Pravosudna mafija štiti ubojice hrvatskih domoljuba!

U feljtonima “Tamna strana HDZ-a” djelom smo opisali Sokolovu -pravosudnu mrežu  na čelu s Jugoslavenom Draganom Čovićem, koja je premrežila  pravosudne institucije po špranci JNA-KOS-UDBA, s kadrovima koji ne zadovoljavaju zakonite uvjete

Predmet koji plijeni pažnju je onaj Bosiljke Rudež, supruga Blage, nekadašnjeg direktora Vazduhoplovne Industrije Soko Grude. Zabilješka Službe Nacionalne Sigurnosti – Mostar  potvrđuje da je vozač Općinskog suda Široki Brijeg  Miro Bošnjak iz Višnjice, općina Grude sudjelovao u nezakonitom pribavljanju više Uvjerenja o položenom pravosudnom ispitu, za poznate djelatnike Općinskog suda Široki Brijeg. Bošnjak je dao iskaz djelatniku SNS-a, I.P.,( koji ga je okarakterizirao kao pouzdan izvor iz pravosuđa) agentu sigurnosne službe. U iskazu Miro Bošnjak navodi kako je po nalogu Predsjednika Općinskog suda Široki Brijeg, službenim vozilom suda, u popodnevnim satima (po kiši) vozio Milu Zeljku i Borislava Čuljka u Grude, kod sudca Stjepana Mikulića (u obiteljsku kuću) , koji je bio član komisije za polaganje pravosudnih ispita i koji je unaprijed prije polaganja pravosudnog ispita  dao pitanja Mili Zeljki i Borislavu Čuljku, kao kandidatima za polaganje pravosudnog ispita.

Isto tako navodi Miro Bošnjak kako je vodio kandidate suda na polaganje pravosudnog ispita u Mostar u prostorije Ministarstva pravosuđa (Pravni fakultet) kod Bariše Čolaka. U sigurnosnoj službi 1995./96.  provedena je Operativna Akcija kodnog naziva “Uvjerenja”, kojom je dokazano  kako su pojedinci , danas suci i tužitelji, pripadnici Sokolove mreže temeljem mafijaških metoda dolazili do uvjerenja i diploma. Danas imamo niz primjera kriminalnog ponašanja sudaca, tužitelja,  koji  svakim danom nalaze svoje uporište u javnosti, medijima.

Primjer kako (danas) sudac Sokolove mreže, štiti mafiju, ubojice za djela koja su počinili. Mladen Jurišić kao pripadnik Sokolove mreže, do 1992. godine bio je Osnovni Javni tužilac u Konjicu, a danas je predsjednik Županijskog-Kantonalnog  suda Mostar. Predmet broj Kri 58/93. dokazuje nezakonitost Okružnog vojnog suda u Mostaru, po sutkinji Smilji Dujmović, zapisničarki Štefici Prskalo, javnom tužitelju Mladenu Jurišiću, koji je “uredno pozvan i nije pristupio” na ročište dana 21.12.1993. godine (u privitku dokazi : Zapisnici o saslušanju svjedoka od 21.12.1993.g.) , na kojem se sudi ubojicama Obitelji Grbavac Mije i Vide (muž i žene) iz Ljubuškoga.

Pripadnici Vojne policije HVO-a, Krim služba, došla je do detaljnih saznanja o ubojstvu obitelji Grbavac Mije i Vide, o čemu je Načelnik odjela krim vojne policije  Ivan Vukšić sačinio zabilješku broj  02-4/3-06-146/93., dana 26.11.1993.godine, koju je s kompletnim predmetom dostavio nadležnom Okružnom Vojnom sudu Mostar na postupanje. Mladen Jurišić za svoja ne/djela od pripadnika Sokolove mreže promaknut je na mjesto glavnog tužitelja hercegovačko – neretvanskog kantona, a kasnije na mjesto predsjednika kantonalnog – županijskog suda. Dakle dovoljno je bilo ne pojaviti se na sudu-ročištu kao Javni tužilac, koji zastupa optužbu, a predmet bi sudac zaključio zbog nedostatka dokaza. Nije bilo interesa da se utvrde činjenice tko je ubojica obitelji Grbavac Mije i Vide!

Danas nakon 27 godina ubojstva Mije i Vide Grbavac, redakcija www.mega-media.hr  informirana je da je imenovanjem ministra MUP-a Zapadnohercegovačke županije u osobi Davida Grbavca, došlo do interesa rasvjetljenja predmeta Grbavac i privođenja ubojica pravdi. Ne sumnjamo u spremnost i sposobnosti ministra Davida Grbavca, da će u vrlo kratkom roku rasvijetliti neriješene predmete ubojstava;  Grbavac Mije i Vide, Osmića Ibre,  Nosića Roberta, kao i ostale neriješene predmete teških zločina i razbojstava Županije Zapadno hercegovačke.

Tko je Vesna Ćavar, pripadnica Sokolove mreže, koja godinama prikriva ubojstva i štiti ubojice kao Tužiteljica županijskog tužiteljstva Široki Brijeg?  Djeca komunizma, Okružnih tužitelja i sudaca, danas su u sustavu Sokolove mreže na čelu s Draganom Čovićem. Zadaća pripadnika pravosudne mafije je provesti naputke Sokolove mreže, kompromitirati sve one koji nisu u sustavu Sokolove mreže, i zaštititi kriminal pripadnika Sokolove mreža, pa čak kada se radi i o ubojicama  Hrvata. Metodologija rada pravosudne mafije u Hercegovini , dugogodišnji je modus operandi vladavine nezamjenjivog ćiriličara i Jugoslavena Dragana Čovića i njegovih suradnika. Kontinuitet vladavine pripadnika Sokolove mreže jednak je kontinuitetu iseljavanja kompletnih hrvatskih obitelji iz Hercegovine. (NASTAVLJA SE…)

1 KOMENTAR

  1. tko će uopće spominjati imena u gornjem tekstu za 50 godina,dok će imena velikana umjetnosti zauvijek ostaviti tragove, Mozzart, tako da su nebitni, i oni i njihovi ovo vremenski životi, past će u zaborav i postati bezimeni, ništa.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here