Uništavanje pravaških obitelji modus operandi je HDZ-a

U Bosni i Hercegovini HDZ BiH osmislio je Svehrvatsku koaliciju okupljenu u Hrvatski narodni sabor

HNS je utemeljen 2000. godine na inicijativu „kapetana“ JNA Ante Jelavića,tadašnjeg predsjednika HDZ BiH, kao navodni odgovor na proces majorizacije hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini, koji je kulminirao nametanjem amandmana Roberta Berija.

Projekat iz kuhinje JNA kao kormilar nakon kapetana JNA preuzima Dragan Čović, nekadašnji predsjednik Radničkog savjeta Vazduhoplovne industrije JNA SOKO Mostar, danas maskiran u ulogu predsjednik HDZ BiH. Kako su Barry-evi amandmani majorizirali hrvatski narod, tako i Dragan Čović uz projekat Hrvatskog narodnog sabora majorizira sve demokratski uređene hrvatske stranke koje su egzistirale na prostoru Bosne i Hercegovine, a danas djeluju pod okriljem „fikcije“ zvane Hrvatski narodni sabor.

U Republici Hrvatskoj 2015. godine osmišljen je projekat Domoljubna koalicija kao savez osam hrvatskih političkih stranaka na čelu s HDZ-om. Osvajanjem relativne većine, preuzimanjem vlasti, HDZ smjenjuje Socijaldemokrate i komuniste Ivu Josipovića i Zorana Milanovića kao lidere politike lijeve orijentacije. Kormilo države preuzima HDZ, Kolinda Grabar Kitarović postaje predsjednica Republike Hrvatske koja je obećala blagostanje, posebice za majoriziranu i uništenu braniteljsku populaciju. Jedno od obećanja je i rehabilitacija časnika, i dočasnika HV-a, koji su smijenjeni i procesuirani za vrijeme vladavine Stjepana Mesića i Ive Josipovića, kao vrhovnih zapovjednika Oružanih snaga Hrvatske vojske.

Pravaši Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine aktivno su sudjelovali u projektu Domoljubne koalicije, kroz stranku HSP AS, koja je nakon izbornog procesa dobila i dopredsjedničko mjesto u Saboru RH. Ogledni primjer uništavanja pravaša na političkoj sceni u RH i BiH, od strane HDZ-a može se prikazati u nekoliko etapa.

Koaliranje HDZ-a sa srpskim radikalima i nekoaliranje s hrvatskim pravašima može biti jedan od primjera.

Drugi primjer može biti potpora predsjednika HSP BiH Stanka Primorca Ćane kandidaturi Kolinde Grabar Kitarević ( prilog dokument –  redni br.16.) i Domoljubnoj koaliciji, koju je predvodio Tomislav Karamarko. Pogledajte, 2014. godine Stanko Primorac Ćane koordinacijom s HSP AS, podržava i Tomislava Karamarka koji mu je osobno kao ravnatelj UNS-a i suradnik Stjepana Mesića kao djelatniku Hrvatske izvještajne službe potpisao raskid radnog odnosa.

Samo veliki čovjek može oprostiti svome egzekutoru i političkom neistomišljeniku od 2000. godine. Godine 2014. Stanko Primorac oprašta Tomislavu Karamarku kao lider HSP BiH i podržava kandidaturu Kolinde Grabar Kitarović za predsjednicu Republike Hrvatske. Kao koordinator pravaša HSP AS, podržava Stanko Primorac i Domoljubnu koaliciju. No što se nakon velike pobjede i potpore pravaša dogodilo?

Dolaskom na vlast Domoljubne koalicije – HDZ-a i Kolinde Grabar Kitarović u jednom danu svi se odriču pravaša i obećanja iz izborne promidžbe. Sličan scenarij dogodio se 2018. godine u Bosni i Hercegovini. Da pojasnimo detalje, Stanka Primorca kao časnika Hrvatske vojske Kolinda Grabar Kitarović nije odlikovala i nije rehabilitirala u sustav Hrvatske Vojske. Čovjek kojega svi generali Hrvatske Vojske koji su zapovijedali na Južnom bojištu, opisuju kao heroja Domovinskog rata.

Stanko Primorac je više puta ranjavan, zapovijedao i brigadom (IV. brigada HVO-a), a niti jednom odlikovan od strane Vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga HV-a. Kao dragovoljac Domovinskog rata Primorac nije dobio niti Spomenicu Domovinskog rata. Hrvatski branitelj, HRVI,  Stanko Primorac, otac petero djece podnio je zahtjev za rješavanje stambenog pitanja Ministarstvu branitelja 2018. godine i dobio odbijenicu koju je potpisao ministar branitelja Tomo  Medved. Od petero djece Stanka Primorca heroja Domovinskog rata troje djece je odselilo u Dublin-Irsku. Najstarije dijete – kćerka Stanka Primorca ovih dana očekuje prinovu, „maloga Irca“, hrvatskih korijena.

Kolinda Grabar Kitarević kandidira se 2019. godine za predsjednicu Republike Hrvatske. Pravaška potpora hrvatskih obitelji iz Irske je upitna!

Inicijativom pravaškog okupljanja u Pravašku zajednicu ininicirao je predsjednik HSP RH Karlo Starčević u suradnji s predsjednikom HSP AS Hrvojem Niče i predsjednikom HSP BiH Stankom Primorcem. Koncept suranje pravaša realiziran  je 22.XII 2018 godine, nacrtom  – Mostarske Deklaracije HSP BiH, kao novim pravcem zajedničkim  djelovanja pravaša BiH i RH. Odustajanjem  od suradnje s HDZ om, kao koalicijskim partnerom,  koji je za strateškog partnera odabrao stranke srpskih radikala, pravaši su primorani ujediniti se, organizirati se za predstojeće izbore u RH i BiH, kako bi postali bitan politički subjekt. Afirmacija i obogaćivanje temeljnih vrijednosti na kojima je uspostavljena neovisna i suverena Hrvatska, zaštita dostojanstva pravaša, zaštita Hrvatskoga naroda, zaštita životne perspektive i kvalitete života pojedinaca i obitelji, novi je pravac koji su odredili pravaši bez HDZ-a.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here