VIDEO Josko Roščić priznao da je od Kruna Žulja tražio pola zgrade, hoće li reagirati DORH?

Kada je Kruno Žulj, poduzetnik, proteklih godina govorio da ga je načelnik općine Baška Voda tražio pola buduće upravne zgrade u protuvrijednosti 15 milijuna kuna, malo tko mu je vjerovao

Nije ni čudo, jer tko bi mogao povjerovati da načelnik jedne općine uopće može uvjetovati suglasnosti za izgradnju i zauzvrat tražiti pola buduće zgrade?! No, onda se dogodio veliki obrat.

Nakon što je Kruno Žulj na novinskoj konferenciji u Splitu prije nekoliko dana informirao medije o neviđenoj političkoj korupciji u Baškoj Vodi dajući na uvid stotine stranica dokaznog materijala, novinarka RTL-a porazgovarala je sa Joskom Roščićem. Neočekivano, Josko Roščić potvrdio je riječi Kruna Žulja i to pred kamerama!

– Dali smo naše zemljište i uložili komunalije, a sukladno tome bi pola vrijednosti zgrade i trebalo pripasati općini Baška Voda. Ja u tome ne vidim ništa sporo, kazao je za RTL Josko Roščić. Tako je nakon šest godina konačno priznao da je Žulju uvjetovano da prepusti pola nekretnine u protuvrijednosti 15 milijuna kuna, a što predstavlja novi moment za vrijedne istražitelje u DORH-u i USKOK-u koje je odvjetnički tim Kruna Žulja davno kroz brojne kaznene prijave informirao o skandaloznoj nemoralnoj i nezakonitoj ponudi.

U navedenoj izjavi za RTL televiziju, Josko Roščić upetljao se u jednu veliku laž. Naime, Roščić navodi kako je općina Baška Voda Krunu Žulju dala zemljište na kojem će ovaj poduzetnik prema pravomoćnoj građevinskoj dozvoli uskoro započeti gradnju nakon 16 godina čekanja.

Razgovarali smo sa Krunom Žuljom koji nam je rekao da to nije točno i da zemljište nikada nije bilo općinsko već u privatnom vlasništvu i on ga je davno kao takvog i kupio. Svoje navode potkrijepio je i izvatkom iz zemljišne knjige Općinskog suda u Makarskoj iz kojeg nedvojbeno proizlazi da općina Baška Voda nikad nije bila niti jest vlasnik ili suvlasnik jednog četvornog metra na kojem će Kruno Žulj graditi upravnu zgradu!