Željko Lozić: „Josko Roščić nezakonito je legalizirao svoju kuću!“

U proteklih desetak dana, na adresu redakcije portala Megamedia pristiglo je jako puno pošte koja se odnose na Joska Roščića, načelnika općine Baška Voda.

Ponukani već prije objavljenim tekstovima, mještani Baške Vode samoinicijativno nam se javljaju i dostavljaju opsežne informacije u kojoj teško optužuju Joska Roščića za niz nezakonitosti. Među njima je i Željko Lozić koji je svojedobno podnio kaznenu prijavu protiv Roščića u kojoj tvrdi da je načelnik Baške Vode zloupotrijebio svoj položaj i ovlasti kada je proširujući svoju kuću istu i legalizirao na, tvrdi Lozić, nezakoit način.
– Svoju obiteljsku kuću u Baškoj Vodi, predio Rogač, ulica Zagradina proširio je i nadogradio sa tri strane bez građevinske dozvole sredinom devedesetih godina i takvu je kuću na nezakonit način legalizirao prikazujući da je izgrađena porije 1968. Godine. Time je oštetio općinski proračun jer je izbjegao platiti komunalni doprinos za novoizgrađene djelove kuće, naveo je, između ostaloga, u svojoj kaznenoj prijavi, Željko Lozić.
To tvrdi i Ante Radić iz Baške Vode koji je također podnio prikjavu USKOK-u te je u njoj naveo kako je Josko Roščić svoju kuću u ulici Zagradina na k.č.5454 K.O. Bast-Baška Voda legalizirao prikazujući da je ista izgrađena prije 15.veljače 1968. godine u čemu su mu, tvrdi Radić u kaznenoj prijavi, pomogli sudski vještak i druge službene osobe…

42 KOMENTARI

  • Ćuva ih gđa Jurišić iz tužilaštva. Ognjen Radić je specijalista za legalizacije, a naročito one po zaakonu izgrađenosti do 1968.g. Tu je i Ksenija G. ured za urbanizam.

 1. Izgleda da ta fukara posjeduje veliku kolicinu kriminalne energije pa bi ga trebalo sprijecit u ponavljanju kaznenih djela ,opasnost od ponavljanja djela

 2. Izbori su prošli,Josko Roščić je dobio preko 70% posto glasova i to u prvom krugu stanovnika opčine Baška Voda,konkurenti su mu bili Ante radić i Željko Lozic….gube izbore među ostalim i zbog toga što lažu…. pozivam Državno odvjetništo ako su pročitali ova trabunjanja da provjere navode još jednom……s obzirom da je isti bio i komunalni redar,a medilomu je…rodilo u Aržanu,baš će mo provjeriti prijave koje je po zakonu trebao podnjeti svim graditeljima iz tog vremena,vidit će mo tko je “nezakonito ” što legalizirao i da li je legalizirao….baš će biti zanimljivo…..a zanimljivo je čitati i izjave lažnjaka i simpatizera s njihove liste…..ma javno ljudi,stajte iza svojih rijeći……Nisu Baškovođani ni budale,ni naivci….a n iti oni koje je mini bus dovodio na izbore da glasuju za navedene…..prosto još jedna LAŽ……

  • Dragi moj Josko Prikaži ovde kopiju uplatnice o plaćenih komunalijama i stavi na oglasu ploču ispred stopa da svi vide (kao što si stavio za matu kesaru)stavi uplatnice dozvolu komunalije i začepio usta anti radicu lozicu

   • I još nešto kažeš da si dobio većinu na izborima dobio je i Sanader kakve veze to ima sa dozvolom.kao prvo nisi dobio od baskovodana nego od hercegovaca i Bosanaca šta su prijavljeni po naputci i ostalih kućama di živu domaći Bosanci.u vjecu i u općini su ti svaline.

