U subotu, 18. svibnja otvara se penjalište “Brela”

JU PP Biokovo, općina Brela i TZO Brela u subotu, 18.svibnja otvaraju penjalište “Brela”

Tijekom zime i proljeća 2019-te godine SPK Marulianus je odradio ugovornu obavezu sklopljenu sa PP Biokovo, općinom Brela i TZO Brela pod nazivom  Sanacija penjališta „Brela“

IMG 20190303 WA0028 1024x768 - U subotu, 18. svibnja otvara se penjalište "Brela"

Ekipa Marulianusa je sa svojim stručnim timom ljudi tijekom zime i proljeća ove godine odradila sve potrebno kako bi penjalište  „Brela“ dočekalo sezonu potpuno spremno i sigurno sa svih aspekata.
Sve radove na terenu vodio je licencirani instruktor sportskog penjanja i autor velikog broja opremljenih smjerova, predsjednik Marulianusa, Daniel Piccini.

Kroz radove na terenu su uklonili SVE sigurnosno upitne točke na penjalištu. Veliku većinu smjerova su očistili od vegetacije, izmijenili sva ili djelomično sva međuosiguranja/spitova u stijeni, postavili nove sidrišne točke, te uklonili stari dotrajali materijal iz stijene. Čistili su i pristupne staze kako bi svi budući posjetitelji mogli uživati na ovom prekrasnom penjalištu.

IMG 20190309 WA0019 1024x768 - U subotu, 18. svibnja otvara se penjalište "Brela"

Na spomenute radove utrošeno je i  postavljeno 360 novih međuosiguranja/spitova te 50 komada novih sidrišta.
Sva postavljena oprema u potpunosti odgovara svim EU standardima i svim propisanim Normativima za izradu sportskih smjerova u RH, sukladno pravilnicima Komisije za sportsko penjanje hrvatskog planinarskog saveza.

Jednako tako, napravljene su NOVE skice penjališta koje su već publicirane u najnovijem penjačkom vodiču Croatia, izdanje 2019 autora Borisa Čujića, koji je upravo izašao iz tiska i sadržava apsloutno sve novosti i izmjene koje su napravljene ovog proljeća, tako da je situacija u potpunosti usklađena.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here