Danas je u splitskom hotelu „Atrium“ održana novinska konferencija uprave društva Čarolija d.o.o. na kojoj je vlasnik tvrtke Kruno Žulj informirao o 16 godina dugom putu ka dobivanju dvije građevinske dozvole u Baškoj Vodi na Makarskoj rivijeri

Imenujući Joska Roščića, načelnika općine Baška Voda kao šerifa koji ne poštuje hrvatske zakone, Kruno Žulj dao je medijima na uvid opširnu dokumentaciju opisujući kako je postao žrtva velikog korupcijskog skandala teškog 15 milijuna kuna. Kruno Žulj je na novinskoj konferenciji ustvrdio kako Baškom Vodom vlada organizirani kriminal na kojeg nadležne institucije ne reagiraju.

carolija pressica 1024x598 - Veliki poraz Joska Roščića: Kruno Žulj dobio pravomoćne građevinske dozvole za izgradnju hotela i centra u Baškoj Vodi!

–              Davne 2003. godine kupio sam građevinsko zemljište u Baškoj Vodi veličine 4.400 metara četvornih s namjerom izgradnje prijeko potrebnog hotela na četiri etaže sa luksuznim bazenom,  sa četiri zvjezdice i tristotinjak soba. Sama investicija teška je preko 200 milijuna kuna.  To je bilo, dakle, prije 16 godina. Naivno misleći da će općinskim vlastima, pa i samom načelniku koji vodi općinu Baška Voda od 1993. godine, pa, evo, sve do danas, biti u interesu da imaju jedan takav hotel, susreo sam se s najgorim oblikom korupcije kakav nisam mogao ni zamisliti, kazao je Kruno Žulj.

Kruno Žulj je u Baškoj Vodi  kupio još jednu građevinsku parcelu godinu kasnije, odnosno 2004. godine gdje je namjeravao izgraditi poslovno-stambeni objekt vrijednosti 30-tak milijuna kuna. Tvrdi kako nije mogao krenuti u realizaciju ni jednog ni drugog projekta bez suglasnosti općine Baška Voda.

–              Tada mi je u razgovoru Josko Roščić, načelnik općine uvjetovao da mu prepustim pola tog centra, odnosno da mu poklonim  polovicu nekretnine u vrijednosti 15-tak milijuna kuna! Naravno, odbio sam na takav način doći do potrebne dokumentacije i tada je počela neviđena represija. Minirajući moje projekte, načelnik Josko Roščić stavio je Prostorni plan općine Baška Voda izvan snage u razdoblju od 2003.-2008.godine i nitko nije mogao ništa graditi u tom periodu! Nakon 16 godina mukotrpnog, iscrpljujućeg rata s općinom Baška Voda, dobio sam pravomoćne građevinske dozvole i uskoro započinje gradnja.

zulj kruno1 - Veliki poraz Joska Roščića: Kruno Žulj dobio pravomoćne građevinske dozvole za izgradnju hotela i centra u Baškoj Vodi!

Josko Roščić  je, kazao je Žulj, na štetu žitelja općine Baška Voda izgubio rat kojeg je sam pokrenuo ne bi li ostvario nepripadajuću imovinsku korist,  blokirao je izgradnju poslovno-stambenog objekta kao i luksuznog hotela podmećući falsifikate, žaleći se na svaki upravni akt kojeg je Žulj dobio u svoju korist, a čak je i prijetio službenicima Splitsko-dalmatinske županije da će ih pravno goniti ukoliko mi napišu pozitivna rješenja i odluke.

zulj pressica2 - Veliki poraz Joska Roščića: Kruno Žulj dobio pravomoćne građevinske dozvole za izgradnju hotela i centra u Baškoj Vodi!

