Zanovijetanje jedne majke: Nije čudo da nam je put do škole u barikadama, to nam striko pokazuje kako se radi u njegovom kraju

Jutarnjim buđenjem, spremanjem djece za školu, ulazim u auto, djeca vežu pojas, u vožnji ponavljaju gradivo, najmlađa kći putem ponavlja i pjesmicu, svi razdragani prolazimo svetiše Vepric, pozdravljamo Gospu križanjem, dolazimo do prvog semafora…

Ulazimo u Grad Makarska koji je središte Makarskog primorja. Krećemo se  Vukovarskom ulicom u pravcu Osnovne škole Oca Petra Perice. Makarska kao grad se prvi put spominje u 16. stoljeću, povjesno je Makarska značajna kao sjedište Makarske biskupije. Autom prolazimo drugi semafor Vukovarske ulice, skrećemo prema školi, nailazimo na zastoj koji je naša svakodnevnica.
Kći pita: „Mama kada će ova rupa biti zakrpana?“
Sin odgovara: „Ovo je onaj striko s bagerom blokirao i ne dozvoljava da tu bude cesta do naše škole“.
Kći zbunjena  pita brata: „A kada ćemo mi moći do škole da ne čekamo u koloni svako jutro?“
Nisam znala kako objasniti djeci zašto stojimo svako jutro u koloni od kada je malena krenula u školu, a sada je treći razred. Probijamo se do škole autom , djeca razdragana izlaze iz vozila i odlaze u školu. U povratku spuštam se autom kako bih se uključila na magistralu u Vukovarsku ulicu, opet u koloni, pravac Krvavica. Putem razmišljam zašto mi već tri godine čekamo u koloni svako jutro kako bi djecu doveli do škole. Sjedam za kompjuter i krenem istražiti zašto cesta do škole nije završena. U Google upisujem “POS stanovi Makarska put!. Pojavljuje se natpis „Stanari makarskog POS-a:Branimo se sjekirama, a naše zgrade gađaju nas ledenim sigama, guše u vodi, zatvaraju u liftove i stanove“. Na kraju piše „snimili smo neprijatelje. Imamo više od 500 fotografija s raznim oštećenjima zgrada i curenjem vode“. Ništa u tekstu ne piše o putu. Preglednikom nailazim na tekst pod naslovom „Sukob komunalca i zaštitara: odblokiran put do makarskog POS-a.“ Dalje u tekstu stoji: „Građani Makarske u petak su već u 7 sati ujutro došli u pomoć Gradu ukloniti barikade s puta prema POS-ovim zgradama, kako bi se radovi nastavili, a 130 kupaca stanova što prije uselilo. U micanju kolaca i žice, koje je dva dana ranije postavio Ladislav Šošić, vlasnik tvrtke “Abacus”, sporeći se oko vlasništva zemljišta, pomogli su im i gradski komunalni redari. Pri tome je zaštitar, kojega je “Abacus” angažirao da čuva ogradu, zgrabio komunalca za prsa….Na sreću, intervenirali su građani i policija, pa većega incidenta nije bilo. Svojim tijelima prisutni su osigurali geodetu Bauka, koji obavlja poslove za Grad Makarsku, da bijelom vidljivo linijom isrcta trasu. Radovi na prilaznoj cesti za stanove POS-a nastavljeni su postavljanjem asfalta. Građani su se razišli do 11 sati, dok su zaštitari Grada i “Abacusa” ostali na terenu… Uglavnom, sporna situacija oko č.z. 401/2, na kojoj vlasničke i ine odnose sud rješava deset i pol godina, prelila je čašu kupcima POS-ovih stanova, koji, ni krivi ni dužni, postaju subjekt međuvlasničkih sporova, dugih poput najduže trakavice i moraju se upetljati u bezvlašće u pravnoj državi.“barikade
