Vedran Uranija manipulira medijima, javnošću i radnicima Vodovoda!

Vedran Uranija, sklon druženju s pripadnicima zadarskog kriminalnog podzemlja prije nekoliko dana je pobjedonosno kao sindikalni performer izvijestio javnost o boljim uvjetima rada u zadarskom Vodovodu

Uranija je tako za medije izjavio kako će, zahvaljujući višednevnim pritiscima i pregovorima s upravom Vodovoda kao i razgovorima sa gradonačelnikom Brankom Dukićem, pročelnikom Robertinom Dujelom i dijalogu sa direktorom Tomislavom Matekom, većina radnika dobiti  veće plaće u prosjeku od 600 do 1.000 kuna. Prosječnom čitatelju bi se moglo učiniti kako je Vedran Uranija veliki spasitelj radnika Vodovoda o kojima, da nije njega, nitko ne bi vodio računa. Naravno, to je daleko od istine. Vedran Uranija se, po tko zna koji put, kiti tuđim perjem.

Vedran Uranija nema veze s povećanjem plaća u Vodovodu

Krenimo redom. Prava istina je da su plaće djelatnika Vodovoda u posljednje dvije godine narasle za cca. 36% u prosjeku te da s time Vedran Uranija nema ama baš nikakve veze. Dakle, rast plaća djelatnika Vodovoda uvjetovan je dijalogom direktora Tomislava Mateka s Radničkim vijećem koje je iznad sindikata i koje predstavlja sve djelatnike ove gradske tvrtke. Naravno, plaće su narasle i sukladno boljim ostvarenim poslovnim rezultatima o čemu ćemo nešto kasnije.
IMG 20181203 093250 - Vedran Uranija manipulira medijima, javnošću i radnicima Vodovoda!Nije točno ni to da će radnici Vodovoda dobiti veće plaće u prosjeku od 600 do 1.000 kuna već je prava istina da im se plaće dižu za 100 bodova što odgovara bruto (nikako neto, op.a.) iznosu od 650 kuna! Sad znamo da osim što obmanjuje javnost i daje lažne nade radnicima, Vedran Uranija i nije bogzna kakav matematičar.

Vedran Uranija zastupa tek trećinu radnika Vodovoda

Nadalje, Vedran Uranija se predstavlja kao sindikalni povjerenik radnika Vodovoda, a prava istina je da on zastupa otprilike trećinu radnika dok dvije trećine zaposlenih nije učlanjeno u sindikat kojeg Uranija predstavlja. Još jednom valja napomenuti kako je Radničko vijeće tijelo koje predstavlja sve djelatnike Vodovoda, a ne tek trećinu kojima Vedran Uranija manipulira u svrhu vlastite promocije dajući im ispraznu nadu kako će im on poboljšati socijalni status.
Međutim, socijalni, financijski status zaposlenika Vodovoda zasigurno ne ovisi o Vedranu Uraniji već o rezultatima poslovanja što ovaj sindikalni performer itekako dobro zna.
Primjerice, dolaskom Tomislava Mateka na čelo Vodovoda 2012. godine, ta je tvrtka u svom sustavu imala oko 900 kilometara cijevi dok danas ima oko 1.500 kilometara vodovodnih cijevi zbog čega je minimalno povećan broj djelatnika, a najveći dio novozaposlenih u proteklom razdoblju odnosi se na radnike koji očitavaju vodomjere.

Vodovod je uspješna tvrtka, a plaće rastu sukladno rezultatima

Rezultiralo je to većim prihodima, ali i boljom naplatom obzirom da je Tomislav Matek kao direktor uveo mjesečne račune za vodu umjesto svakih dva mjeseca kako je to nekad bio običaj. uranija czl - Vedran Uranija manipulira medijima, javnošću i radnicima Vodovoda!Time je postignuta veća disciplina plaćanja,a  samim time se otvorio prostor za povećanje plaća što je direktor Matek u suradnji sa Radničkim vijećem i napravio. Zahvaljujući novom načinu poslovanja, Vodovod se iz teškog gubitaša prometnu u top 9% hrvatskih tvrtki po poslovnim, financijskim rezultatima o čemu, naravno, Vedran Uranija ne zna ništa.
I sad se vratimo na izjave Vedrana Uranije  koji je pobrao tuđe lovorike i javnosti se predstavlja kao osoba koja je isposlovala radnicima veće plaće?!

Zašto Vedran Uranija obmanjuje javnost?

Prava istina je da, kada bi se Vedrana Uraniju nešto pitalo i slušalo, radnici Vodovoda bi danas bili u štrajku. Nezakonitom. Upravo je ovaj sindikalni performer prije desetak dana putem medija prijetio štrajkom ukoliko se ne riješe problemi u Vodovodu. Pritom je spremno obmanuo javnost kako nastavlja kolektivne pregovore u zadarskoj Odvodnji iako je tamo Kolektivni ugovor potpisan davno?! Isto to Uranija tvrdi i za Liburniju iako i tamo postoji Kolektivni ugovor još od 2016. godine! Zabrinjava lakoća obmanjivanja javnosti u režiji Vedrana Uraniji jer se ponaša kao da je riječ o najobičnijem  pudranju lica ili bojanjem kose u vinsko crvenu… (NASTAVLJA SE…) 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here