   • Di su papiri od komunalija di je uplatnice daj da vidimo da si postenjacina, da ti je kuća legalizirana po zakonu,sta ce te prozivao ti kažeš da ne voliš Laž. (da ti nisu misi pojili Papire)

 3. Ma Loziću baš si tužibaba……Ovaj momak je notorni Lažov,ne govori istinu,izgubio je izbore…Na proteklim izborima zahvaljujući građanima Baške Vode Josko Roščić je dobio preko 70% glasova u prvom krugu i to baš protiv knkurenata Ante Radića i Željka Lozića.Baš će biti zanimljivo što je komunalni redar iz tog vremena radio na prijavama,bit će zanimljivo viditi i legalizacije,znam da je bio zauzet izgradnjom nove kuće u rodnom Aržanu ali to ga ne opravdava.UZ pomoć kolege i suradnika s liste ni uz pomoć mini buseva niste uspili sakupit glasove Hercegovaca….A ovi što se javljaju s lažnim imenima,ma ne bojte se,istina uvijek pobjeđuje……a to nije ono što navedeni kažu……

  • Istina i ti Josko imaš hrabrosti govorit o istini, davno bolji vic nisam čuo aha ha aaaa….ti si Josko sin Mate Roscica ne zaboravi to nikad zna se.

 4. MIRA DALIĆ ZAMJENICA ŽUPANISKOG ODVJETNIŠTVA U SPLITU DRŽI U LADICI PRIJAVE. PRIJE MJESEC DANA DALA MI JE OBEĆANJE DA ĆE POČETI RJEŠAVATI PRIJAVE I DA ĆU DOBITI PISANI ODGOVOR .TKO JOJ NEDA DA TE PRIJAVE RJEŠAVA???? ZA OVAJ SLUĆAJ SAM DOSTAVIO AVIONSKU SNIMKU IZ 68 GODINE OVJERENE OD KATASTRA MAKARSKA GDJE SE VIDI DA KUĆE NEMA. VELIKI PROPUST NOVINARA ŠTO TAJ DOKUMENT NIJE OBJAVIO. POSTAVLJA SE PITANJE KAKO JE MOGLA DOBITI UPORABNU DOZVOLU KAD NI ZEMLJA NIJE NJEGOVA NEGO OBITELJI TRUTIN IZ ŠIBENIKA(ZA TO SE POTRUDIO URED ZA URBANIZAM U SPLITU)KONTAKTIRAO SAM OBITELJ TRUTIN GOSPODIN TE NAHVALIO TEBE I SUTKINJU ALAĆ………..TA ČESTICA 1200 KVADRATAVRIJEDI 500000 EURA POREZ 25000 EURA . ODAKLE TI TI NOVCI? ZAŠTO TO NIJE PRIKAZANO U IMOVINSKOJ KARTICI? DA NISI DOBIO KAKVE ZAOSTATKE KAO LAŽNI RATNI VOJNI INVALID SA LAŽNON DIPLOMOM? DI SI JE KUPIO? ŠTO NAM VIDULIN FILIP MOŽE REĆI O AFERI KRVAVICA KAD JE STARCA TURIO PIJAN U PROVALIJU…. BIT ĆE JOŠ KAD SU ONI U PITANJU TO JE NEPRESUŠAN IZVOR FEKALIJA!!!!!!!

 5. KADA ĆE SE SKINUTI PRAŠINA SA PRIJAVA PITAM MIRU DALIĆ.
  KAKO SE MOGLA DOBITI UPORABNA DOZVOLA KADA JE DO 2017 ZEMLJA BILA U VLASNIŠTVU OBITELJI TRUTIN IZ ŠIBENIKA.KONTAKTIRAO SAM IH I HVALILI SU TE I SUTKINJU ALAĆ.TIH 1200 M2 VRIJEDI 500000 EURA POREZ 25000 ODAKLE TI TO, ZAŠTO SVE TO NIJE PRIKAZANO U IMOVINSKOJ KARTICI?????……DA NISI DOBIO ZAOSTATKE KAO LAŽNI RATNI VOJNI INVALID??????,DI SI KUPIO DIPLOMU EKONOMISTE????
  KAKO JE VIDULIN FILIP U PIJANOM STANJU TURIO STARCA U KRVAVICI U PROVALIJU????JOŠ PUNO TOGA ŠTO I DRUGI ZNAJU ALI SE NESMIJU POTPISATI , BIT ĆE JOŠ…………………….