POS ovi stanari djelomično su riješili prilaz svojim zgradama. Za Makarska post portal, problem oko ceste pojasnio je Ladislav Šošić ističući: “Dok sam ja živ ,cesta neće proći preko mojih prava!“
Šošić je zamolio gospodina gradonačelnika Bilića otvoreno da kaže da je Ladislav Šošić kriminalac i da on s kriminalcem neće surađivati ili neka radi ono zbog čega su mu građani dali povjerenje na izborima…Pisao je Šošić feljtone,otvorena pisma, a na kraju došla policija koja je odvela Šošića i njegov bager.
Sporna čestica 401/2 bila je predmet suda po prijavi Ladislava Šošića, tvrdeći da je njegovo poduzeće vlasnik. Došlo je do procesuiranja koje je završilo presudom o kojoj smo pisali, a riječ je o presudi Vrhovnog suda Republike Hrvatske  u predmetu K 12/09. Ante Topić sa suradnicima oslobođen je po svim točkama optužnice . Zanimljiv detalj da je i Mladen Bajić, kao glavni državni odvjetnik oslobođen po kaznenoj prijavi Ante Topića. Postavlja se pitanje tko je kriv za dugogodišnji kazneni progon i medijsko klevetanje Ante Topića i njegovih suradnika? Da li je moguće da i danas u Republici Hrvatskoj sude suci s lažiranim papirima (uvjerenjima), zastupaju nas odvjetnici s lažiranim papirima (uvjerenjima)? Odgovor bi mogli zatražiti od novog premijera (mandatara) koji dolazi iz dijaspore i njegovih suradnika – ministara koji poznaju probleme hrvatskog pravosuđa i tužitelja koji su do danas zadržali komunistički način rada?! Iako je izgubio sudski spor vezan uz zemljište Olme koje je Grad Makarska trebao otkupiti za cestu do zgrada POS-a, Ladislav Šošić, kontroverzni građevinski poduzetnik još nije uklonio betonske barikade. U 12.30 sati istoga dana krećem prema školi po svoje đake, razmišljam kako djeci pojasniti problem prilaznog puta u školu. Dolazim ispred škole, zvoni zvono u 13,05 sati djeca razdragana ulaze u vozilo, hvale se ocjenama i pitaju me što sam danas radila? Odgovaram kako sam proučavala problem pristupne ceste do škole. Pita sin u čemu je problem kada nema bagera, niti onoga strike u crvenoj majici. Pričam djeci kako je došlo do imovinskopravnih problema oko zemljišta koje je namjenjeno za put, a određeni građevinski poduzetnici željeli su tu napraviti zgrade. Kćer sluša i pita me da kako bi mi do škole kada bi tu napravili zgradu. „Ne znam kćeri, radi se o zločestim ljudima koji su došli iza Biokova, njihova filozofija cesta je malo drugačija nego naša ovdje u Makarskoj“, odgovaram. Pita  me sin da kako to mislim?
„Lijepo, ovaj striko s bagerom do svoje kuće očito nema nikakvu cestu, pa je pokušavao nama do škole blokirati put“, odgovaram.
Kći pita: „A kada će napraviti put?“
„Kćeri kada ovoga strike s bagerom odvedu u ludnicu, zar ne vidiš da nas maltretira sve u Makarskoj pune tri godine“, odgovaram joj.

