Rekordna Zadarska Koka završila velikom feštom

Zadarska koka oborila je svoj rekord – na gatu zadarske rive u subotu, 26.listopada, se okupilo čak 114 jedrilica!

Ugodno iznenađeni organizatori iz Jedriličarskog kluba Uskok potiho su se, kako kažu, nadali brojci od preko sto brodova, da bi konačan prizor u Zadarskom kanalu nadmašio sva očekivanja.

zadarska koka 6 1024x398 - Rekordna Zadarska Koka završila velikom feštom

Uvjeti su, ističu organizatori, bili idealni za jedrenje i druženje. Na sunčani listopadski dan, u kojem se izmjenjivali južni vjetar, bonaca i maestral, do cilja su dogurale 94 jedrilice. Ovogodišnje izdanje Zadarske koke nisu propustili ni nagrađivani zadarski jedriličari Šime Fantela, Igor Marenić, Enia Ninčević i Michaela de Micheli Vitturi, Pavle Kostov, Petra Cupać…

zadarska koka 3 1024x668 - Rekordna Zadarska Koka završila velikom feštom

Petnaesto izdanje tradicionalne regate u organizaciji Jedriličarskog kluba Uskok osvojila je njihova uzdanica Furiosa II, s kormilarom Igorom Čupićem. Drugo mjesto pripalo je posadi Lanexa iz Sv. Filipa i Jakova, treći je bio DSK iz Opatije, dok je četvrti kroz cilj prošao Sail la Vie II (JK Uskok).

zadarska koka 2 1024x398 - Rekordna Zadarska Koka završila velikom feštom

Za zabavu nakon jedrenja bili su zaduženi Sexymotherfuckersi, Elena Stella & Song Busters Band, saksofonist Jakša Jordes i DJ Domagoj.

zadarska koka 1 1024x416 - Rekordna Zadarska Koka završila velikom feštom

Organizatori se ovim putem zahvaljuju svim sponzorima i sudionicima Zadarske koke 2019 i najavljuju sljedeće izdanje, za koje su pripreme već počele.

zadarska koka 5 1024x482 - Rekordna Zadarska Koka završila velikom feštom

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here