Proračun općine Jasenice oštećen za vrtoglavi iznos u rasprodaji atraktivnog građevinskog zemljišta

Martin Baričević kao novopečeni saborski zastupnik i aktualni načelnik općine Jasenice morat će uskoro objasniti nadležnim institucijama što se dogodilo sa rasprodajom općinskog zemljišta na najatraktivnijim lokacijama

Istraživački tim portala Megamedia u posjedu je dokumentacije iz koje je razvidno da je prije 15-tak godina općina Jasenice vršila „rasprodaju“ svih općinskih terena, a za koji posao nije trebala ni lažna diploma već samo stranačka iskaznica HDZ-a.

baricevic m - Proračun općine Jasenice oštećen za vrtoglavi iznos u rasprodaji atraktivnog građevinskog zemljišta
Martin Baričević

Kupci koji su kupili općinske terene bili su u obavezi izgraditi određene gospodarske sadržaje kao što su pr. mesnica, akvedukt, trgovina i sl. Shodno takvim uvjetima prodaje, cijena zemljišta bila je bagatelna, više nego povoljna.

Naravno, nikad ništa nije napravljeno na rasprodanim parcelama, a isto tako općina Jasenice odnosno načelnik Martin Baričević nije pokrenuo raskid kupoprodajnih ugovora. Na taj način je općinski proračun oštećen za vrtoglave iznose kroz komunalne naknade, komunalne doprinose i čitav niz novih radnih mjesta.

jasenice1 - Proračun općine Jasenice oštećen za vrtoglavi iznos u rasprodaji atraktivnog građevinskog zemljišta

Vjerujemo da se Županijsko državno odvjetništvo u Zadru neće izuzeti iz ovog slučaja kao što je to učinio načelnik Martin Baričević prilikom dodjele koncesije vlastitom sinu. Međutim, ne vjerujemo da će se netko ozbiljno uhvatiti otpetljavanja zamršenog klupka rasprodaje općinskog zemljišta obzirom da i za Martina Baričevića vrijedi ona „Dok smo zajedno, ne može nam nitko ništa, a mi možemo svašta“. Dodajmo ovome i činjenicu da je Martin Baričević predsjednik Udruge općina u Republici Hrvatskoj što mu u određenim krugovima daje na važnosti. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here