Znaju li nadležne inspekcije gdje se nalazi Baška Voda?

U makarskoj ispostavi Turističke inspekcije očito nemaju pojma što se događa u Baškoj Vodi, a niti ih zanima. Da se to zaključiti iz ignorantskog odnosa turističkih inspektora koji nisu našli vremena da postupe po prijavi privatnog podnositelja u slučaju ugostiteljskog objekta „Zvonimir“.

Riječ je o ugostiteljskom objektu vlasnika Željka Penjgušića koji je od makarske ispostave Službe za gospodarstvo zatražio i dobio tzv. minimalne uvjete propisane za obavljanje ugostiteljske djelatnosti na objekt veličine 12 m2 i prostora za usluživanje veličine 32 m2. Rješenje je, doduše, izdano na ime Ante Budimira za objekat koji kao takav niti tada, a niti danas ne postoji, a što je najgore, stanje na terenu nitko ne provjerava! O ulozi Ante Budimira i načinu na koji je Željko Penjgušić došao do lokacije za obavljanje ugostiteljske djelatnosti, već smo pisali u jednom od prethodnih članaka.
Željko Penjgušić je, tvrdi Veljko Đuzel, potom provalio u ugostiteljski objekt u njegovom vlasništvu veličine 400 m2 i otuđio sav inventar i uređaje, a da stvar bude još gora, dogradio je još jednu etažu na uzurpirani objekat i tako radi do dana današnjeg. Veljko Đuzel je o svemu pravovremeno izvijestio nadležne institucije, među njima, naravno, i Turističku inspekciju u Makarskoj, no prijava skuplja prašinu, a Željko Penjgušić zadovoljno trlja ruke, što zbog nemoći pravne države, što zbog profita…
I portal Megamedia je upozorio nadležne inspekcije na moguće nezakonite radnje u slučaju Željka Penjgušića, ali i općine Baška Voda, no nitko nije pokazao interes za rješavanjem tog problema.
– Nevjerojatno je da je Željko Penjgušić do rješenja makarske ispostave Službe za gospodarstvo došao poduzimanjem čitavog niza kriminalnih radnji i danas posluje u objektu veličine cca. 800 m2 koji nema odgovarajuću dokumentaciju, nije legaliziran i nema potrebna rješenja Službe za gospodarstvo za zakonit rad, kazao nam je Veljko Đuzel.
Đuzel tvrdi i to kako djelatnici Službe za gospodarstvo, ispostava Makarska nikada nisu došli na teren utvrditi stvarno stanje te ih je prijavio USKOK-u zbog osnovane sumn je u počinjenje ozbiljnih kaznenih djela.
– Tražio sam od Turističke inspekcije u Makarskoj hitan nadzor nad objektom kojeg protupravno koristi Željko Penjgušić, s ciljem zabrane rada i zatvaranja ugostiteljskog objekta, no do danas nisu izašli na teren. Nažalost, nemam drugog izbora nego kazneno prijaviti i njih jer sudjeluju u nezakonitim radnjama, kazao nam je Đuzel.

31 KOMENTARI

  1. sve ide pod patronaton roscica jer pengus se hvali okolo da ce to tadit do kraja zivota da mu nitko nemoze nista jer roscicu i inspekciji daje ogromne svote novaca

      • Nepismeni vodoinstalater sve sebi instalira lezajke, pedaline, restoran,ukraden inventar u b polju ukradeno meso sve,Zulj mu platio fasade na kući,sabljo metro kamen….neskolovanog sina instalira u uranije za trenera…..

  2. Ne dirajte nam pengu on je danas na potezu od Zvonimirove lađe do ljetnog raja nasa maskota, sto je nekad zagi bio u Zagrebu penga je u ljetnim mjesecima u kaki kvartu. ( inače za sve ne upućene kvart u Baskoj Vodi dobio kaki naziv jer u tom kvartu sve se rađa i stvara iz wc-a). Živio i radio nam penga još 100 godina, nekad se sralo a sad se jede, da nije tebe samo bi se sralo, a ovako se i jede. Živio nam roscicu, da nije tebe sralo bi se samo kod penge, a ovako se sere u mramorom obložene wc-eje

  3. PITANJE ZA SVE : DALI IKO OD VAS KOJI PIŠETE SVOJE KOMENTARE MOŽE PREDVIDITI POTROŠNJU WC KOD PENGE.NORMATNO BI BILO 300 kWh , A ON TROŠI 5000-6000 kWh , roščić PLAČA (RAZLIKA U CIJENI PUNE SE CRNI FONDOVI).KAD JE OTKRIVEN NELEGALNI PRIKLJUČAK ZAŠTO NIŠTA NIJE PODUZETO??? KO PLAČA TE RAČUNE ZAR NE VIDI RAZLIKU U RAČUNU 300 KUNA ODNOSNO 5000 KUNA.!!!!!!!!!!!!!!!!!ZAMISLITE I OVO POSTAVLJANJE 8 TUŠEVA NA PLAŽI (TUŠEVI SA DVI GLAVE) 20 OOO KUNA!!!!!!!!!!(8 SATI ZA POSTAVLJANJE) NEKI CIJELU GODINU RADE ZA TU CIFRU. roščić SE VEĆ OSIGURAVA GODINAMA , ODVJETNIK ANTUNOVIĆ SVAKI MJESEC DOBIVA 7000 KUNA (SVAKO ROČIŠTE SE POSEBNO PLAČA DA NE BUDE ZABUNE) KAD GA UHVATE DA GA PREKO SVOJIH KRIMINALNIH VEZA MOŽE BRANIT……………..BIT ĆE JOŠ……

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here