Otvoreno pismo novinarke Ane Dragičević makarskim SDP-ovcima: Martić i Glavičić spašavaju Biliću obraz!

Ana Dragičević
Ana Dragičević

Afera u kojoj je Tonći Bilić navodno zatražio 100 tisuća eura od poduzetnika Ante Čovića iz dana u dan sve više buja. Padaju teške optužbe, u rat makarskog SDP-a i Ante Čovića uključeni su policija, sud, novinari, turisti… Na posebnom udaru makarskog SDP-a našla se i novinarka Ana Dragičević…

Ovim putem objavljuje otvoreno pismo makarskom SDP-u  kako bi informirala javnost o značajnim činjenicama vezanim uz njezino pisanje o sukobu između gradonačelnika Tonćija Bilića i poduzetnika Ante Čovića. Pismo objavljujemo u cijelosti: „U panici od iznesene informacije u Slobodnoj Dalmaciji kako SDP-ova vlast u Makarskoj guši neposlušnog poduzetnika, jer nije htio platiti SDP određenu svotu novca čelništvo SDP -a upalo je u živo blato. Kako bi obranili svog prvog čovjeka Tonća Bilića, SDP – ove perjanice Sretan Glavičić i Jagoda Martić, po dužnostima vijećnik i predsjednica Gradskog vijeća, našli su se prati tešku kompromitaciju koju je iznio poduzetnik Anto Čović za predsjednika stranke Tonća Bilića, ujedno gradonačelnika Makarske, kako mu je tražio 100.000 eura za stranku! Bilić je prozvan i optužen za teško djelo korupcije, a umjesto da iziđe pred novinare i javnost dade objašnjenje, za njega to rade stranački ljudi. Nemušto!

Jagoda Martić

Jagoda Martić: Novinarka izmislila izjavu!?

Što znači upetljati novinarku SD u osobni skandal Bilića i Čovića insinuacijom kako je uopće pitanje je li izjava data? Naime, Jagoda Martić sa časne pozicije predsjednice gradskog vijeća bez zadrške optužuje novinarku Slobodne Dalmacije da je zlonamjerno izmislila kako Bilić za SDP kamatari one koji novac stvaraju. A to su poduzetnici! Ne funkcioneri po partijskoj, i to liniji obiteljskog nasljeđa! Zar ne čitamo svaki dan afere u Hrvatskoj upravo slične ovoj Makarskoj!

Sretan Glavičić
Sretan Glavičić

Glavičić- zloćudna obmana javnosti!

Poznati jezičar Sretan Glavičić umotao je optužbe na novinarku riječima kako je “objavljeni tekst u Slobodnoj Dalmaciji od 20. lipnja klasičan primjer zloćudne obmane javnosti i građana Makarske s namjerom da se stvori pogrešan dojam i kompromitira predsjednik GO SDP-a Tonći Bilić i članovi GO SDP-a s ciljem odgode rješenja i uvođenja reda na javno-prometnim površinama grada Makarska”. Po Jagodi Martić “cijeli scenarij oko ‘afere’ graniči sa zdravim razumom”. Ali je O.K. usred ljeta postavljati barikade i kopati kocke po šetnici da bi se blokirao vlakić! O takvoj sili kojom Bilić uvodi red u gradu najbolje će reći birači! Nije to prvi i jedini slučaj! Upitajte ga o Rješenju grada u kojem kaže kako je provjerio u Mirovinskom da je rečena novinarka umirovljenica i zbog toga ne može dobiti podatke i uvid u dokumente gradske uprave, što po zakonu ima pravo i Kinez koji dođe u Makarsku, a kamoli ne profesionalni novinar! Hej, to pišu vjerojatno gradski pravnici za Bilića! Ili možda sin Ingrid Antičević Marinović, kojemu je Grad isplatio 500.000 kn za usluge!

