SKANDAL U METKOVIĆU Metkovka (65) gura kokoš u zahodsku školjku, a dr. Bočkaj tvrdi da je zdrava?!

Radi li dr. Hrvoje Bočkaj iz Metkovića svoj posao po pravilima struke, pita se već mjesecima jedna naša čitateljica

Prema njezinim riječima, dr. Hrvoje Bočkaj, inače liječnik opće prakse u metkovskom Domu zdravlja odbija pomoći  njezinoj tetki čije je mentalno zdravlje ozbiljno narušeno.

Dio predstavke koju je pročitao ministar Milan Kujundžić

– Moja tetka ima 65 godina, sama živi u prizemlju jedne kuće i sklona je incidentima koji proizlaze iz njezina teškog zdravstvenog stanja u kojem se nalazi godinama. Primjerice, gura kokoš u wc školjku, godinama ne otvara prozore, otvoreno iskazuje da ima strahove od pojedinih ljudi, halucinira, priča nam naša čitateljica.
Zbog brojnih incidenata više puta su reagirali policijski službenici PP Metković kao i djelatnici Centra za socijalnu skrb, no dr. Bočkaj, tvrdi naša čitateljica, smatra da je 65-godišnja pacijentica mentalno zdrava i odbija joj pomoći na način da izda uputnicu za specijalistički pregled. Da stvar bude još gora, dr. Bočkaj predlaže da se pacijenticu smjesti u dom, no i više je nego jasno da je riječ o osobi sa vrlo teškom dijagnozom i da joj mjesto nije u domu.
– U kući u kojoj živi moja tetka, žive i moji roditelji već neko vrijeme vlada atmosfera straha jer nitko ne zna što se može dogoditi. Cijela kuća i dvorište su pod videonadzorom, više ne znamo što nam je činiti, žali nam se naša čitateljica napominjući kako u ovoj priči nema govora o insceniranju nekakvih situacija, a da bi se došlo do eventualne imovine 65-godišnjakinje. Naime, kuća u kojoj živi nije njezino vlasništvo i nema značajnije imovine.
– Mi kao obitelj samo želimo dobro našoj tetki jer nas je strah i za njezino zdravlje, ali i za naše jer je potencijalno opasna za okolinu.
Do dr. Bočkaja nije lako doći. U više navrata smo pokušali doći do njega, slali službene upite, no do objave ovog članka nismo u tome uspjeli. O svemu smo obavijestili ravnatelja Doma zdravlja Metković, dr. Mihovila Štimca, no on se ogradio od dr. Bočkaja poručivši nam da nije u radnom odnosu u Domu zdravlja Metković te da je imenovani zakupac prostora u zgradi DZ Metković, a ugovorni odnos ostvaruje sa Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje. Ni naša čitateljica nije imala više sreće te je o svemu izvijestila Ministarstvo zdravstva kao i samog ministra Milana Kujundžića, no bez uspjeha. Doduše, odgovorili su joj da su zaprimili predstavku, no pacijentica i dalje živi zaključana u svoja četiri zida, tu i tamo ugura kakvu životinju u zahodsku školjku, malo i halucinira, a dr. Bočkaj tvrdi da je zdrava… Dokad?

7 KOMENTARI

  1. Vi ste svi metalno retardirani,pokopajte se i napusite kurcine suve,pricate lazi dok drkate na kompu,ne znate ni kako izgleda a ni kako se ponasa,niti ime.jebem vam mater neodgojenu kurvetinu koja dobiva sidu za pare prc 😀

  2. E sad ćeš ponoviti sve sto si starom ocu od 80 i kusur godina rekao,jer…ZABRANILI SMO MU DA TI DOVLACI RIBE,NOVACA,ŠTO JE IMAO,A TI ĆEŠ SVE PONOVITI,ŠTO SI REKAO,AKO SI UOPĆE URANCUNLJIV”ti”!!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here