Zahvaljujući Hloverki Novak Srzić, laboratorij se do ljeta vraća u Makarsku!

Ni gradonačelniku Tonćiju Biliću ni njegovim suradnicima nije pošlo za rukom ono što je samo sa jednim pismom i jednim telefonskim pozivom uspjela Hloverka Novak Srzić! Klinički medicinko-biokemijski laboratorij vraća se u Makarsku!

– Nije se smjelo dogoditi da Makarska izgubi laboratorij niti je to trebala biti predizborna tema. Svaka vlast ima golemu odgovornost prema svojim sugrađanima, no u makarskom slučaju to je izostalo. Nisam htjela sjediti skrštenih ruku, odmah sam shvatila kome je laboratorij trebao poslužiti za skupljanje jeftinih političkih bodova i prekinula sam tu igru, kazala nam je Hloverka Novak Srzić.
Prema prvotnim najavama iz Županije, Makarska je trebala natrag dobiti laboratorij tek za nekoliko mjeseci jer se, neslužbeno doznajemo, čekalo da diplomira buduća laborantica, inače u bliskim odnosima s  obitelji Dragomira Petrica, ravnatelja Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije.
No Hloverka Novak Srzić im je, izgleda, svima pomrsila račune i već za mjesec dana će ponovo proraditi laboratorij u sklopu makarskog Doma zdravlja. Potvrdio je to i savjetnik župana Zlatka Ževrnje, Ivan Baćak.