Šeksu su “ustaške zastave” bile dobre dok je pod njima 1989. u Australiji skupljao milijune dolara od hrvatskih iseljenika

Piše: Antun Babić

Hrvatska je ušla u zadnju fazu obračuna udbaša, komunista i Jugoslavena s hrvatskim domoljubima i domoljubljem. Nas domoljube čeka borba za opstanak ili nestanak. Ili ćemo pobijediti, ili nas neće biti. Odluka je na nama. Ili ćemo i dalje ići kao ovce na klanje, ili ćemo časno poginuti, tj. pobijediti na borbenom polju

Prema izvješću HINE, Vladimir Šeks – Sova, danas je na tiskovnoj konferenciji Počasnog bleiburškog voda izjavio “da se svi koji će 18. svibnja doći na Bleiburško polje moraju klonuti korištenja i uporabe bilo kakvih ustaških simbola ili onih koji asociraju na to…” Šeks je također dodao kako ima “usijanih ludih glava i provokatora, protiv kojih će biti poduzeti svi potrebni koraci da oni ne dođu do izražaja…” Dakle, hrvatski branitelji su sada postali “usijane glave i provokatori”. Što će na to sada reći hrvatski ratni veterani i branitelji?

U Australiji sam do 1990., pa i u Hrvatskoj 1990./1991., ponosno hodao ispod zastave s grbom koji je počimao s bijelim poljem!

Kao član HSS-a u emigraciji nikada nisam zagovarao početno bijelo polje, jer su braća Radić prihvatili početno crveno polje na grbu HSS-a. No isto tako uvijek sam s ponosom stupao ispod hrvatskih zastava hrvatskih organizacija, društava i klubova u Australiji s grbovima koji su počimali s bijelim poljem.

Šeksu su na konferenciji za tisak asistirali Vice Vukojević i Bože Vukušić. To je dodatni misterij i zagonetka. Ovaj zadnji je rekao da na Bleiburgu neće biti dozvoljena zastava HOS-a, pod kojom su hrvatki dragovoljci ginuli u obrani Hrvatske u Domovinskom ratu.

Nema više nikakve dvojbe oko zaključka kako se u Hrvatskoj uopće ne radi o puzajućoj udbaškoj i komunističkoj lustraciji svih hrvatskih domoljuba, od branitelja i ratnih veterana, do nas pripadnika hrvatske političke i državotvorne emigracije, koji smo sudjelovali u stvaranju, obrani i međunarodnom priznanju samostalne hrvatske države prije tri desetljeća, nego da je to i najava Plenkovićeve vlasti o zabrani svakog oblika javnog domoljubnog i hrvatskog državotvornog djelovanja u Hrvatskoj.

Šeksovim proglasom oni su najavili otvoreni rat do istrebljenja iz glava Hrvata svih razdoblja slavne hrvatske prošlosti, pa i Domovinskog rata, u kojima su kroz stoljeća stotine tisuća, pa i milijuni Hrvatica i Hrvata dali svoje živote da bi jednog dana hrvatski narod imao svoju slobodnu, samostalnu i demokratsku državu.

Sova – Šeks prijetio je ubojstvom Hrvatima u Australiji, i meni u Hrvatskoj!

Tijekom svojeg boravka u Australiji koncem 1989. godine Šeks je u Sydneyju prijetio ubojstvom hrvatskoj novinarki Barbari Zaher, koja je nakon te prijetnje namjeravala Šeksa prijaviti australskoj policiji. Ja sam tada molio supruga Barbare Zaher, Zlatka Drapača da uvjeri Barbaru kako bi to bilo jako štetno za ugled hrvatske zajednice u Australiji te za borbu hrvatskog naroda protiv Jugoslavije. Uspio sam gospođu Zaher odgovoriti od njezinog nauma. 

Danas mi je jako žao što sam bio toliko naivan, kao i velika većina Hrvata u iseljeništvu, koji su mislili kako je HDZ pravi hrvatski osloboditeljski pokret, a ne stvarni nastavak Komunističke partije Hrvatske.

Šeks, kojeg su najčitaniji mediji u Hrvatskoj prije nekoliko godina javno proglasili dokazanim suradnikom Udbe i neki njegovi suradnici, povratnici iz Australije, prijetili su mi u prostorijama Hrvatskog sabora u Zagrebu 1992. i 1993. da me treba ubiti. Od tog vremena stalno sam izložen njihovom progonu svih vrsta i oblika, u kojem su sudjelovali i pojedini svećenici iz Melbournea, koji sada nisu više tamo.

Zato danas i nije čudo što se u hrvatskim mainstream, pa i onim manje važnim medijima, kao što su portali, u zadnje vrijeme provodi stroga preporuka Udbe da se u medijima ne smije pojaviti ni najmanja vijest o mojoj sve ozbiljnijoj predkampanji za predsjednika Republike Hrvatske.

Šeks je već tijekom posjeta Hrvatima u Australiji 1989. svjesno lagao i varao hrvatske iseljenike, koji su u njegove džepove trpali svoj teško zarađeni novac, kao i u džepove mnogih drugih visokih dužnosnika HDZ-a, koji su u to vrijeme, i kasnije, dolazili u posjet hrvatskoj zajednici u toj zemlji.

Ako se hrvatski domoljubi ne probude i osvijeste na vrijeme, nestat će i Hrvatska i hrvatski narod. Spasit nas može samo zajedništvo i udruživanje snaga poštenih i neustrašivih hrvatskih domoljubnih boraca.

5 KOMENTARI

  1. aSlušao sam gosp. Šeksa i nisam mogao zaključiti nešto loše za Hrvate. Pozivao je da se u Austriji 18. svibnja naši građani moraju ponašati prema austrijskim zakonima. Sve suprotno tome, ne će biti dobro za one, koji se toga ne budu pridržavali. Glavom kroz zid se ne može. Ne samo to, kršenje austrijskih zakona, može naškoditi budućim obilježavanjem Bleiburške tragedije.

    • sova zvani šeks i ostali mu udbaši-pajdaši očito uzeli pbv u svoje kandže.!!Pošto je sova.z.š. od prvih dana merkeličina ‘pudlica’ u HR, nije uopće čudno da se tak ponaša.!! Zato je instalirao svog posinka karla.r. da on nastavi tamo gdi je on sta’, da bude daljnja merkel ‘pudla’ u HR, tj.!!! Na dobro njemačke, na Štetu HR/ske
      .!!.!!, kao što plenky/njegov provHR Čopor Izglasaše GMO-Otrovni zakon za njive, polja, hranu/soju po/
      u HR i trovanje/obolivanje Naroda, kao sto Neoborive činjenice govore da je HR po bolesti raka na samom vrhu euOkupatorske unije.!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here