Srđana Vladić ne zna kako je zaposleno dvoje novih djelatnika u Uredu državne uprave

Obitelj Buljan, posebno Bepa i Dunje Buljan, osobito je poznata od pretvorbe Amfore. Radnici pričaju kako su kroz Dunjine ruke prolazile vreće novca od prodaje Pepsi cole u BiH. Ona je neproknjižene ogromne svote kao osoba od povjerenja direktora Blage Begića, banknote brojila i slagala. Dobila je i dvostruku opremninu kada je tvornica propadala.Bepo Buljan vezuje se za Gucića i kao direktor Mornara postaje vlasnikom prostora na rivi. Takđer je vrlo upitna privatizacija restorana Plaža, o kojoj prodaji je Buljan odlučivao. Kada se krenulo u proširenje groblja Bepov stariji brat Stipe toliko se odupirao iskopima oko groblja, jer se znalo da će se pronaći kosti partizanskih žrtava, što se na kraju potvrdilo istinitim. Buljani su bili politički moćni i prije Domovinskog rata kao članovi SKJ, a nakon njega još više jačaju posredstvom SDP-a uz svesrdnu podršku HDZ-a koji Dunju Buljan podržava u obnašanju dužnosti glavnog financijskog operatera grad za njihova mandata. Također HDZ nije potaknuo raščišćavanje pretvorbe restorana Plaža.

Srđana Vladić, voditeljica ispostave Ureda državne uprave u Makarskoj nije nam znala objasniti kako je zaposleno dvoje djelatnika na mjestima višeg upravnog referenta za gospodarstvo i turizam te upravnog referenta.

Natječaj za ta dva radna mjesta objavljen je na službenim internet stranicama Ureda državne uprave  te je izazvao veliki interes potencijalnih kandidata. Nažalost postoji sumnja da nije poštivana zakonom propisana procedura te da je dvoje djelatnika primljeno u radni odnos „preko reda“.
vladicŽeleći provjeriti navode naših čitatelja kako se u Makarskoj dogodio još jedan slučaj zapošljavanja preko „baba, stričeva i stranačkih iskaznica“, kontaktirali smo Srđanu Vladić, no njoj je zasmetalo kako smo došli do njezinog privatnog broja mobitela, a ne što su eventualno mimo zakona zaposleni djelatnici. Ne želeći ništa službeno komentirati, uputila nas je da se obratimo Miri Vuko, voditeljici Odjela za razvoj i upravljanje ljudskim potencijalima u Splitu koju ni preko centrale niti na direktni telefonski broj u uredu (021/300-173) nakon dva dana nismo uspjeli dobiti.
Naši čitatelji koji su se javili na predmetni natječaj, tvrde da ih nitko nije obavijestio o tome tko je odabran što nije u skladu s objavljenim natječajem te da zato sumnjaju da je riječ o namještaljci. I doista, u natječaju jasno stoji kako će „o rezultatima oglasa kandidati/kinje biti obaviješteni/e dostavom rješenja o prijmu u državnu službu izabranog kandidata“. No to se nije dogodilo, a zašto, Srđana Vladić ne zna objasniti. Neki to tumače informacijom kako je navodno  i ona svojedobno na to mjesto došla bez valjano provedenog natječaja, pa je, eto, postala praksa da se ljudi zapošljavaju po stranačkoj liniji, a ne po stručnoj osposobljenosti…

14 KOMENTARI

 1. Bilic SDP,zaposlio novih dvoje uhljeba po zamolbi Bebeka HDZ kako bi ovaj ponovo zasjeo na celo HDZa.Stigao i zupan Žavrnja dati podrsku Bebeku i njihovim uhljebima

 2. DVADEST PRVO STOLJEĆE, A JOŠ SE RADI KAO U SREDNJEM VIJEKU. JOŠ GORE KO IMA DAJ MU OŠ, A KO NEMA SATARI GA. DOKAZUJU JOŠ JJEDNOM DA HRVATSKOJ VLADA CK :2 = SDP-HDZ. INTERESANTNO JE ISTAKNUTI DA SU MEDIJI PUNILI NASLOVE O NJENO ODBITELJI VEZUJUĆI SE ZA UDBU. MAMA JE TRESLA KAO SUDKINJA MAKARSKIM SUDOM, ZATIM KAO PROČELNICA U GRADU MAKARSKOJ KAO SDP-OV KADAR. ZNA SE ZAŠTO JE I BJEŽALA U PRIJEVREMENU MIROVINU. ŠTA BI KČI BILA DRUKČIJA O MAJKE,

  • Nisi baš pismen s obzirom da si bio sudac.
   To što su “istaknuti” mediji pisali je ono što si im Ti servirao i mislim da bi bilo u redu da prestaneš pisati neistine. Molio bi da prosvijetliš nas koji ne znamo zašto je gđa Andijašević otišla u prijevremenu mirovinu.
   Srami se!

 3. Sve je po zakonu. Zavirite u Zakon, pa ćete vidjeti. Primljene su vježbenice s državnim stručnim ispitom. Što je tu nezakonito?!

 4. Istražitelju da je sve po zakonu Sređana bi to vro jednostavno odgovorila novinaru.Ali u općinu se nikad niko nije zaposlio bez veze i muljaža pa tako ni ove vježbenice.A da je Srđana primljena bez natječaja to nije istina 100% sam sigurna da je natječaj raspisan u Međimurskom stočarskom glasniku. Ko vam je kriv kad čitate samo Slobodnu dalmaciju.

 5. Istražitelju ako je sve zakonski čisto kao što tvrdiš kako onda Srđana to jednostavno ne zna reći.Da je sve po zakonu znala bi ona odgovor ali u općinu se nitko nikad nije zaposlijo bez veze pa nisu ni ovo dvoje vježbenika mogla je i tako objasniti….pa budimo realni.
  A za Srđanu je bio natječaj to 100% tvrdim samo tko nam je kriv kad ne čitamo

 6. Srđana Valadić, uz mentorstvo svoje mamice te njenih kolega uspijela je mnogo toga ispod tezge, kao otvaranje ugostiteljskog objekta u obiteljskoj kući, a dozvola je u njenoj službi ishodovana na njenu malodobnu kči od 14 godina. Dok malodobna kči ide u školu restoran radi, a ona ista iako je u radnom odnosu radi u restoranu. I to je po zakonu.

 7. Problem je u bezzakonju i bahatosti pojedinaca koji se kunu u pravdu i poštenje. Srđana je ucienila Lori Veličović.dogradonačelnicu i bivšu šeficu na čije je mjesto došla, ako joj ne da otvorene ruke da radi kako će iznjjeti sve prljavštine o njenom radu u Državnoj upravi. Hočete nastavak????

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here