Nasilno uvođenje reda

To vi možda nazivate ” uvođenjem reda” , a ja zovem najgorim oblikom nereda i protuzakonja. Zadržimo se na vlakiću, jer da pravna država funkcionira PNUSKOK bi već češljao gradonačelnika i Čovićevu izjavu, a Milanović poslije takve javne kompromitacije raspustio sadašnje vodstvo SDP-a. Onda bismo znali što je istina, a što laž! A da Bilić i sadašnje vodstvo SDP-a poštuju građane, nadasve svoje birače, javno bi odgovorili kako je to Anti Čoviću izdano 5-godišnje koncesijsko odobrenje za vlakiće, nota bene odobreno kada je Bilić već postao gradonačelnik! ( srpanj 2013.) Zašto ga je pustio tri godine raditi, zašto je kršitelja zakona ove zime zvao da vozi kroz grad vlakić? Zašto zabranu vlakića nije proveo pravnim putom?

Zašto vlakić ne vozi?
Zašto vlakić ne vozi?

Zakoni po Biliću

Zašto je kršio zakon u slučaju smjene gradskih redara i zašto je izbjegao tiskovnu konferenciju da odgovori na neka pitanja?
Zašto obnavlja novcem građana, i za koga, vilu Irena, uknjiženu u zemljišniku kao imovina RH, i to u sezoni kada su radovi gradskom odlukom zabranjeni?
Bilo bi pitanja u dužini slavonskih kobasica.
Koliko građane košta Bilićevo bezakonje?
Na što ste uopće do sada, u tri i po godine vladti, potrošili 35.000.000 EURA proračunskog novca grada Makarske?
Možda je opet novinarka Slobodne Dalmacije nešto krivo postavila!?“

Ana Dragičević, novinarka Slobodne Dalmacije

32 KOMENTARI

 1. Ova slika s naslovnice sve govori. Bilić negira povezanost s Komadinom a samo što se nisu izljubili. Bravo za Dragičević! Palac dole Biliću, Martićki i ulizici Glavičiću!

 2. Kakav in je komunizam u glavi Martićki, Glavičiću a Biliću samo lova. Zemja, ceste, žutilo, zaposlenje rodbine i kupovanje glasova pogodnostima

 3. BRAVO NOVINARKO A.DRAGIČEVIĆ. TAKO SE TO RADI, TREBALI STE OD DAVNO, JER VAS PROZIVAJU ZA SVE I SVAĐTA. NAPISALI STE ISTINU. NEKA BILIĆ DOKAŽE PO KOJEM E ZAKONU ĆOVIĆEV VLAKIĆ VOZIO DO SADA, JA MISLIM DA MU JE SVAKE GODINE PODUZETNIK KEŠIRA, A SAD KAD JE PRISOLIO, ŠTO VJERUJEM DA KOMADINA SA TIM NEMA VEZE, PODUZETNIK VIDIO DA JE BILIĆ UHVATIO MAHA, I REKAO STOP. ONDA BILIĆ KAŽE, ĆOVIĆU SAD ĆE BITI PO MOME. ZNAMO DA JE UMREŽEN SA PRAVOSUĐEM I MUP-om ALI IMA IH KOJI POŠTUJJU ZAKON RH- BRAVO A, DRAGIČEVIĆ, BRAVO ANTO ĆOVIĆ.

 4. Martićko, bivša Lalić i pape ti je bio jugoslavenski nabiguzac, zamislite ta vjerska pitanja. Ti si njegovim stopama dobila ne zasluženu mirovinu, te kao dokona gospođa, još uzimaš iz džepova građana. Glavičiću, zvečarko, kao i tvoj rođak Bilić (dida su vam dva brata), našao si se da ugnjetavaš mlade poduzetnike. Razlog broj dva, je što štitić kafiće kod kojih obitavaš, a pravomoćno su oduđeni, njihovi stolovi zauzimaju šetnicu, osim plaže, Tu ne može voziti vlakić, jer nemogu prolaziti ni turisti, jer stilice dođu do pola šetnice. Postoje slike…………….