Ovo je "prometnica" koja vodi do obiteljske kuće Ladislava Šošića u selu Grab u Hercegovini
Ovo je “prometnica” koja vodi do obiteljske kuće Ladislava Šošića u selu Grab u Hercegovini

Djeca nakon drskoga odgovora preplašeno se povukoše s pitanjima. Malo sam se zamislila i odlučila da provjerim preko svoje neviste iz Hercegovine da li sam u pravu što se tiče Šošićeva puta do njegove obiteljske rodne kuće. Zovem Maricu u selo Grab i zamolim je da mi uslika prilaznu cestu obiteljskoj kući Ladislava Šošića. Nevjesta krenula u akciju uslikala cestu i poslala mi MMS-om. Kada sam vidjela, pokazala sam djeci i obrazložila: „Vidite djeco kada seljak iz ovakve ulice dođe u grad koji ima stoljetnu povijest, on se ne može socijalizirati i asimilirati“.
„Mama što je socijalizacija“, pita kći?
„Kćeri to je kada ovaj seljak Šošić dođe iz Graba, vidiš iz ove ulice i ne može prihvatiti društvene-pravne norme  makarske kulture“.
„A što je asimilacija?“, pita sin?
„To je sine integracija ljudskog iskustva i spoznaje. Vidiš ovaj striko s bagerom što je stigao iz ove ulice nikako ne može spoznati da će ona rupa što priječi prolaz do vaše škole jednoga dana biti put“.
„Sad sve kužimo“, veli sin.

59 KOMENTARI

 1. Udbas pobjegao iz svog sela moga je popravit cestu do kuce a da vidi narod njegovu rodnu kucu sve bi mu bilo jasno s kojim olosem imamo posla

 2. Čak je bolji ovaj seoski put nego put do škole u Makarskoj , šošicu molim te vrati se u grab tamo je tvoje podneblje i tvoji suradnici , znaš valjda koji suradnici?????!!!!!!!

 3. Kako je moguće da iste papire za parcelu imaju šosic i topic, po zna se da je to bilo uljarino, odakle to šosicu ,a nije kupio od uljare, banditska posla šosiceva

 4. neobično je da drug Zdena , naglašava iz svega svoje veliko domoljublje,poštenje ,hrvatsko podrijetlo. Nisam baš siguran ,da su poznati i orginalni hrvatski domoljubi za imena svoje djece ,sinova i tako dalje koristili klasično i vrlo popularno srpsko ime Danilo. U pravilu nacionalno osvijescene obitelji koji su držali do tradicije koristila su upravo i samo stara hrvatska imena, ime Danilo (ime oca )na žalost druga Zdene nije među takvima.
  Druga ,postavlja se logično pitanje ,zašto drug Zdena napada sve oko sebe ,zašto baš Šošića ,zašto njega ? Odgovor je samo nejasan glupanima koji ga hvale i koji po njegovom nalogu napadaju i blate Šošića,pa i cijelu njegovu obitelj. Jasno ,bolje je napadati druge i blatiti druge ,nego pisati o svojoj obitelji. Nadamo se da će novinarka Ana ,inače poznata kao ljubiteljica istine ,i jedna samosvjesna žena 🙂 ,otvoriti i teme poput Hypo banke ,Amfore ,bar to za početak,a kasnije i ostale teme .Ima ih da se piše do kraja života ,ali ništa lijepo .Nadamo se da će prva ista ta novinarka ,napisati par riječi o tome kako je poznati filmić izašao u javnost i ko je imao najveću korist..pa malo i o tome što misle o drugu Zdeni i njegovi u malom mjestu Ljubuškom ..samo onako reda radi..već kad se lažete po svima ,može malo i o njima .

  p.sZ načenje imena Danilo
  Danilo je muško ime u Srbiji. Bog je moj sudija, u narodu vezano za reč dan, pa se davalo detetu koje je rođeno po danu, jevrejsko. Ime je 33. najpopularnije muško ime u Srbiji.

  ZDS

 5. Zvonimir Čuvalo : Zdenko Lučić iz Makarske, brat Milana Lučića, ista priča, posuđuje okolo novoce na sve strane, pa i od mene, čak smo poslovno surađivali, glumi da je uspješan, vozaju se automobili, ali se nema za nove gume na Porscheovom terencu ako se ne posude novci. Sve njih će te viđati po skupim lokalima i mondenim mjestima, skijanjima i slično dok im je lista vjerovnika dulja od bilo kojeg telefonskog imenika… Dobro se pazite ovog prevaranta…

 6. Ljubuski udbasi su sa pedigreom,napustena djeca, vrbovana da prokazuju susjede,kao Sosic,ko je s njima vecerao i zapivso sutra bi bio na Bilicama kao nas Kovacic iz Makarske.

