PRIOPĆENJE Munchenska bojna Željka Domazeta…

Predstavnici koalicije „Zajedno za Hrvace“ poslali su nam priopćenje u kojem su se osvrnuli na Dinka Bošnjaka i njegov predizborni nastup.

Priopćenje objavljujemo u cijelosti: „Poštovani žitelji Općine Hrvace, prekjučerašnji predizborni skup HDZ-a u Hrvacama nije bio Bog zna što, klasika. Nastup načelnika Općine Hrvace, gospodina Dinka Bošnjaka, bio je kao i uvijek jedan veliki promašaj, laž i obmana. Nazvati ljude okupljene u koaliciju „Zajedno za Hrvace“ na čelu s Željkom Domazetom Munchenskom bojnom je znak slabosti i kapitulacije pred lokalne izbore. Načelnik osjeća opasnost gubitka lokalnih izbora, počeo je govoriti ni sam ne zna što,a to je znak slabosti i odlaska u prošlost. Krenimo redom.
Koalicija „Zajedno za Hrvace“ je časna i poštena te konačno želi nešto učiniti u općini Hrvace na dobrobit svih žitelja koji obitavaju na njenom području i to smeta načelniku i grupi ljudi oko njega jer neće i ne mogu više koristiti položaje i beneficije koje im pruža politička pozicija na čelu Općine Hrvace što u konačnici znači „uzmi i troši koliko te volja“. Na listi koalicije „Zajedno za Hrvace“ nalaze se dragovoljci Domovinskog rata: Milan Markulin, prvi hrvatski redarstvenik koji ima 2093 dana u borbenom sektoru, čovjek koji je 1991. godine čuvao zgradu Hrvatskog sabora i Banske dvore u trenucima kada je prijetio državni udar, a kasnije tijekom 1991. godine sudjelovao je u ratnim operacijama na području Kijeva, Vrlike i Maljkova. Na listi se također nalazi i Luka Kelava satnik 1. gardijske brigade Tigrovi, koji je nekoliko puta ranjavan u Domovinskom ratu i časno je odslužio svih 5 ratnih godina, a sudjelovao je u teškim borbama kod Mirkovaca 1991. godine. Tu se još nalazi i Dušan Bešlić, dragovoljac Domovinskog rata, otac šestero djece koji kaže: „Osobno Dinko Bošnjak je potpisao da mi se srušena kuća u selu Potravlju ne obnavlja jer da to nije potrebno te sam bio primoran tražiti krov nad glavom u drugim dijelovima Hrvatske, tj. u Kaštelima, a ujedno 1997. godine sam pobijedio na izborima, ali pod prijetnjama iz ekipe Dinka Bošnjaka, pištolj na čelo i prijetnja da će mi likvidirati cijelu obitelj! Sve to me nagnalo da odustanem od daljnje političke borbe“. Na listi koalicije „Zajedno za Hrvace“ također su i djeca hrvatskih branitelja: Ivan Marunica, Ante Doljanin, Zvonimir Mađor, Ivan Alebić i Antonija Kunac.

Željko Domazet je kao franjevački bogoslov 90-ih godina bio osnivač mnogih organizacija HDZ-a na području Dalmacije.Pred sami rat umire mu otac Luka Domazet, radnik Konstruktora Split, koji je bio podvrgnut raznim torturama kao otac trojice sinova koji su bili učenici Franjevačke gimnazije u Sinju i zbog toga je prije vremena skončao svoj život. Poslije njegove smrti ostaje obitelj sa 6 djece sama bez bilo kakve pomoći, uskoro nastupa rat gdje im četnici spaljuju dvije kuće, a cijela obitelj otišla je u progonstvo. Dvojica braće Željka Domazeta Stipe Domazet(1072 borbena dana) i Ljubomir Domazet (1603 borbena dana) dragovoljci su Domovinskog rata. Odgovornost za obitelj preuzeo je Željko Domazet koji je stjecajem okolnosti završio u Austriji, točnije Grazu, gdje je radom omogućio svojoj obitelji normalan život. Cijeli život posvetio je obitelji i domovini i to je poznato mnogima koji žele čuti istinu. Od obitelji Dinka Bošnjaka uključujući i njegovu braću nitko niti jednog dana nije sudjelovao u obrani Hrvatske, ali su ujedno znali u vrijeme rata iskoristiti prigodu za osobno bogaćenje. Obitelj Bošnjak je prema broju nekretnina jedna od najbogatijih na području cijele županije.U vrijeme najžešćih ratnih sukoba 1992. godine brat Dinka Bošnjaka Janko Bošnjak zvani Jago uhvaćen je od strane djelatnika PP Sinj prilikom šverca cigareta i alkohola iz Hercegovine, a to sve se može provjeriti u dokumentaciji PP Sinj. Poznato je da je Dinko Bošnjak bio član disciplinske komisije nastavnog centra 10. Kolovoza gdje je bio Bog i batina i krojio sudbine profesora i učenika kao ortodoksni član KPJ-u.U rad HDZ-a Bošnjak se uključio 1993.godine na nagovor skupine utemeljitelja HDZ-a sa područja Hrvaca, koje je jednom prigodom nazvao Torcidom kada su po njega došli po dotičnog u bolnicu.Njegova prva politička ljubav KPJ nikada nije izašla iz njegovog srca, a mnoštvo je dokaza za to: druženja sa Brankom Grčićem, tajno pomaganje Ivi Josipoviću na predsjedničkim izborima te mnoga druženja sa Zoranom Milanovićem i ostalim jugofilima iz Cetinskog kraja. Na kraju dragi žitelji Općine Hrvace i Cetinskog kraja na djelu je još uvijek što nas žalosti peta kolona u stožernoj hrvatskoj stranci HDZ-u na čelu sa Bošnjakom,a ne časna i poštena “Munchenska bojna”.“

Koalicija „Zajedno za Hrvace“