 6. KADA ĆE SE SKINUTI PRAŠINA SA PRIJAVA PITAM MIRU DALIĆ.

  KAKO SE MOGLA DOBITI UPORABNA DOZVOLA KADA JE DO 2017 ZEMLJA BILA U VLASNIŠTVU OBITELJI TRUTIN IZ ŠIBENIKA.KONTAKTIRAO SAM IH I HVALILI SU TE I SUTKINJU ALAĆ.TIH 1200 M2 VRIJEDI 500000 EURA POREZ 25000 ODAKLE TI TO, ZAŠTO SVE TO NIJE PRIKAZANO U IMOVINSKOJ KARTICI?????……DA NISI DOBIO ZAOSTATKE KAO LAŽNI RATNI VOJNI INVALID??????,DI SI KUPIO DIPLOMU EKONOMISTE????

  , BIT ĆE JOŠ…………………….

 7. KAKO SE MOGLA DOBITI UPORABNA DOZVOLA KADA JE DO 2017 ZEMLJA BILA U VLASNIŠTVU OBITELJI TRUTIN IZ ŠIBENIKA.KONTAKTIRAO SAM IH I HVALILI SU TE I SUTKINJU ALAĆ.TIH 1200 M2 VRIJEDI 500000 EURA POREZ 25000 ODAKLE TI TO, ZAŠTO SVE TO NIJE PRIKAZANO U IMOVINSKOJ KARTICI?????……DA NISI DOBIO ZAOSTATKE KAO LAŽNI RATNI VOJNI INVALID??????,DI SI KUPIO DIPLOMU EKONOMISTE????

 8. Zbog njega i njegovih ortaka po savjetu članova Pastoralnog vijeća danas ispašta fra Šime koji je od tih spodoba tio skloniti novac ali ga je zaribala bankarica. A i On je ljudsko biće.

 9. Toj fukari i njegovim jatacima trebalo bih pod hitno odredit pritvor radi opasnosti bjega utjecaja na svjedoke i itekako za ponavljanje kriminalnih aktivnosti

 10. FILIP VIDULIN NA PROŠIRENJU U KRVAVICI TURIO STARIJEG GOSPODINA U PROVALIJU . NIJE KRIV BIO JE PIJAN!!!!! A KAD JE TRIZAN.????
  JEDNA OD KVALITETA PREDSJEDNIKA HDZ BAŠKA VODA.

 11. Josko vidim da odgovaras na odradene natpise pa te molim da odgovoris na nedavno postavljeno pitanje .odakle?dvi sredene kuce u baskoj vidi sa apartmnima,poslovni prostor,vikendica na tisuce i tisuce kvadrata,stanovi u baskoj vodi i zagrebu,jahta ,brod nekoliko terenaca ,auta , ustedevina,motora ,skolovanje djece…..jeli se to moze od place.mi svi radimo i nemozemo ni b od blizu tome postic.da se ne zaboravi to su objavili nedavno i mediji i uvrstili vas medu najbogatije nacelnike.bitna stvar da do te vase funkcije niste imali nista.pozdrav

  • Cuj Baškovođana ,raspisali se o svom načelniku ,pitaju ga odakle mu ta pusta imovina ,kučice , auti , zemlja ,stanovi u Zg i novci na računu. Sramota nek vas bude sve vas koji blatite i klevecete Joska Roscica sina Mate Roscica Copide.
   Svim poštenim ljudima iz Baške Vode dobro je poznato da je otac Joska Roscica radio dugo godina u Njemačkoj ,i da je sav ušteđen novac ulagao u kupovinu dionica poznate auto firme BMW. Lako vam je sada zavidni baškovođani prozivati našeg načelnika. Pitam vas zašto vaši roditelji nisu išli trbuhom za kruhom i zarađeni novac ulagali u vrijednosne papire i dionice .Sramite se i zamislite zašto klevecete jednog poštenog načelnika. Svi smo mi Josko Roščić !