 7. Bilicev ortak Sosic,srusili HDZ pa pokusava sa Lalicem,Lelasima,Lendi naplatiti od Grada Makarska puno mani mani.E neces razbojnice.Ha ha ha ha….

 8. A šta reći ?
  Ovo stvarno postaje sve degutantnije !
  Normalno da je Šošić iz Graba ,zar je to neka novost .Šta je, taji on to i predstavlja se da je iz londona.
  To je njegovo selo ,tu su grobovi njegovih predaka , tu će jednom biti i njegov grob.
  Ne bi se on Graba odrekao i svog seljačkog duha za sto Makarski. Svakome njegovo porijeklo i rod. Mislim da je njegovo geslo “čast svakome – ali svoje ne dam nikome”.
  Ovaj članak i orkestrirani komentari graniče sa kolektivnim ludilom.
  Ali da ovdje nešto ne štima u glavama određenih ljudi ,i da svoj jad i bijes pokušavaju izliječiti na pogrešan način i potcjenjujući pamet pojedinca i svih građana Makarske..
  Točno je da ovaj prilaz zgradama POS-a nevalja, da je ruglo ,sramota i da predstavlja javnu sramotu i kaznenu odgovornost za onoga tko to i tako učini..
  Ako A.Topić vrati cca 2 miliona eura, koje je temeljem pravomoćne presude dužan vratiti stanarima POS-ovih stanova. Onda se sa tim novcima može zatrpati ovo ruglo , izgraditi kvalitetna cesta , nogostupi ,dječja igrališta i svaki stanar zgrada POS-a obeštetiti za 102 eura po svakom m2 stana kojeg je kupio.
  To kažu knjige ,presude i dokumenti i ta pitanja bi stanari POS-a trebali postaviti predstavnicima vlasti u ovom gradu i zastupnicima u gradskom vijeću.
  Istinu na vidjelo.i tražiti svoje za povrat. A ne da se A. Topić šepuri sa njihovim novcima po kockarnicama i kasinima u društvu animir dama.
  Svi vide i znaju (a vidljivo je i sada)di je bila stara cesta ?
  A zašto trasa nove ceste je pomaknuta 8-10 metar istočno ?
  Da bi ( A. Topić & zločinačka compani ) maznuli novih 4.000.000,00 kn.(četiri milijuna kuna.). Za to postoje dokumenti koje imate pravo tražiti od gradskih vlasti.
  Sada Vam je dijelom vidljivo zašto je putem ovog portala Ladislav Šošić to što je: Udbaš,KGB-ovac,doušnik,cinkaroš,prijavljivač ,smrad, kenjac, bolesnik,luđak,izrod …..itd.Oprostite ja trenutno ne raspolažem daljnjim pogrdnim vokabularom ali će sigurno A.Topić i njegove podrepine naći još epiteta da uljepšaju lik i djelo L. Šošića.
  Zašto je to tako!
  Zato što nakon trinaest godina borbe sa lupežima stvar dolazi na čistac!

  OLMA JE OTIŠLA U STEČAJ A TOPIĆ NA INKANAT

  Ante topić i njegovi kriminalni pomagači su potkrali ovaj grad i Republiku Hrvatsku za cca 60 milijona kuna.
  I nema natrag , nema više muljanja sve postaje vidljivo ,DŽaba opsjene ,novinarske dosjetke,umjeća Gebelsa i ini marifetluci.
  Svi lupeži i njihovi pomagači bit će javno ,jasno i glasno objavljeni sa svim djelima koja su napravili protiv ovog grada i njegovih građana.
  Sa 60 miljona kuna koje su maznuli ovi prevaranti( sa svijim pomagačima i savjetnicima) mogle su se napraviti dvije škole i dva vrtića.
  OVO je istina , nju znaju gradski vjećnici ,gradonačelnik ,proćelnici,policija, uskok,dorh.Zašto šute ? To pitajte njih.
  Svak će odgovarat za svoje grije. Neko Bogu a neko čoviku.
  TAKO MI BOG POMOGAO !