–              Kako bi me spriječio u izgradnji hotela u Baškoj Vodi, put do građevinske parcele pretvorio je jednim općinskim aktom odnosno nezakonitom zamjenom karata u šetnicu čime mi je onemogućio pristup na građevinsku parcelu. To što je i dan danas u zemljišnim knjigama pristup mojoj građevinskoj parceli upisan kao put, a ne šetnica, Josku Roščiću ne znači ništa. Išao je toliko daleko da je nasred puta ili, po njegovom, šetnice putem djelatnika općine postavio masivnu betonsku barikadu kako slučajno ne bih mogao doći vozilom do svog terena. Istovremeno je na toj tzv. „šetnici“ sebi napravio kafić i trgovinu. To je tek jedna od mnogih smicalica kojima je posljednjih 16 godina opstruirao sve moje investicije u Baškoj Vodi, kazao je Žulj.

Vidjevši kako je riječ o falsifikatu sa zamjenom karata, Kruno Žulj je zatražio inspekcijski nadzor nad Prostornim planom općine Baška Voda, no nitko u Hrvatskoj to nije htio učiniti pa je putem nadležnih ureda u EU zatražio mišljenje o svemu i na teren su izašli stručnjaci Univerziteta Ljubljana (Fakultet za građevinarstvo i geodeziju) koji su utvrdili da je došlo do zamjena karata te da općinske vlasti nisu postupale u skladu sa zakonom! S Mišljenjem je upoznao sve nadležne no nije bilo odjeka. U malverzacijama s nezakonitom zamjenom karata, Josku Roščiću najviše je pomogla nekadašnja ministrica graditeljstva i prostornog uređenja, Anka Mrak Taritaš, tvrdi Kruno Žulj koju je upozoravao na kršenje zakona, no uzalud. 

–              Njezino tadašnje ministarstvo nikada nije postupilo po zamolbi mog odvjetničkog tima i nikada nisu pribavili karte koje su bile na javnoj raspravi, a koje su u posjedu Upravnog odjela za prostorno uređenje Splitsko-dalmatinske županije, ispostave Makarska. Naime, Josko Roščić je Ministarstvu dostavio druge karte koje nemaju veze sa onima o kojima se javno raspravljalo čime je u zabludu doveo i Ministarstvo i nadležne službe. Za to kazneno djelo nikada nije kažnjen, informirao je medije Kruno Žulj.

baska voda1 1 1024x585 - Veliki poraz Joska Roščića: Kruno Žulj dobio pravomoćne građevinske dozvole za izgradnju hotela i centra u Baškoj Vodi!

Zanimljivo, sam Roščić koji je o Krunu Žulju govorio kao bespravnom graditelju i koji je javnosti prezentirao Žuljove projekte kao nekakve ilegalne građevinske zahvate u prostoru, je zapravo dokazani bespravni graditelj kojem je država srušila kuću koju je ilegalno izgradio! Osim Roščićča, država je srušila još dvije kuće koje su izgradila dvojica općinskih vijećnika s Roščićeve liste!

–              Svaki put kada bi mi Splitsko-dalmatinska županija, Ured za graditeljstvo i prostorno uređenje ili Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja dali za pravo i donijeli pozitivno rješenje, Josko Roščić bi se žalio i tako više od 15 godina. Na njegovu žalost, prije nekoliko dana, dobio sam, pravomoćnu građevinsku dozvolu i uskoro kreće izgradnja luksuznog hotela kakvog Baška Voda, turistički biser Makarskog primorja i čitave Dalmacije zaslužuje. Zamislite, Josko Roščić se žalio čak i na ovu pravomoćnu građevinsku dozvolu što dovoljno govori o tome koliko daleko je spreman ići samo da Baška Voda ne dobije luksuzni hotel jer on nije dobio ono što je očekivao. Isto tako sam dobio građevinsku dozvolu za izgradnju zgrade koja je po meni trebala biti poslovno stambene  namjene, no Josko Roščić je izvršio prenamjenu zemljišta u D1 zonu odnosno za javne vjerske namjene. To je ona ista zgrada koju sam mogao početi graditi još prije 15 godina da sam pristao Josku Roščiću prepustiti pola nekretnine vrijednosti 15-tak milijuna kuna, upoznao je nazočne s činjenicama Kruno Žulj.

