Pet godina kina Mediteran – predstavljen program gostovanja u Makarskoj

Povodom pet godina održavanja Kina Mediteran Alen Munitić, umjetnički direktor projekta, predstavio je bogat filmski program gostovanja u Makarskoj koji će se održati kroz cijelo ljeto i to kroz 6 dvodnevnih gostovanja u srpnju, kolovozu i rujnu u sklopu manifestacije “Makarsko kulturno ljeto 2017.”

Prije samog predstavljanja programa Munitić je istaknuo kako je ponosan što ovogodišnja Kino Mediteran turneja ponovo počinje u Makarskoj, baš kao što je krenuo i sam projekt Kina Mediteran prije pet godina. Zahvalio se Gradu Makarskoj, generalnom pokrovitelju i glavnom lokalnom partneru svih ovih godina, a posebno uredu za društvene djelatnosti. ‘Prije pet godina s Festivala mediteranskog filma Split krenuo je Kino Mediteran – skromno, u 11 gradova sa trodnevnim gostovanjima i to upravo iz Makarske. Danas projekt traje cijelu godinu, održava se u 26 gradova i broji više od 23.000 gledatelja. Opremili smo devet gradova i sretni smo da oni rade kroz cijelu godinu, a u sve ostale gradove i dalje dolazimo sukladno mogućnostima nekoliko puta godišnje kroz višednevna gostovanja. Drago mi je da ovo ljeto u kontekstu turneje upravo u Makarsku dolazimo najviše – šest puta po dva dana.’ istaknuo je Munitić. Posjetitelje očekuju premijerni filmski naslovi prvenstveno s Festivala mediteranskog filma Split, a jedno gostovanje pripada i Zagreb Film Festivalu, našem partneru. Velika novost ovogodišnjeg programa su i 3 naslova namjenjena najmlađim posjetiteljima.

DUGOMETRAŽNI FILMOVI:

 1. srpnja; S BALKONA / FROM THE BALCONY – Ole Giaever, Norveška
 2. srpnja; PROVALNICA / THE BURGLAR – Hagar Ben Asher, Izrael
 3. srpnja; U MOJIM GODINAMA JOŠ SKRIVAM DA PUŠIM / I STILL HIDE TO SMOKE – Rayhana Obermeyer, Alžir
 4. srpnja; UZBUNA NA ZELENOM VRHU – sinkronizirano – Čejen Černić, Hrvatska (film za djecu)
 5. srpnja; PREVRTLJIVA SLAVA / UNCERTAIN GLORY – Agusti Villaronga, Španjolska
 6. srpnja; MALI GANGSTER – sinkronizirano – Arne Toonen, Nizozemska (film za djecu)
 7. kolovoza; FUNNE: DJEVOJKE KOJE SANJAJU MORE / FUNNE: SEA DREAMING GIRLS – Katia Bernardi, Italija
 8. kolovoza; VRAPČIĆ RICHARD – sinkronizirano – Toby Genkel, Njemačka (animirani film za djecu)
 9. kolovoza; NAJSRETNIJI DAN U ŽIVOTU OLLIJA MÄKIJA / THE HAPPIEST DAY IN THE LIFE OF OLLI MÄKI – Juho Kuosmanen, Finska
 10. kolovoza; NERUDA – Pablo Larrain, Čile
 11. rujna: PROJEKT: ZAJEDNO / TOGETHER PROJECT – Solveig Anspach, Francuska
 12. rujna: NAKON LJUBAVI / AFTER LOVE – Joachim Lafosse, Francuska

KRATKOMETRAŽNI FILMOVI:

Ježeva kuća – Eva Cvijanović

Oni samo dolaze i odlaze / They Just Come and Go – Boris Poljak

Otok / Island – Tea Nucak

Po čovika / Half a Man – Kristina Kumrić

Zvir / The Beast – Miroslav Sikavica

Morska pjena / Sea Foam – Igor Jelinović

Med i mliko / Milk and Honey – Marko Jukić

Partenza – Renata Poljak

BLINK – Jakov Labrović

Sve projekcije održavaju se u Ljetnom kinu Makarska, a početak je u 21h. Cijena ulaznica je 20 kuna kao i svih ranijih godina, a svi filmovi imaju i hrvatske i engleske titlove pa su dostupni i domaćim i stranim posjetiteljima. Program je dostupan na internet stranici www.kinomediteran.hr a pod nazivom kinomediteran može se pratiti i na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu. Kino Mediteran održava se uz potporu Zaklade «Kultura nova», Hrvatskog audiovizualnog centra i Splitsko-dalmatinske županije, a gostovanje u Makarskoj je pod generalnim pokroviteljstvom Grada Makarske.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here