Otvoreno pismo Jozi Vranješu: Dogradonačelniče, niste upućeni!

Maja Mileta obratila se otvorenim pismom/reagiranjem aktualnom zamjeniku gradonačelnika Makarske, Jozi Vranješu u kojem ga upozorava na bitne činjenice u svezi statike stare zgrade Glazbene škole.

Pismo objavljujemo u cijelosti: „Poštovani dogradonačelniče Joze Vranješ, pročitala sam u medijima vašu zabrinutost za statiku zgrade stare Glazbene škole koja je narušena zbog izvođenja brojnih građevinskih radova tijekom godina. Meni zvuči doista nevjerojatno da Vi kao političar niste nikada čuli za moje prijašnje istupe i moja postavljana pitanja vlastima prije Vas.

Već dugi niz godina sam ukazivala na sve nepravilnosti koje se rade u Glazbenoj školi Makarska, pa između ostalog i na rušenje zidova između prostorija, pravljenje novih itd. Moja pitanja osim tko je to sve dozvolio bila su vezana i tko sve to financira. Odgovor od Grada Makarske kao osnivača nikada nisam dobila. Budući da niste upućeni, navest ću Vam i jedan primjer koliko je bivši ravnatelj koji je sve te preinake radio u staroj školi bio građevinski poduzetan. Njegova je bila i propala ideja gradnje stanova na zgradi Petra Krešimira -preko puta Tommya čijim je stanarima uputio čak i dopis sa zamolbom o gradnji.

Drago mi je da ste krenuli u spašavanje zgrade, ja mislim da ste Vi kao osnivač Glazbene škole Makarska dužni tražiti projekte od Glazbene škole za sve napravljene preinake i tko im je dao dozvolu. Budući da se bivši ravnatelj Željko Vlaho sam u medijima hvalio koliko je uložio u školu i koliko mu još treba za završetak radova koje na sreću nije završio zbog nedostatka novaca, jer da ih je osigurao vjerojatno bi sad o školi pričali “tu je nekad bila stara škola”.

Dakle krivac nije nepoznat , samo je pitanje hoće li snositi krivicu ili ćete Vi kao osnivač Glazbene škole pred ovim problemom zatvoriti oči.“

Maja Mileta