Prema njegovim riječima, javna je tajna da nitko ništa u Baškoj Vodi ne može izgraditi bez da se „ispod stola“ ne dogovori sa načelnikom Roščićem. Njegovo poticanje na kazneno djelo davanja mita, Kruno Žulj prijavio je svima, od USKOK-a, DORH-a, policije pa sve do Ureda Predsjednika od Mesića, Josipovića pa sve do Kolinde Grabar Kitarović i Vlade RH. Nitko, tvrdi Žulj, nije reagirao, a šerif Josko Roščić već 26 godina bez prestanka  vlada općinom Baška Voda i terorizira sve one koji nisu spremni dati mito kako bi realizirali svoje projekte.

–              Odgovorno tvrdim da je u Baškoj Vodi na snazi organizirani kriminal na čelu sa Joskom Roščićem. Nitko se nije zapitao kako to da u Baškoj Vodi od 2001. godine nije realiziran niti jedan kapitalni objekt, niti jedna vrjednija privatna investicija? Kao što sam ranije rekao, opće poznato je da Josko Roščić odobrava projekte samo ako i on može na njima zaraditi, pa su neki spremni platiti mito od 100 tisuća eura samo da im općina izda sve potrebne suglasnosti kako bi dobili najobičniji priključak na struju!, zaključio je na kraju novinske konferencije Kruno Žulj.

51 KOMENTARI

 1. Zaboravio si Kruno napomenit kako je Roscic imao stanove u tvojim zgradama,koje je kasnije prodao.Kako ih je platio je pitanje koje narod oce da sazna.Predpostavljamo da ih je dobio ucjenom.To tribas javno reci i jos koliko si gotovine,deviza doticnome dao.Jer kad te ovako blati i sere najbolja ti je obrana istrest sve pa makar i tebe okrznio zakon.Ti ne valjas a Jurcevic i Gobac valjaju,rade zgradurine,jer je ocito da su se namirili i vjecnici.Za svaku kunu i stanove javno iznesi,na koji nacin je dobio i tek tada ces u ocima njegovih glasaca ti bit pobjednik.Ovako svi znamo za sve a nista neznamo.

 2. Interesantno da po drugim portalima Roscic izjavljuje da je Zulj ratni profiter.
  Ako je itko profiter to je Josko Roscic.Pa vratimo se u 90-te i i pogledajmo sta je covik ima i sta sad ima.Zulj je ulagao i prodavao,placao porez i zarađivao.A Roscic je samo ulagao,,kupovao a ja se ne sjecam da je ikad dobio na lotu ili da je mogao to sve zaradit od jedne place.Pametnom dosta!

 3. Taj Roščić nikoga više ne može zavarati…. Čovjek koji ne poštuje Zakon, koji radi sve na silu, bez dozvola, papira, arbitražno, samovoljno, ilegalno, koji se okružio najvećim šljamom, koji je Bašku Vodu vratio u kameno doba, u bilo kojoj pravnoj Državi davno bi bio zatvoren… mi koji poznajemo njegov put, još od Predsjednika Socijalističke omladine, do tamnih stranica njegovog ratnog puta, sveopće korupcije, mita, nepotizma i šerifizma i današnje sramote HDZ-a možemom reći kako nikada na ovim prostorima nije postojala crnja ličnost od tog specimena… Neka njegovi mecene u stranci vide tko je on i kako “vlada” neka im bude na čast i diku jer će ta stranka korupcije mita i nepotizma stići tamo gdje joj je i mjesto – na margine političkog života, a njezin pulen Roščić u zatvor gdje odavno već pripada, on kao i njegovi hajduci. Bravo svima onima koji kao Kruno vode borbu protiv te hobotnice i ne daju joj da nas uguši i zatre do kraja! Plenkoviću pogledajte koga štitite i tko vas predstavlja u Baškoj Vodi! Jeste li ponosni??????

