U Vrgorcu će se graditi POS-ovi stanovi

Odlukom Gradskog vijeća Grada Vrgorca iz veljače 2017. godine Vrgorac je uključen u Program društveno poticane stanogradnje. Program POS-a pokrenut je s ciljem da se građanima omogući rješavanje stambenog pitanja po uvjetima znatno povoljnijim od tržišnih.

Mnoge mlade obitelji sa ovog područja Dalmacije teško pronalaze adekvatni smještaj za svoju obitelj. Ovaj Program omogućava riješavanje tih problema.

Ante Pranić

– U provedbenom urbanističkom planu uređenja istočnog dijela Vrgorca imamo dvije lokacije od 1930 m2 i 2058 m2 namjenjene za gradnju višestambenih građevina. Parcelacijski elaborat je proveden i one su definirane kao građevinske parcele rednog broja 90 i 91. Nalaze se istočno od postojeće zgrade Hrvatskih šuma. Parcele su u vlasništvu RH, a Grad Vrgorac je posjednik u katastru. Makadamski put postoji do parcela kao i osnovna infrastruktura (voda, struja, kanalizacija) sagrađena u trenuku građenja zgrade Hrvatskih šuma. Paraleno smo uspijeli riješiti imovinsko-pravne odnose na dever parcela za gradnju obiteljskih kuća u naselju Škulja, ishoditi građevinsku dozvolu za cestu kroz dio naselja i aplicirati projekt na mjeru 7.2.2 koja omogućava 100% sufinanciranje gradnje ceste. Sljedeći tjedan raspisat ćemo javni natječaj na kojeg se mogu javiti svi zainteresirani kupci parcela za obiteljske kuće, kazao je za portal Megamedia gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić.
U suradnji sa APN-om 9.ožujka u 16:00 u Polivelantnoj dvorani Grada Vrgorca bit će predstavljena dva programa. Program A i Program B. Program A se odnosi na rješavanje stambenog pitanja modelom stanova u višestambenim zgradama. Program B se odnosi na izgradnju i rekonstrukciju obiteljske kuće. Kako doznajemo, u petak na Gradskom vijeću ide Odluka o uvjetima, mjerilima i postupku za utvrđivanje reda prvenstva za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje na području Grada Vrgorca. Nakon toga ide Javni poziv svim građanima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here