 9. Nemoze tebi vise niko pomoć osim lalicevog dida i ace Bajića kojem ste ti sosicu i Ante Bebić kupili stan a oni nesmiju izglasat tebi ostetu radi kaznene prijave jer ce u zatvor , zločinačka pada ubrzo ( šošić , bajić, lalic)

 10. Popusite kurcinu seljacine primitivne! Jeba vam bog mater debilsku u supak rascvitani!!! Vratite se tamo di vas je mater kenja okotila!!! Jebali vam Sosic,Bilic,Lalic i Bajic sestru u supak!!!!pas mater rahiticnu smrdljivu!!!

 11. Lalic, bajic,Bilić ,Bebić i šosić su skojevci kojima je jedini cilj kako opljačkati ono sto su im preci i ideali započeli ,ali tu je kaznena prijava protiv ovih kriminalaca tako da im nema spasa, sad svi zajedno se skupite i u kozaracko a Zidic i Bebek u sridu

 12. Nije priša ubila miša !
  Pamti pa vrati !
  Ko se dira u tuđe ,a naročito u tuđu obitelj, mora biti spreman na posljedice!
  Pomalo đubradi !
  Nema kasnije opravdanja ” nisam zna” ili “nisam tija “.
  Svi koji su ” lajali ” će dobiti zasluženi honorar i nagradu !!!!!!!!!!!!

 13. Ima njih vise obitelji udbasa u Makarskoj ali su svim obiteljima su retardirani , valjda to mora tako biti, Nemogu drugima činiti zlo a očekivati dobro, nema im pomoci

 14. mali čovjek ,veliki apetita ,skromnih i nikakvih intelektualnih mogućnosti. Došao u Makarsku iz Ljubuškoga ,bez gaća i bez ičega. Hrvatska država i sudstvo mu omogučili da prevarama ,lažima i ucjenama dođe do neke imovine. Za vrijeme domovinskoga rata , glavni posao mu je uz špijuniranje bio i bavljenje trgovinom sa HVO-om. Inače, se obožava hvaliti svojim činom koji mu ga je stariji brat osigurao. Da se pitalo samo njegovi intelektualnih sposobnosti i znanja,teško da bi izašao iz rata sa bilo kojim činom,Jedina sposobnost mu je uvjeriti maloumne i intelektualno ograničene tipove da otvoreno vrijeđaju ljude za koje Zdena kažu da su meta. Tada nastaje hajka,lov na sve one koje ovaj patološki lik ukaže. Međutim,ti retardi ,koji vrijeđaju ,i prijete ,nisu upoznati da svaka takva napisana rečenica ostavlja svoj trag ,bilo to sa svoga mobitela ili sa kompa. IP adrese se ne mogu skriti.Dakle ,retardi ,vrlo je ružno ,neumjesno i zakonski kažnjivo vrijeđati na način na koji vas Zdena nagovara. Na žalost duet on i Dragičevička ,koje se ne smije potpisati svojim imenom već drugim ,dobiti će priliku da sve to dokažu.

  P.S svima na znanje,da svaka vaša kritika likova kao što je drug Zdena i njegovog portparola ,pisca njegovih tekstova ,odnosno IP adresa ,je skenirana i isti taj pokušava utvrditi vlasnika. Na njegovu i njezinu žalost,Hrvatska kakva takva ipak je pravna država i takve likove drži podalje od vlasti.Ni Karaamrko ni Brkić nisu toliko naivni da ga shvacaju za ozbiljno..