 4. A ne smeta ti covic sa nelegalnom gradnjom u tom slucaju nije te se moglo cut,ne smeta ti profiter Vukasovic u susjedstvu sa zgradama,nesmeta ni Jurcevic …pa ti si Roscicu najveci problem Baske vode nitko drugi…..

 5. Lijepa naša opljačkana i silovana, sramota šta se radi i kako se radi, ko zna koliko je projekata propalo jer investitori nisu iz principa htili dat mito govnima poput Roščića, al govno ti odlučuje o budućnosti pa mu platiš. Di bi bili danas da se radilo pošteno i u korist šire zajednice.. malo mi fali da i ja oden u PM npr. u Irsku a da ode dolazin samo dvadeset dana malo se zakupat i odnit cviće na grob starima.. Kako možete spavat po noći govna a ne ljudi!!!

 6. Zanimljiv je pregled rodbine načelnika Roščiča.S majčine strane svaki drugi ili druga su istog karaktera,lopovskog,prevarantskog,bahatog,zlobnog.psihotičnog(bolesnog)…….
  Sve bi pogazili,samo da njima bude dobro.Dizali su maskline na tuđu djecu,glume experte nogometa,a djecu kao robove tretira,druga krala po parkinzima utržak i optuzivala druge,na moru nista ne možete ostaviti da ne otuđe……to su vam vaši baškovođani a mi koji smo došli potjerani ratom vam ne valjamo.To je rezime samo Roščćeve obitelji s majkine strane.A koliko bi se moglo pisati o ostalim velikim domačim obiteljima.Smradovi,71%,kako Roščič reko a ostalim 29% svaka čast.Ljepo je živjeti uz vas.

  • Pa u Baškoj Vodi 500 ljudi glasuje za nezavisnu listu… drugih 400 za SDP… to je 900 i nešto… a taj dobiva (ako ne mutlja što se ne bih čudio) više od 1000 glasova… Nezavisna lista su Baškovođani jer glasaju za Antu Radića i te domaće ljude, pa tko onda glasa za Roščića??? Upravo ti, koji su došli sa strane i imaju stanove u koje dolaze samo ljeti a zimi sve zaključano…. Roščiću dolaze autobusi pa glasaju za njega… To nisu ovdašnji ljudi… Njega glasaju samo neke obitelji u Baškoj vodi i svi znamo tko su, i to iz osobnog interesa, ležaljke, koncesije, uhljebi, namješteni poslovi… nažalost upravo ti koji su k nama došli sa strane i koji su svi prošli kroz Roščićevo rešeto “a di sam tu ja” drže Roščića na vlasti… pa svi starosjedioci osnivači HDZa nisu više uopće u stranci zbog njega… on je sramota HDZa najveća u Državi. I rak na tkivu Baške Vode koji postaje neizlječiv.

   • Zato će mu zet po drugi put dovesti makarski HDZ-e, da slave godišnjicu osnutka stranke. čujem da dolazi Josipović i Plenković, Jadni Brkane na što si spa. Ti bi u Sabor, već ti Dragica čuva katrigu. Niko od vas ne spominje njegovu glavnu savjetnicu iz ureda za urbanizam, zvečarku Kseniju, muža joj je bilo sram šta je sve i koga primala u kuću. Jadni Tonči, kako je skonča.