 5. Kako vas nije sram, javljeti se bagro komunistička, ali ste se malo nalapali. Mrzili ste sve sa slovom H, a za vas je RH bila NDH-a, a po gubicama vam se vidi kako vam je loše. Putujete od vardara pa do triglava, da bi kući donosili svega i svaćesa, a putovali na naš račun, ili i pili đabaluke. Martičko, zar si zaboravila kako si se vozikala prema Zagrebu sa vozilom DVD Makarska, a zna se ko te vozio. Gdje se spavala, putne troškove u džep…..Sve će izići na vidilo, da vidite da i mladi poduzetnici imaju Konja za jahanje. Po vama koji se niste nićim uznojili, vašoj ste dici osigurali sve.

 6. Bravo gospođo Dragičević. Predstavnici makarske kriminalne organizacije HDZ-SDP skupa donose rebalanse proračuna, prenamjenuju zemljišta podobnih, blokiraju svaku privaynu inicijativu koja nije pod nadzorom jedne od partija. nažalost Biliću se ništa neće desiti. Uigrana je to momčad koja zasvaku kriznu situaciu imaju plan obrane od poplava. Sjetimo se kako je SDP održao tiskovnu (Bilić,Martić,Glavičić i dr) kada je trebalo zaštititi ili bolje reći prekriti pljačku novaca od Lukobtrana (5 milijuna Veljka Barbijerija), koje je sklonio na sigurno istaknuti član SDP-a Makarska August Alač. Po direktivi sklonjen je iz SDP-a (Glavnog odbora) danas zadužen za Kauflande , treće trake,i prenamjene i ishođenja raznih dozvola, koje blagoslovi partija HDZ-SDP.

 7. Pitanje za novinare Mega Medije: kako to da istaknuti djelatnik JNA-KOS-a Antiša Kajba Srzić ispred tatinih dvora ima popločan crni kamen,a nije izišao u novinama ili portalima. Čović popločao crno crvene i izišao na portalu. Pouka ; Makarski ljevičari stavljaju crne kockice ispred kuća, a makarski desničari stavljaju crvene kocke ispred kuća. Uvik kontra.

 8. Anuska samo hrabro, vlast, bilo koju, triba kritizirat, stalno, tako bi trebala postajat sve bolja. Kamo srece da imamo pravih novinara, britkih, ostroga pera. Ali, cini mi se da je Anuska selektivna, aktivnost joj se pojaca kad treba onemogucit Bebeka na unutarstranackim izborima; onda ubaci u 5.; a to nije pravi novinar; jer ako jest novinar,a tako se predstavlja, onda bi trebala reagirat npr. na nedavno premlacivanje maloljetnika od strane policije, prislanjanje pistolja na glavu njegovom prijatelju, ili recimo na bespravnu gradnju Milana Lucica, ili na neke druge teme tog ranga; cini mi se da je Anuska na sceni samo i samo iz svog privatnog interesa; nema tu ni “n” od novinarstva, NA ZALOST. Jer ovaj grad vapi za dobrim, hrabrim, nepristranim novinarom, sto, ruku na srce, Anuska nije; ali evo, opleti po vlasti makar ovako, kako ti jedino umijes

 9. Evo nakon pročitanog navodno otvoreno pismo gospođe Ane Dragičević nisam zamijetio ništa više od navodnih konstrukcija. Svaki ilole normalan u navodima bez argumenata i dokaza neće predavati neku važnost. Dajte malo u pisanju unesite ozbiljnosti, dokaza i argumenata. Previše prozirno i neuvjerljivo – žuto kao rigotina.
  Iz članka objavljenog u Makarske kronike (http://kronika.hr/web/milanovic-sa-80-glasova-uvjerljivo-pobijedio-komadinu/) može se puno toga pročitati, pa i u kontekstu navodnog otvorenog pisma povući neki zaključci.
  Dajte malo ozbiljnosti i ne vodite žedne preko vode.

