Tajna identiteta Dragana Čovića

Je li Dragan Čović zalutao u HDZ i politiku Hrvata, ili je politika Hrvata Bosne i Hercegovine zalutala s Draganom Čovićem i Željkom Komšićem?

Točno prije četiri godine Dragan Čović bio je kandidat za člana Predsjedništva BiH. Kao prioritet za Hrvatski narod u svojoj kampanji Čović je naveo izmjenu za Hrvate nepravednog Izbornog zakona BiH i otvaranje kanala državnog RTV servisa na hrvatskom jeziku. Potporu za kandidaturu Dragan Čović dobio je od Ive Josipovića, tadašnjeg predsjednika Republike Hrvatske i Josipa Leke tadašnjeg predsjednika Sabora RH. Nakon izbora Dragan Čović postaje član Predsjedništva BiH. U mandatu od četiri godine za Hrvate BiH nije učinio ništa. Činjenica je kako je svojom politikom doprinio masovnom egzodusu Hrvata iz Bosne i Hercegovine. Danas suradnici Dragana Čovića dobivaju zatvorske kazne preko 12 godina, a za primjer može uzimamo i jedan od nebrojenih predmeta braće Lijanovići.

Individualne karakteristike Dragana Čovića prepoznatljive su u načinu vođenja HDZ BiH. Liderske pozicije HDZ-a, čine njegovi partneri koji nose nadimke Mistrija, Tokmak…Jedna od karakteristika Čovića je kako gomila milijunske vrijednosti u nekretninama, koje nije stekao kao lider Vazduhoplovne industrije Soko Mostar. On je materijalno bogatstvo stekao rušenjem, uništavanjem imovine Vazduhoplovne industrije Soko Mostar, kroz proces pretvorbe i privatizacije. Tim koji je organizirao za provođenje pretvorbene i privatizacijske pljačke dolazi iz kancelarija vazduhoplovne industrije istoga Sokola. Danas ti pojedinci grabežljivci iz Sokola, imaju krizu identiteta u političkoj stranci u koju su se involvirali. Konzumenti ćiriličnog pisma Sokolove industrije, zamijenili su kancelarije jednoumlja, gdje do izražaja dolazi njihova kriza identiteta. Individualne karakteristike Kosovaca-Sokolovaca prepoznatljive su od izbora do izbora. Utočište im je HDZ BiH. Osmislio je ćiriličar i prodao priču u obliku Hrvatskog Narodnog Sabora, preko kojega ćiriličar transformira svoje misli, prebacujući odgovornost na članove tog izmišljenog tijela. Oni ga zovu i svehrvatski, a sve po nalogu ćiriličara Čovića. Legitimitet o kojem Čović voli često govoriti kada je Komšić u pitanju u tom „cirkusu“ od sabora koji je nazvao HNS daju mu predsjednici stranaka koje nemaju ni dvocifreni broj članova i za koje ni njihove obitelji nisu glasovale na proteklim Općim izborima. Obrazovanje lidera tih stranaka koje se dodvoravaju ćiriličaru Draganu ne trebamo ni spominjati, jer to je tek jad i bijeda koja je snašla Hrvate Bosne i Hercegovine.Legitimitet o kojem govori Čović ogleda se i u tome da preko 200 tisuća Hrvata s pravom glasa u Bosni i Hercegovini nije izašlo na izbore i iz toga je analitički jasno vidljivo kako oni nisu dali glas Jugoslavenu Čoviću, niti Željku Komšiću. Stoga, bolje bi bilo ćiriličaru Draganu ne govoriti o pitanju legitimiteta, jer su Hrvati Bosne i Hercegovine neizlaskom na izbore jasno poručili što misle o ponuđenim kandidatima Hrvata, osobito kad je u pitanju ćiriličar Čović i njegova klika.

Zna Dragan otići do Banja Luke potpisati koaliciju s MiloradomDodikom bez odluke „svehrvatskog“ Sabora-HNS-a. To je samo jedan primjer kako ćiriličar Dragan, štiti latiničare Hrvate, preko ćiriličara Milorada.Jednako tako ćiriličar Dragan na upit novinara zna li se nacionalni identitet ministra zdravstva Hercegovačko-neretvanske županije Gorana Opsenice?, sliježe ramenima i kaže kako ne zna je li ministar kojeg je on delegirao Srbin, ili je Hrvat. Proučavajući tajnu identiteta Dragana Čovića, možemo zaključiti kako je jedan Dragan do 1994. godine, a drugi Dragan od 1994. godine. Posebni odjel za organizirani  kriminal u BiH tvrdi da se radi o istom Draganu.

Mijenjajući table na Sokolu kroz privatizacijsku i pretvorbenu pljačku,jednaku praksu ćiriličar danas prenosi i na Ured„hrvatskog“ člana Predsjedništva BiH.Tako smo danas u Mostaru mogli vidjeti kako je Ured „hrvatskog“ člana Predsjedništva BiH u Mostaru postao Ured Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora BiH. Možda je u pitanju i plaćanje najamnine za taj zakupljeni prostor? Preporučamo nadležnim organima gonjenja da zavire u ugovore koji sklapaju članovi Predsjedništva BiH, a sve na štetu poreznih obveznika Bosne i Hercegovine

Zaključujemo kako mijenjajući table stranaka, kancelarija, poduzeća, Dragan Čović i dalje luta markirajući svoj identitet, čekajući neka nova vremena. Aktualni trenutak vremena neodoljivo nas podsjeća na njegova prethodnika oficira JNA -a Antu Jelavića i projekt pljačke hrvatskog naroda Bosne i Hercegovine osmišljen kroz istu kuhinju JNA-a preko izmišljeni projekta Hrvatske Samouprave. Svjedoci smo vremena i znamo kako završavaju projekti Jugonostalgičara…(NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here