Zadar domaćin manifestacije “MOLISE: KULTURA, GASTRONOMIJA I TERITORIJ”

Zajednica Talijana Zadar u suradnji s udrugom Dante Alighieri Zadar organizira manifestaciju “MOLISE: KULTURA, GASTRONOMIJA I TERITORIJ” koja će se održati u Zadru od 4. do 6. travnja 2017. za koju je ulaz slobodan i besplatan.

Tri dana posvećena regiji Molise dio su projekta valorizacije talijanskih regija koje Zajednica Talijana Zadar ima u planu slijediti u nadolazećim godinama uz podršku udruge Dante Alighieri Zadar. Nije riječ samo o odličnoj prilici za promociju molizanskog područja, već i o poticanju prekogranične suradnje te prepoznavanju mogućnosti između regije Molise i grada Zadra od koje mogu imati dobrobit obje obale Jadrana.
Događaji unutar tri predviđena dana odvijat će se na sljedeći način:
* Službeno otvorenje 4. travnja 2017. u 14.00 sati u Hotelu Kolovare na kojem će govoriti predstavnici gradskih institucija te onih regije Molise. Neke poljoprivredno-prehrambene tvrtke iz regije Molise predstavit će svoje proizvode prisutnima (uglavnom pripadnicima tog sektora). Slijedit će zakuska s molizanskim tradicionalnim jelima koju priprema kulinarski chef “Bobo” Vincenzi iz Molisea.

* Dana 5. travnja 2017. u 11.00 sati u Hotelijesko-turističkoj i ugostiteljskoj školi Zadar, kulinarski chef “Bobo” Vinvenzi će održati demonstracijski sat kulinarsktva molizanske kuhinje. U 12.00 sati na Sveučilištu u Zadru održat će se seminar o socio-lingvističkim aspektima hrvatsko-molizanskog govora. Na kraju, u 17.00 sati na Forumu molizanska folklorna skupina “Zig-Zaghini” nastpit će zajedno s folklornom skupinom “Zadarski tanac”.

* Dana 6. travnja 2017. u 10.00 sati u Talijanskom dječjem vrtiću “Pinocchio” održat će se radionice o krajoliku i kuhinji regije Molise, a u 17.00 sati u udruzi Dante Alighieri Zadar upriličit će se službeno otvorenje izložbe fotografija “Molise da scoprire”.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here