Tko će istražiti porijeklo imovine Božidara Kalmete, Zdravka Livakovića, Zdenka Zrilića…?

Marko Pupić Bakrač, nezavisni gradski vijećnik  održao je večeras tiskovnu konferenciju na kojoj je oštro napao rad zadarskog Državnog odvjetništva.

– Svjedoci smo da Državno odvjetništvo ne funkcionira u odnosu na političko interesnu grupaciju koja drma Zadrom. Oni su zaštićeni bilo kakvog progona, njihovi se predmeti ne procesuiraju. Što je još gore, pojedince koji im se suprotstave i dirnu u njihove interese maltretira se i progoni na osnovi neprovjerenih i netočnih informacija, bez ikakvih dokaza, po hitnom postupku, kazao je između ostalog Pupić Bakrač.
Osvrnuvši se na oslobađajuću presudu svog kolege Ante Rubeše kojem je Prekršajni sud u Zadru sudio na osnovu prijave zadarskog Općinskog odvjetništva, a zbog članka u tjedniku Zadarski Regional, Pupić Bakrač je zaključio kako Odvjetništvo procesuira samo „odabrane“. – Dok more predmeta leži po ladicama Općinskog državnog odvjetništva u Zadru, oni se bave mojom imovinom i to temeljem članaka u Voxu i na Znetu.  Neka istraga krene odmah sutra, ali istovremeno neka napokon krene istraga imovine Sinovčića, Zebića, Zdenka Zrilića, Kalmete, Livakovića i sličnih o čemu godinama govore i pišu državni i lokalni mediji pa se ništa ne poduzima, kazao je Pupić Baktrač.
Pojasnio je i porijeklo imovine svoje obitelji. – Naša kuća u Zadru je napravljena prije nego je moja supruga stupila na dužnost direktorice Zračne luke, a isto tako je i stan u Zagrebu kupljen prije toga. Odlučili smo se baviti turizmom, kuća je ove godine sređena i iskopan je bazen te smo podignuli kredit od 200 000 kuna u svrhu turizma. Ostala imovina nije naša. Apartmani na Pagu su vlasništvo Katičine majke. Četiri ih je imala 1980. godine, četiri ih ima i sada. Eto čime se bavi tzv. Državno odvjetništvo, odnosno odvjetništvo Zdenka Zrilića, rekao je Pupić Bakrač.