 10. Što ima mali marinko, konačni rezultati Milanovića, sa iznudom Bilića od Ćovića? Kako ti mali ne smeta što godinama nitko neće da pokaže od SDP-ovaca, zgovor o najmu za Vilu Irena. Veoma je to bitno jer se radi o otimačini gradske zgrade, a sada vlasništvo RH?,Neka pokaže Leopold Poldo Puharić, tužbu koju je podnio Trgovačkom sudu. Zašto DORH nije deložirao P.Kesarina po pravomoćnoj presudi?
  Zašto grad Makarska, renovira tuđu imovinu iz naših žepova? Kome je Vila Irena Namjenjena? Pitanja na koje niko odgovoriti. O ovim i sličnim pitanjima neće nitko da piše ni odgovara.

 11. Novinari di ste, nema vas ušli ste u mišije rupe, bojite se. Jedini ko je kvalitetno “tukao ” po političarima i njihovim (ne )djelima bila je Kronika. Ali, Kronika je vridila dok je ona Pleićka pisala; ta je znala obradit temu i ničega se nije bojala; kad je Kronika izgubila nju, tada je prestala bit ozbiljna lokalna novina

 12. Istina tito,živa istina, Dok je pošteni vlasnik i osnivać bio živ, imali smo što i čitati. Sada ona Žirafa-Anoreksićna, pišem ti pismo da zajedni nismo.

 13. HDZ ovci bez zadrske brane Bilica i SDP. Jedna dusa, jedno tijelo. Nisam cita Dragicevickin tekst o sprjecavanju Bebeka da bude predsjednik SDPja. A i pravo je da pise. Ajde Dragicevicka, da vidimo kako drug Bebek iznajmljuje dvi viletine s bazenima a stoji na rivi mukte u drzavnom stanu Biokovke. Roso s Ukrajinkama u manjem. Je li ono opet humanitarna akcija skupljanja kuna za bidnu dicu bolesnu od najteze bolesti dok se ovi na jaslama HZZo bahate na nas racun

 14. Ane, tvoj je grij što nisi pisala o ležaljkama Biokovke i bogaćenju Kotarca. Dica nasljednici u tatinom HDZ -u. Tribalo je koju rič i o sadašnjem tajniku HDZ pitat ga di su nestali šoldi iz agencije, ko mu je suprugu zaposlio u gradsku upravu, ko njega nakon sto su ga nogirali s posla. To bi bilo nepristrano novinarstvo. Ima tu jos materijala, di je carstvo Lelasa koje niko ne miče

 15. Da je živ poštenjačine od Kronike pa da sada razvali kako su svu dicu i svojtz zaposli Bilić, Glavičić i ostali. Bez natjecaja. Koliko su se Bilići obogatili na zemlji, malo privatim, malo s Bebekom. Kad mu je Bebek žutio Trakače vojećnik Bilić nije diga ruku “za”. Koje licemjerstvo. Onda su zemju di je planski triba bit vrtić, prodali Bilići pretvorbenjaku Vukasoviću za 2 mijuna eura. Takvog Bilića SDP podrzava za predsjednika stranke i gradonačelnika. Je li se Makarskoj išta gore moglo dogodit. Trakače su spojnica SDP- HDZ

 16. Lupežarija, do lupežarije. Marifetluk do marifetluka. Onda su se išli lomiti preko mladog poduzetnika Ćovića, kojemu je otac priskoćio u pomoć- Lakoli je Tonću Biliću i Glavičiću, tuđim .urcem gloginje mlatit. Dosta nam je vas ednih i drugih. Bagro prevaranata i lopova.

 17. TO NIJE ISTINA, ŠTO PIŠEŠ oblaćno. Ako se iko napisao o bivšov vlasti, to je Anuška. Eljuga, koji Eljuga je dobio koncesiju za ležaljke? Eljugama je drug Tito dao najbolje pozicije za sladolede,sokove, tobogan,ležaljke idr. Ljubomorni ste na tvornicu svijeća i još nekoliko kućica na kuu.

 18. Sporirazum Bilic-Šošić za Put Mlikarica -Pos stanovi ogledni je primjer kriminala koji na ocigled gradjana ostaje nekaznjen.Otuđivanje i uzurpiranje tudje zemlje ( Olma dd) od strane kriminalne skupine na čelu s Šošićem gubi svaki smisao minimum pravne države.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here