 7. Baskovoski karakterni ljudi prodaju se za sitne opcinske place i nakaradne koncesije….sramite li se svojih zena dok Roscicu dudlate za sitni interes…

 8. Vjera nas uci da sotona,vrag,đava postoji i kroz povjest fdokazano u ljudskom obliku.Mnogi Pape i biskupi i kardinali su priznali i egzorcizam koji su posebno obuceni svecenici radili nad pojedincima koje je zaposjelo zlo tj. đava.Zato ja tvrdim da je Roscic toliko zao covjek na kojem treba izvrsiti obred istjerivanja đavla jer njegova djela i osobnost su pod utjecajem same sotone.Pogledajte njegov pogled i sve ce vam biti jasno.Osobno cu poslati dopis Svetoj stolici da je u mojoj zupi sotona prisutna i da je zavela dosta naroda i da je zadnji momet da se zaustavi.Neces Sotono!!!!

 9. Ajmo baskovoski glupani svi za lezaljku dadnite glas sotoni.mogli ste imati postenog antu radica kojeg svi znaju kakav je ali vi volite sotonu kojoj se ispovjedate svaki dan ispred opcine koje i di je .sta je .sve govorite generalu,gospodin koji izjavljuje da sa zuljem neprica zbog zuljevi nelegalni zgrada a jedino njemu i njegovim jatacima srusene kuce.kaze da neprica s njim od 2001 god.nisi josko jedino kad si brojio pare s njim pricao

 10. I ponovo…
  Psi laju, karavane prolaze.
  Iza roščića vam dolazi dragica!
  Zasto?
  Zato, ljudi, jer sve sta znate je “pričat ” po portalima,
  Glas ste izgubili, sakrio se od straha

 11. Eto koliko se ne zna a piše…
  Nije istina da dotični nije dobio na lotu!
  Dakle…
  Negdje pred kraj 91 godine čovjek je odigrao listić lota koji je organizirao hdz.
  Igra se zvala, sad ili nikad.
  I tako on krenu iz svog sna, praznih džepova Al pohlepa velika.
  Početkom 92.zvali su ga da se hitno vrati u B. Vodu jer je osvojio nagradu.
  Riskirao je, okrenio ledja neprijatelju i napustio bojište. Mogao je poginit u toj akciji Al je bio hrabar do kraja i uspio se domoći B. Vode. Gladan, žedan, jadan, stiže u B. Vodu, preuzima nagradu.
  Dalje većinu znate…. 😉😎😂

 12. hahahah,Miki, postenog Antu Radica,hahaha,sta ima postenog kod njega?
  malo nelegalnih apartmana sa neprijavljenim gostima koji prave probleme po mistu.
  sta mu fali,osim postenja i zdrav razum.

 13. ,a di su odgovorni vjećnici koji dižu ručice ,,dal su oni korumpirani,a logika je da jesu naravno,..svi doli,,ajde poštena mladosti ustraj te kontra govana koji vam lošu buducnost pišu,,misli te na buduce vrime vaše dice !.

 14. sad će novinari pitat plekovica i župana bobana i sefa uskoka dali oni stite tog kriminalca ocito da jesu bit ce uskoro na svim tv postajama

 15. Roščić je sramota za Bašku vodu i cijelu makarsku rivijeru! Glumi šerifa, ako mu nešto kazes onda ti stopira sve što može! Ako mu ne ližeš dupe, stopira ti sve! Stvarno ne znam kako ga taj glupi narod još drzi, iskompleksirana budala! Jadna njegiva žena, a djeca također!

 16. Svaki poraz korumpiranog, bahatog, lažljivog, nemoralnog Roščića praznik je za dušu svakog poštenog čovika!!! Neka mu Bog podari još puno poraza, da i mu srpska Krajina bude u uspjesima uzor!

 17. Velika pobjeda, evo danas vidim osim bloka koji spominje Žulj koji mu je stavio na prilazu terenu, danas je osvanuo, znači dan nakon objavljivanja presude, na cesti ispod hotela Hrvatska veliki znak “ZABRANJEN SMJER” ukopan željeznom šinom u pod…. Tuda Žulj sigurno neće proći s ničim većim od bicikle… a “put sa sjeverne strane” kako kaže Roščić treba proći DPU što opet ovisi o Roščiću. Stoga Žulj sa presudom može obrisati stražnjicu da mi oproste na izrazu! Eto Vam u kakvoj zemlji živimo da Vam sve bude jasno.