 15. Ustvari, tko je sve sudjelovao u udbi iz Makarske , zna li tko , Ko su ti ljudi,jesu li to ovi sto su dobili poslovne objekte u gradu ili,,,,,,

 16. cinker ladislav ,kako je bilo našem sugrađaninu kovačeviću 40 dana na bilicama radi pjesme marijane marijane,ana dragičević triba napraviti za slobodnu razgovor s kovačićem da nam pojasni detalje o liku i djelu druga ladislava,čuvaru jugoslavije,bratstva i jedinstva naroda i narodnosti

 17. Ej makaranine, ti šta vodiš dicu u školu, u makarskoj ti se ne reče striko, nego barba…. čini mi se da malo bucaš. A bucaš i povijest Makarske; posjeti Wikipediu; malo je starija nego ti kažeš

 18. Hrvatska protukomunistička gerila u Bosni i Hercegovini od 1945. do 1951.
  IVICA LUČIĆ Hrvatski institut za povijest, Zagreb, Republika Hrvatska
  Brojnost i snaga hrvatskih gerilskih skupina nastalih u BiH posljedica su zločina što su ih komunistički partizani počinili nad tamošnjim Hrvatima pred kraj Drugoga svjetskog rata i nakon njegova završetka. Utjecala je i napetost između jugoslavenskih vlasti I Zapada te glasine i najave novoga rata. Ipak, samo dio gerilaca imao je političke i vojne ciljeve, dok se veći dio borio za goli život. Neki su strahovali zbog uloge koju su imali u ratu, a većina zbog vrlo okrutnoga odnosa vlasti prema zarobljenicima. Represivne akcije komunističke vlasti protiv gerilaca zahvatile su i znatan dio hrvatskoga naroda u BiH. Teror nad tamošnjim hrvatskim stanovništvom nastavljen je godinama nakon rata. Oružani otpor slomljen je nakon šest godina očajničke borbe, ali je pritajeni otpor ostao
  do kraja komunističkog režima. Ključne riječi: komunisti, križari, škripari, kamišari, odmetnici, ustaše, Hercegovina, Bosna, Jugoslavija, Crkva.

 19. Ljubuški je imao poveći broj navedenih suradnika iako nije imao značajnijih vojnih objekata. No izrazito nacionalistički nastrojena emigracija u velikom broju pristuna u Njemačkoj, Australiji i SAD-u, te njena aktivna „neprijateljska“ djelatnost, je imala za rezultat znatan broj osoba na popisu: Miličević Ante, prodavač iz Graba, suradnik Vukojević R. Šimović ante , Anto –Ljubuški, duže vrijeme radio u Njemačkoj, korišten od SDB, suradnik Ivana Lasića i Stanka Čolaka, korišten po specijalnim zadaćama Skoko Ivan, matičar iz Graba…………….

 20. Zanimljivo kako mama koja svako jutro vozi djecu, svako jutro čeka u koloni. Ja isto vozim djecu u istu školu, u istu uru, i pazi ovo, nikad ne čekam u koloni. Savjet mami koja čeka u koloni: PRVA službena cesta do škole o.P.PERICE je Put Požara- Splitska; ima parking; čudno iz toga pravaca, Veprica, da mama ide na drugi ulaz prema školi, a ne prvi i čeka u koloni; puno priča dok vozi djecu; OPASNO

