Velika policijska akcija u BiH: Uhićeno 11 korumpiranih carinika!

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uhitili su u utorak jedanaest carinika iz Uprave za neizravno oporezivanje (UIO) zbog sumnje da su pogodovali izbjegavanju plaćanja obveza prema državi prigodom uvoza roba izHrvatske u Bosnu i Hercegovinu

Kako je priopćeno iz Državnog odvjetništva BiH, koje je naložilo provođenje akcije, carinici su osumnjičeni za koruptivna djela koja su počinili obavljajući poslove na graničnim prijelazima Gradiška, Orašje i Šamac, piše RTL

Uzimali mito kako ne bi carinili robu iz Hrvatske

Oni se nalaze pod istragom jer se sumnja da su tijekom prošle i ove godine nezakonito uzimali novac te propuštali provesti carinski nadzor robe koja se uvozila iz Hrvatske u BiH. 

“Na ovaj način ostvarivali su nezakonitu imovinsku korist te nanosili štetu proračunu, odnosno svim građanima BiH”, navodi se u priopćenju Državnog odvjetništva BiH. 

Po navodima SIPA-e, njezini pripadnici pretresaju osobe, stambene i poslovne objekte te službene prostorije Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine, koje je koristilo 11 osumnjičenih osoba. Provjere se obavljaju na ukupno 22 lokacije na području Banje Luke, Novog Travnika, Orašja, Bužima, Brčkog, Broda, Odžaka te graničnih prelaza Gradiška, Orašje i Šamac. 

Osumnjičeni carinici će biti privedeni nadležnom državnom odvjetniku koji će ih ispitati te nakon toga donijeti odluku o eventualnom zadržavanju u pritvoru. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here