   • Kako se ti novci nisu uložili kad je copida bio živ nego kad je Josko dosa na vlast ti mate granicu ili nemaš pameti ili te je zaduzioo

    • Jurejurić sve damo ali našeg poštenog načelnika nikom ne damo.
     Svi vi ste bolesno ljubomorni na dvije kuće,stanove ,aute ,vikendice i bogate račune u bankama. Danas je sasvim normalno da se uzima provizija za posao . Da nije bilo našeg poštenog načelnika nebi bilo ni Baških Voda. SVI SMO MI JOSKO ROŠČIĆ

  • Otac Joska Roscica je radio za vrijeme komunizma u Njemačkoj .Svaki teško zarađeni dinar ,odnosno Marku ,ulagao je u kupnju dionica BMW .

 12. Mene zanima zašto općinski vječnik Svalina totalni bezveznjak kojem je jedina svrha prikupljanje glasača Rošćiću ama baš svaki dan i to cili božji dan djabe parkira u centru i tako općini izbije 100 kn dnevno koji je on k…c i ne samo on nego i Rošćičev sin i žena….redovno svi djabe…koji su oni ku..c?????

 13. u ovoj trakavici nema nevinih od Joska Roščića koji se kao načelnik obogatio ,do Žulja i njemu sličnih koji su to njemu i njegovim omogučili i građana Baške vode koji zbog svojih sitnih interesa već 26 godina daju glas . Što ste tražili to ste dobili.

 14. Mene interesira koji to posteni ,ne baskovođanin,nego Hrvat moze podrzavat covika koji se druzi sa anti-hrvatskin elementima,pogotovo sa Mladenon Bajicem?Smecem koje je generale zatvara uz pomoc Ive Josipovica i ostale jugonostalgicarske bagre.Pa taj Roscic,svako jutro ispija kave sa jugoslavencinama kao sto je Ante Radicem Rosin ,clan pokreta za yu a o svjetonazoru zaposlenika u opcini da i ne govorin.Pametnome dosta.

 15. Ako netko moze progucat prijateljstvo i veliku ljubav Roscica i Mladena Bajica onda imate dobar jugo-anti hrvatski zeludac.A tek jos zastita od strane Ive Josipovica koju uziva onda je jasno da ste svi obicne interesne grupe koje mu se uvlacite u guzicu za sitnis.Sramite se i ne zaboravite tko ste i ciji ste.Pozenili se i poudale za ljude sporke krvi,misane sa cetnicima,balijama,gubon slovenskom i smecem jugobosanskim.Necete dugo gubo razbojnicka.

 16. KAD ĆE SE OBJAVIT UPLATNICE roščiču KAO ZA MATU DIVIĆA ?????? KUĆA ROGAĆ , KUĆA POGRADINA (NAKARADNA NADOGRADNJA POTKROVLJA), FOTOKOPIRAJ I DIPLOMU (DA VIDIMO DI JE KUPLJENA),KOLIKI SU TI ODBICI NA PLAČI KAO ——-L A Ž N O M R A T N O M V O J N O M I N V A L I D U——-
  ZA MATU SI BIO BRZ ŠTA JE SAD ZAPELO.
  OBJAVI TO I ZAČEPI USTA LAŽOVIMA. RADIĆU I LOZIĆU
  SLIKAVA SI SE SA sanaderom I ON JE DOBIVA 70% GLASOVA I DI JE ZAVRŠIO , NAKRAJU ĆE GULIT KROMPIR —MOĆEŠ GA PITAT ZA SAVJET…

 17. ŠTO SE ČEKA ?????? TVOJI GLASAČI ČEKAJU DA STAVIŠ UPLATNICE OD KOMUNALIJA KAO I KAD JE KUĆA IZGRAĐENA NA OGLASNU PLOČU ISPOD GORICE. OGLANCA SAM STAKLO DA SE BOLJE VIDI .

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here