životu održavaju aparati koji osiguravaju osnovne funkcije. Koma brale.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here