 21. Posljednjih godina u Grabu se dogodilo puno ružnih stvari, ljudi su se udaljili od osnovnih životnih načela i vrijednosti, od obitelji, vjere, Boga i treba skrenuti pozornost ljudima da se živi i ide u krivom smjeru. Veliki su poroci od droga, mladi ljudi nam ginu, poginulo nam je više od deset mladića ne starijih od 22 godine od prometnih nesreća do samoubojstava. Cilj nam je da ljudi vide neko svjetlo, dobiju nadahnuće da se okrenu svojoj obitelji i pokušaju je živjeti, stoje temeljni element zdrave obiteljske i katoličke vjerske zajednice. Nažalost, moram reći da put do izgradnje križa nije bio baš jednostavan. U selu ima ljudi koji su protiv gradnje i postavljanja križa pa su se koristili i nekakvim zakonskim mogućnostima da bi to spriječili i onemogućili. Bilo je tu i politikanstva, međutim, to nema nikakve veze s politikom, inzistirao sam na tome da se ne mijese politika i političari, ali oni su tražili nas i miješali nam se. Neki od njih su nam zagorčalilazila, davali izjave, dolazili su županijski inspektori za zaštitu okoliša. To je žalosna i tužna strana medalje, ali neka se zna. Ipak graditi križ, a da te privodi i saslušava policija – to nije dobro i, na koncu, i iz tih razloga nam treba križ

 22. Neka je mama dicu 1 čas naučila šta je: socijalizacija, asimilacija, društveno-pravna norma, imovinsko-pravno. Gospođo, vaša djeca su iznimno nadarena, preskočite osnovnu, upišite ih u srednju i izbjeć ćete kolonu

 23. Šošićem počeli plašiti djecu. “Djeca nakon drskoga odgovora preplašeno se povukoše s pitanjima…” Zar to ne podsjeća na zlog lika iz kakve bajke

 24. Molim sve da ne povezuju gospodina Zdenka sa ovom hajkom. Njemu vjera , poštenje i čast ne dozvoljavaju da se ovakvim stvarim sluzi . On je brižni otac i pošten katolik . Odgoj mu također ne dozvoljava bilo sta tuđe , zemlju, novac ili auto . Iza njega i njegovoga obraza stoji cijeli Ljubuški , Makarska . Zdena dolazi iz jedne poštene hrvatske radničke obitelji i svima nama sluzi na čast sto ga poznajemo i sto se družimo . Neki svi zli jezici jednom zasute .

 25. K-12/09 je kazneni postupak. Redakcijo, objavi tekst Presude Visokog trgovačkog suda Republike Hrvatske Pž-4396/14-3 tužitelj R H, protiv 1. Olma i 2. Amfora stečaju. 2:0. A ima još jedan postupak Olma protiv ekipe, 0:1.
  Vidučiću, pronađi ih, presude, i objavi !!

 26. Sam protiv svih – odmah mi je drag ovi Šošić. Drži se LS, dušmanima nestaje municije. “Maslina je neobrana, nima koga da je bere, prigiba se od stečaja, slomit će se od nevere “

 27. Ono što gore tvrdi Mali mrav, “102 € po m2 (+,- ) svakog stana SVAKOG STANARA zgrada POS” + Presuda Visokog trgovačkog suda RH Pž-4396/14-3 – TO JE, TA PRESUDA, TEMA ZA VAS –
  DO TOGA MORATE DOĆI VI STANARI POSa – KARTA KANTA, A NE KOMENTARI SUMNJIVIH TIPOVA KOJI SVU PAŽNJU USMJERAVAJU NA ŠOŠIĆA – PITAJTE GRAD ILI DRŽAVU ZA NJU PRESUDU – PUSTITE OVE KOMENTARE, ZLOČESTE I KUKAVIČKE, SKRIVENE, POSLJEDNJE VAPAJE OČAJNIKA – NE BUDITE OVCE – ZAR NE VIDITE DA VAS POKUŠAVAJU STRIĆ – BUDITE SVJESNI GRAĐANI – NAROD JE VLAST, A NE POLITIČARI – NAROD INSTALIRA POLITIČARE – POLITIČARI SU ODGOVORNI NARODU, N A M A – ONI TREBAJU BIT ZAHVALNI ZA SVAKI DAN SVOGA MANDATA KOJI SMO IM OMOGUĆILI – OVIMA ILI ONIMA, NEVAŽNO – SAMO SE DRŽITE ZAJEDNO – JEDNU ŠIBU SLOMIŠ LAKO, ALI SNOP ŠIBA NEMO`Š SLOMIT –

