Zbog odluke Hrvatskog kickboxing saveza, Pero Gazilj odustao od kandidature za Croatia Open 2016.

Anđela Stanić iz makarskog kickboxing kluba Mawashi proglašena je najboljom mladom kickboxačicom do 19 godina u 2015. godini na skupštini Hrvatskog kickboxing saveza.

Nažalost, osim lijepe vijesti iz Varaždina gdje je i održana skupština HKBS-a stiže i jedna ružna vijest da je Pero Gazilj odustao od kandidature za održavanje Croatia Open 2016. koji se kao i 2014. trebao održati u Sportskom centru Makarska u prosincu. Kako navodi, razlozi za to su slaba financijska podrška i odbijanje HKBS-a da organizacija ovog kupa bude na period od tri godine u istom gradu.

Pero Gazilj
Pero Gazilj

– Grad Makarska je u proračunu za tekuću godinu predvidio mizernih pet tisuća kuna za sufinanciranje Croatia Open-a, a minimalni troškovi kreću se oko 100 tisuća kuna. Nadalje HKBS-a je odlučio da se svake godine mora podnositi nova kandidatura iako sam predlagao da to bude svake tri godine odnosno da se kup održi npr. u Makarskoj tri godine zaredom. Zbog navedenog odustajemo od kandidature iako su naši borci nabolji u Hrvatskoj, a sam klub najtrofejniji, kazao nam je Pero Gazilj.
Kazao nam je i to kako je Jure Drlje zakinut po drugi put od strane Izvršnog odbora HKBS-a iako je riječ o najboljem hrvatskom borcu koji u ovom trenutku nema pravu konkurenciju.
– Mjerilo bi trebali biti rezultati, a izgleda da nisu. Jure Drlje je za nas najbolji i to je već puno puta dokazao. Bravo za sve moje šampione! Idemo dalje istim tempom i nastavljamo kao i do sada, kazao nam je Pero Gazilj.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here