Steže se obruč oko načelnika Kapovića: Četiri ministarstva i Ured državne revizije stižu na Vir!

Kristijan Kapović, načelnik općine Vir „preživio“ je desetke kaznenih prijava proteklih godina, no blokada Virskog mosta i radnje koje je poduzimao prije i poslije tog „terorističkog“ čina, mogle bi ga koštati odlaska iz politike

Oporbeni vijećnici Općinskog vijeća općine Vir već dulje vrijeme upozoravaju nadležne institucije, od DORH-a, USKOK-a, PNUSKOK-a, policije, raznih ministarstava na rabote načelnika Kristijana Kapovića, no donedavno nisu nailazili na razumijevanje. Zahvaljujući osobnom angažmanu Kristijana Kapovića u pokušaju zaustavljanja privatnih investitora da izgrade benzinsku postaju na tom otoku, za općinu Vir kao i za samog načelnika zainteresirale su se brojne nadležne institucije. Baš kao što je njegov mentor, Milan Bandić, znao puno puta reći „…neka nadležne institucije odrade svoj posao“, Kristijan Kapović našao se pod povećalom policije, DORH-a, USKOK-a, Ureda državne revizije, Ministarstva uprave, Ministarstva financija, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenje, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku!
Naime, nakon posljednje predstavke pet oporbenih vijećnika, Ministarstvo uprave zatražilo je i od njih, ali i načelnika Kristijana Kapovića dodatna pojašnjenja o navodno nezakonitim radnjama u toj općini. Potom je osobno ministar Lovro Kuščević alarmirao svoje suradnike kao i kolege u drugim ministarstvima te ih pozvao na mjerodavno postupanje. Kristijan Kapović zasigurno prolazi vrlo teško političko razdoblje, a očekuje ga još teža politička jesen kada će biti puno jasnije što je sve za vrijeme svojih brojnih mandata radio ili nije radio za svoje Virane. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here