RASKOL U VRGORAČKOM HDZ-u: Sukobili se Željko Primorac i Boris Matković!

Prošlog utorka u 18 sati održan je sastanak u prostorijma vrgoračkog HDZ-a na kojem je došlo do sukoba između Željka Primorca i Borisa Matkovića o kojem priča cijeli Vrgorac.

Nije tajna da Željko Primorac već dvije godine vedri i oblači u vrgoračkom HDZ-u. Preuzeo je sve konce nakon pada Borisa Matkovića. Njih dvojica su u sukobu još od 2013.godine, a sve je kulminiralo raspadom koalicije HDZ-HSS-HSP AS što je pokrenulo lavinu u Vrgorcu 2014.godine. Dvije godine je Željko Primorac na neki način u šaci držao tadašnjeg gradonačelnika Matkovića preko spornog osmog vijećnika Slobodana Granića. Matković je morao pristati na niz ustupaka koji mu nisu bili po volji pa su tako zaposlene pojedine osobe bliske Željku Primorcu sa Stilja u Gradsku Čistoću. Medijski rat protiv gradonačelnika Matkovića je vodio i brat Željka Primorca, Mate Primorac preko članaka Slobodne Dalmacije. Kada Boris Matković više nije pristao na pritiske, braća Primorac preko vijećnika HSP AS su ga odlučili srušiti u namjeri da nakon rušenja preuzmu kontrolu u vrgoračkom HDZ-u.
– Željko Primorac je tada postao koordinator i preko članova temeljnih ogranaka postavio stanačku strukturu koja mu drži leđa. Prije godinu dana prebacio je prebivalište u Vrgorac iako je to prebivalište fiktivno jer živi u Makarskoj, a radi u Splitu. Molio je desetke osoba za kandidaturu gradonačelnika. Svi su ga odbili osim Nikoline Andačić koja je sindikalna povjerenica u gradskoj upravi. Odličan kandidat za njega jer može vući sve konce iz sijene, ispričao je za portal Megamedia jedan utjecajni vrgorački HDZ-ovac.
Tako je, čini se, bilo i prošli utorak u 18 sati. Željko Primorac je dao Nikolini Andačić popis osoba koje mora pozvati na sastanak. Javna je tajna da zapravo Željko Primorac vodi sve, a Nikolina Andačić je samo tu za javnost. Osobe sa popisa su bile mahom stariji članovi iz Vrgorca. Među njima je došao i Boris Matković, ali kada je vidio Željka Primorca na sastanku nastao je verbalni sukob. U monologu Boris Matković je, kako neslužbeno doznajemo, Željku Primorcu poručio da HDZ nema što tražiti na izborima dok je on predsjednik. Optužio ga je da je jedini krivac za raspad koalicije HDZ-HSS-HSP AS što je rezultiralo njegovom smjenom. Predbacivao mu je apsolutistički način vođenja strankom koja se srozala na najniže razine od 90-tih godina. Nakon monologa izašao je iz prostorija stranke i rekao da se ne misli pojavljivati tu dok god braća Primorac vode vrgorački HDZ-a. Za njim su iz prostorije otišli još neki stariji članovi. Jedini je ostao Ivica Pandžić, dugogodišnji predsjednik vrgoračkog HDZ-a kojemu je povjerena funkcija aktiviranja starijih članova HDZ-a za ove izbore, jer navodno očekuje od Nikoline Andačić u slučaju njeneeventualne  pobjede isplatu otpremnine nakon raskida radnog odnosa.

3 KOMENTARI

  1. ma zamisli tko bi reka da se mali uhljeb želko primorac antirvatina tako sakrio iza adz-a ,,,,ma neka onda vrgorčani propadaju kad ovakva govna podržavaju ,nije među govnima iskljucen niti onaj mali partizancic pranic sa svojom tihon patnjon sdp komunista,,,pa zar vrgorac nema neku moralnu i poštenu osobu koja ce raditi samo za narod a ne za partije i bandu uhljebnicko umreženu…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here