Spomenik revoluciji u Makarskoj dobio status zaštićenog kulturnog dobra!

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a na prijedlog gradskih vlasti u Makarskoj proglasili su Spomenik revoluciji zaštićenim kulturnim dobrom.

Odluka je prije nekoliko dana objavljena i u Narodnim novinama, a u Gradu Makarskoj mnogi su jako ponosni na novu kulturnu atrakciju. Vjerujemo da će ubuduće ovo zaštićeno kulturno dobro privlačiti mnogobrojne turiste, a o čemu će se zasigurno pobrinuti novo vodstvo Turističke zajednice grada Makarske. Tako će turisti osim svetišta Vepric, Parka prirode Biokovo, botaničkog vrta Kotišina, brojnih sakralnih objekata, mletačke česme itd. moći naučiti nešto i o narodnooslobodilačkoj revoluciji, Josipu Brozu Titu i komunističkoj povijesti Makarske.

5 KOMENTARI

  1. Sva ta mladost, čija su imena na spomeniku, dala je život za Hrvatsku, koja je bila u sklopu Jugoslavije. Danas je dio Europe, nikad manja, i nikad jadnija. Sramite se svi koji pljucate na nećije Duše.

  2. Ajmo pricat samo o spomeniku.To je trebao biti spomen dom kao.u Podgori jer s toliko betona.je napravljeno ništa.Tako bi imali dvoranu za kino koncerte i predstave…Međutim naši južni susjedi Podgorani su bili puno pametniji i svaka im čast.A i Galebovo krilo je lipo a ne ovo Makarsko ruglo. Sramite se drugovi (Srpske sluge ste bili i ostali)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here