 28. …i još ovo; možda će vas ovo na što vam ukažem uvjerit; dakle, vidite da ne pišem niti o Zdeni, niti o Šošiću ili Lozi, Biliću, Bebeku…i šta ti ja znam; pišem o golim činjenicama, o dokumentima, odlukama sudbene vlasti; pa…………

 29. pa nemojmo od Šošića stvarat utvaru, duha; Fantom (junak stripa ), Duh sa sekirom (Zagor ); tako se malo po malo stvara kult ličnosti; čovik je od krvi, mesa; stoji u Makarskoj priko puta policije; ma evo, vidin ga svaki, skoro svaki dan; vidin di popije kavu; ko oće, može nać adresu u adresaru, tel. imeniku….. nemojmo pretjerivat

 30. Debili jedni bolesni! Jeba vam Šošić mater u pičku runjavu!!!
  Radje nešto korisno radite , stoko nepismena i primitivna!!!!

 31. Skupit cemo nocas, prijatelji moji
  i drace i svice iz naseg dardina
  tisucu sinova, razbacani skoji
  i tisuce kceri gromaca i stina

  Nocas cemo zemlji ko materi reci
  nosimo iz grozjem srce u kaseti
  i za svake ce loze, krv rumena teci
  a pisma ce sama poci po kaleti

  Rasti zemljo, pukni stino,
  Kucaj srce materino
  Sumi more, suzo slana,
  Trajnaninaninanaanaaa

  Dalmacijo zemljo, maslinova grano
  Dalmacijo zemljo, kamena i smilja
  O zlati mi veslo, kad ustanem rano
  Obala je tvoja o suncanih milja

  Do kamena zemlji, narasti ce plima
  Sinovi i kceri ribari tezaci
  A za one drage, kojih vise nima
  Donit cemo vjenac pa u more bacit

  Dajte srcu radosti, ekipa, dajte srcu radosti !!!

 32. Srušio je pivnicu spomenik kulture u kamatara posudio pare pa gradio , pare nije vratijapa su ga malo u gepektu vozikali po biokovu, na kraju se uknjižili na stanove onde di biše BIPA, tako mafijaši su danas susjedi

  • Da su srdele samo malo PAMETNIJE one bi lovile i grilale dalmatince [SPERCE;)——-Na zalost DALMATINCI {SPERCI} su samo malo pametniji od SRDELA PA ONI JEDU SRRDELLE A:SOSIC —–TAKO SU GLUPI MALI SPERCI DA NEZNAJU SVOJE IME I PREZIME NAPISATI NA OVOM ILI BILO KOJEM DRUGOM PORTALU OD SRDELA

  • Zao je meni sto ..mali mrav …u23.,,59 sati ne SPAVA:::::::Sadi Rastiku mali mrave SPERCI ce misliti da je kukuruz..A OVA KOZA STO ZIVI U MAKARSKOJ {{NEZNA DA PLIVA }====I SLIKA NASU ULICU U GRABU ;;:;:;:;:;:;;;;;;;;;:ONA BI MORALA SINU OBJASNITI DA JE ON MULAC MUSKI A ;;;SESTRA JE ZENSKA;::-;:;;:;:;:-:-:-:-:;;-:-:-:-:-NEKA JOJ BOG CUVA DJECU IAKO JE ONA SRDELA

 33. KARO ;:-CAGRE KARO;;; CAGRE ;;VELICKOVIC DEBELAAAAA ;;;;;;;;;;;;;;;; BILIC TONCI ;;; GLAVA OD ;;;;;;;;SRDELE:::SVAKA ZENA PISKI KROZ LJEPSE BRKOVE OD TO:::BILI :::::::::A POPIC CE TEBI DATI JEDNOGA KENGURA {///ZENSKOGA}::::BUDI SRETAN MALI MRAVE::NISI TI TAKO MALI DA TE TOPIC ZGAZI;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here