Priopćenje Općine Pašman: Ništa od projekta Pašman Rivijera!

Općina Pašman izjavljuje da do dana 11. prosinca 2019. do 12h sukladno uvjetima natječaja nije zaprimila obvezujuću ponudu tvrtke Blackard Global za projekt Pašman rivijera. 

Nastavno na upućeni e-mail od gospodina Blackard-a od dana 10. prosinca 2019. koji je stigao na službeni email Općine Pašman iza 23h, Općina Pašman očituje se kako slijedi: Najprije, golf sadržaji nisu bili određeni prostornim planom u trenutku raspisivanja natječaja. Inače u zoni obuhvata projekta nisu predviđeni golf sadržaji, naravno postojala je mogućnost da se golf sadržaji integriraju u prostorni plan ali izvan zone obuhvata projekta (izmjene PPU-a Zadarske županije su u tijeku).

Općina Pašman za tvrtku Pašman rivijera d.o.o. temeljem zakonskih propisa ne može osigurati koncesiju na pomorskom dobru. Općina Pašman nema ingerencije za izdavanje koncesija za marinu i plažu (koncesije u propisanoj proceduri izdaje Županija ili RH). 

Natječaj je zasnovan na prostornom planu uređenja jer isti daje fleksibilnost investitoru za razvoj sadržaja projekta a koje je moguće ugraditi u UPU.

Privatno zemljište nije u zoni obuhvata projekta za koji je raspisan natječaj.                   

Općina Pašman je objavila javni natječaj za nekretnine koje su u vlasništvu Općine Pašman. Golf sadržaji i marina nisu obuhvaćeni Županijskim prostornim planom. Drago nam je da je potencijalni investitor primijetio profesionalni pristup, transparentan odnos i dobru komunikaciju sa Općinom Pašman.

Žao nam je da je neposredno prije isteka roka za predaju ponude potencijalni investitor Blackard Global odustao od projekta. Općina Pašman će u skorijem nadolazećem razdoblju odlučiti na koji način će nastaviti realizaciju ovog iznimno važnog projekta za Općinu Pašman i Republiku Hrvatsku.

S poštovanjem,

                                                                                                         Općinski načelnik

     Krešimir Ćosić, mag. oec.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here