Skandal u Biokovci: I treća žrtva Vice Barbira hospitalizirana!

M. K. (podaci poznati redakciji, op.a.), djelatnica Specijalne bolnice Biokovka, danas je kolima Hitne pomoći prebačena u Split gdje je i hospitalizirana. Liječnici utvrđuju dijagnozu, no njezine kolege sumnjaju da je razlog njezina teškog stanja  novopridošli stručnjak iz Vrgorca, Vice Barbir.

Navodno je djelatnica M.K. bila žrtva njegovog sustavnog zlostavljanja, a čini se da nije jedina. Da ništa nije slučajno i da se radi o zlostavljaču  žena potvrđuje i primjer ugledne Makaranke  V.R. koja je djelatnica Specijalne bolnice Biokovka od osnivanja, a  koja je prije 30 dana  hospitalizirana u KBC,  Odjel za psihijatriju. Zlostavljač kao stučnjak za reviziju, a danas kadrovik posebno svoje metode primjenjuje na ženama koje nisu u bračnoj zajednici primjerice M.V. koja je prijavila zlostavljanje djelatnicima MUP-a PP-Makarska ili kojima je muž preminuo- primjerice M. K. On je, kako doznajemo, dobio radno mjesto u Specijalnoj bolnici Biokovka čudnim internim natječajem vrgoračkog lobija na čelu sa ravnateljem Markom Ožićem Bebekom i Antom Rosom. Natječaj je proveden tako da je Vice Barbir postao glavni revizor, par mjeseci nakon toga prelazi na drugo radno mijesto s obzirom da je bio najavljen kao stručnjak za EU Fondove. Ministarstva i banke odbile su sva financiranja prema elaboratima koje je napisao Vice Barbir. Portal Megamedia u posjedu je određene dokumentacije iz koje je razvidno da je Vice Barbir već otprije dobro pznat policiji. Nadležni odjel Policijske uprave Splitsko-dalmatinske proveo je izvide, ŽDO je 18. ožujka 2011. podnio istražni zahtjev protiv hrvatskih državljana J. J. (Joška Jerana) zbog devet kaznenih djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju te protiv V.B. (Vice Barbira)  i M.J. (Mate Jujnovića)  zbog sedam kaznenih djela zlouporabe u gospodarskom poslovanju. Također je podnesen istražni zahtjev zbog istoga kaznenog djela protiv A.B. (Ante Burića). Osnovano se sumnja, navodi splitski ŽDO, da su osumnjičenici tim kaznenim djelima pribavili oko šest milijuna kuna protupravne imovinske koristi Prometu iz Makarske na štetu Autoprijevoza Sinj. Istražni centar Županijskog suda požurivao je postupanje po istražnom zahtjevu. Općinsko državno odvjetništvo u Sinju je, nakon provedene istrage, 24. listopada 2010. podignulo optužnicu protiv  Burića, Barbira i Jujnovića te  Ivana Lišnića zbog  kaznenih djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju. Kaznenim djelima okrivljenike se tereti da su pribavili protupravnu imovinsku korist trgovačkom društvu »Promet Makarska« d.o.o. od oko 10  milijuna kuna na štetu Autoprijevoza Sinj d.o.o. Postavlja se pitanje kako je Vice Barbir dobio potvrdu o nekažnjavanju prilikom javljanja na natječaj? Neki kažu da mu nije ni trebala jer da je sve radila „vrgoračka veza“. Primjerice, predsjednik suda u Makarskoj do ukidanja bio je Radoslav Roso iz Vrgorca, voditelj Porezne uprave Makarska, Ivo Jelavić iz Vrgorca, najveće građevinsko poduzeće u ekspanziji  je Migros, vlasnika Milana Ravlića iz Vrgorca, ravnatelji bolnice Ante Roso i Marko Ožić Bebek mijenjaju se po potrebi, a oba iz Vrgorca. Nije se čuditi kako je onda čovjek sa optužnicom  i nizom počinjenih kaznenih dijela postao glavni revizor u specijalnoj Biokovka.

6 KOMENTARI

  1. Koliko je prijava podneseno zbog nezakonja u Biokovci, to dobro znaju Perkušić,Puharić,Boban i dr. Dvije KRAĐE NOVCA, nitko nije ni materijalno odgovarao, to je moguće samo u Hrvatskoj. Usrid bila dana iznesen novac iz mjenjačnice, a odgovorna je osoba bila i do danas, nije podmirila dug, supruga pravnika Ivice Šode Cotića?! Zato se njega koji najmanje radi u Biokovci, ali zato prima plaču, pokrivaju njegovi predpostavljeni, jer ih on “drži za jaja”. Zlostavljanje žena to je stara stvar. O recepcionerima koji prisilavaju na seks gošče, da se ne govori.SVE PRIJAVLJENO. Uzimanje EŠA na kreditne kartice iz blagajne recepcije, opet nikome ništa. U stvari u Biokovci je BASTION SDP-a /gradonačelnikova žena/ i HDZ.a????????? Glasaći zar vam nije dovoljno ovo malo podataka?

  2. Makarska post
    Poštovani
    Prije svega ispričavamo se zbog evidentnog propusta. Iskoristivši mogućnost pristupa, kao suradnik (novinar/kolumnist), uređivačkom prostoru medija sporni podatak kroz formu komentara propustio je g. Zdenko Lučić. Ćim je to uočeno komentar je uklonjen, a g Lučiću onemogućen daljnji pristup, te do daljnjega suspendirana suradnja. Nadalje, kako se ubuduće takve stvari ne bi događale, portal će uskratiti mogućnost komentiranja od strane korisnika skrivenog identiteta (lažna imena, nadimci, fiktivne mail adrese i sl.), što je u posljednje vrijeme ionako uveliko prešlo granicu dobrog ukusa i srozalo komunikaciju na razinu “ulice “. Još jednom se ispričavamo uz napomenu da je odgovornost isključivo na g Lučiću.
    Pozdrav

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here