Tko će kazniti Antonia Buškulića, policajca s Vira?

Antonio Buškulić, policajac koji se „proslavio“ prije nekoliko dana rušenjem na pod i privođenjem konobara u jednom zadarskom ugostiteljskom objektu ne poznaje dobro temeljne hrvatske zakone

Prema informacijama kojima raspolažemo, Antonio Buškulić ne zna ili se pravi da ne zna Zakon o prebivalištu, pa prijavljuje da stanuje u kući na Viru, a tridesetak svjedoka tvrdi da živi u Zadru.
Isto tako, Antonio Buškulić ne poznaje  ni Zakon o sigurnosti prometa na cestama koji izričito zabranjuje opasnu vožnju i to čl.164. st.1. koji glasi: „Za vrijeme kretanja, u vozilo se ne smije uskakati, iskakati, otvarati vrata, naginjati se izvan vozila i voziti se na vanjskim dijelovima vozila ili na traktorskim priključcima.“. Međutim, Antonio Buškulić, iako policajac koji bi kao trebao služiti kao primjer drugima, zapravo prakticira suludu vožnju za koju ga, koliko znamo nitko nije kaznio. Na fotografiji koju posjedujemo, vidi se Buškulić s osmjehom od uha do uha kako upravlja vozilom jednom rukom na volanu, drugom mašući kroz šiber, a nije jasno koliko duge noge ima i je li u trenutku nastajanja fotografije uopće mogao dotaknuti kočnicu u slučaju potrebe… U svrhu kažnjavanja neodgovornog i opasnog vozača, iz priložene fotografije nisu potrebni policijski izvidi i niti operativne radnje na terenu u cilju prikupljanja informacija kao u slučaju suludih premetačina čelnika virske oporbe.zakon - Tko će kazniti Antonia Buškulića, policajca s Vira?

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here