 18. Ovo sto je Zulj izjavio na preskonferenciji da mu je nacelnik Roscic trazio pola trznog centra vrijednosti 2 milijona eura ,Roscic je javno priznao da je i ako nece radit kako on kaze moze seliti odaklen je dosao.Prema tomu zasto bi on dao opcini 2 milijona eura kada komunalna naknada je ukupno 70 tisuca eura,a zemlja koju je on davao 320m2 nije opcinska nego privatna,a da je i opcinska i da kosta po tisucu eura sve ukupno je 390 tisuca eura i zasto bi mu Zulj dao 2 milijona..kome razlika ide?tako da nacelnik Roscic je se nasao na tankom ledu posle ovog priznanja,zasto Zulj nije dobio 16 godina doazvolu.Prema tome ovo njegovo javno priznanje za svaki sud na svijetu je krunski dokaz o raketiranju,a sto Zulj bude vise cekao kamate idu tako da na kraju ce sve platiti gradani Baske Vode..zaletio se Jole s ovom izjavom pokopao sebe

  • …svaki sud na svijetu osim naših… ništa od toga brale, eno blokovi soje, znak zabranjeno stoji, puta nema, gradnje nema. Nažalost tako je kako je….

 19. Role lopov.di je sada put koji je roscic bio ostavio kod uranije prema zuljevu hozrle.sad je nestao kad su gobac i ostali dali novce.sad jd na necijoj zemlji di je opet netko morati dati pare.role nacmi vrece,nemlj bit kompleksas.poludit ces tako,nije zgodno imat pare a ne moc ih trosit i imat onu stvar a ne radi ti

 20. KRUNO ŽULJU nemoj sada izigravat žrtveno janje ,jer ti Žrtveno janje nisi ,ništa mještani nisu izgubili što ti nisi sagradio dva velika objekta ,to su dvi ledine manje u Baškoj Vodi ,i kad sagradiš to na Blatu začepit ćeš toj sirotinji pogled i tako nemaju di parkirat sada neće imat ništa ,a jedini profit od toga će imat KRUNO ŽULJ. Ajde ako si Dobročinitelj Baškovođana dovedi ponovo RTL Televiziju pa neka ti slika sve do jednu zgradu u Baškoj Vodi i koliko ima stanova pa da vidimo ŠTA TO DUŠEBRIŽNIČE BAŠKOVOĐANA Baškovođani imaju od toga ???? što se iznajmljivaju na crno i odvozimo im smeće ,Tebi je bog da da se zaratilo u Bosni,Ja bi volio da nam više ne pomažeš na taj način

 21. JA BIH REKAO JOŠ BOLJE :VELIKI USPJEH –KRUNE ŽULJA –HOTEL će se sagraditi i prodati jer Kruno nevoli Roščića ,ali će mu za inad dokazati da može sagraditi nešto što on želi pa makar izgubio na njemu ! I sagradit će zgradu na blatu za inad Roščiću pa neka Cvitanovići i Jurišići opletu po Roščiću što mu je dozvolio da radi toliku ZGRADURINU ,dosad su vidili SUNCE I MISEC sad će vidit samo misec ,ALI NIJE SVE ZLO U TOME PRIČA SE DA ĆE DOBROČINITELJ KRUNO SVIMA NA -BLATU -DAT PO JEDAN PARKING U SVOJOJ GARAŽI A ONIMA KOJIMA ZAKLONI SUNCE I MISEC 2 PARKINGA –ETO OPET POŠTENO

 22. Kriminalac Josko Roščić pasti će vrlo skoro. Tad će pomesti pod njime jer takav odmetnuti lopov ne odgovara ni svojim političkim gazdama. Previše je prašine podigao neutaživim stalno rastućim lopovskom apetitom. Smeta i svojima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here