DNEVNA DOZA MAKARSKOG NEREDA Božićni grad stiže već ovog ljeta, a na Sv. Petru niče novi plišćevac!

S vrlo izraženim smislom za humor, ali i kritiku gradskih vlasti, autori FaceBook stranice „Dnevna doza makarskog nereda“ bilježe sve veći rast popularnosti

Prelistavajući njihove objave, naišli smo na nekoliko zanimljivih detalja. Tako autori ove FaceBook stranice negoduju zbog sveobuhvatne nekontrolirane betonizacije, a najviše ih ljuti nered na Sv. Petru.

sv.petar makarska - DNEVNA DOZA MAKARSKOG NEREDA Božićni grad stiže već ovog ljeta, a na Sv. Petru niče novi plišćevac!

Evo što su uz fotografije koje i mi objavljujemo napisali: „Nakon ugostiteljskih objekata na poluotoku sv. Petar nikla i prva montažna kućica. Korak po korak i od sv. Petra će napravit novi plišćevac. Baraka do barake, ugostiteljski objekti i fast food “restorani”. Osejavi su namjenili betonizaciju a svetom Petru prijeti devastacija. Izgleda da Makarski biseri sv.Petar, Osejava i Nugal neće preživjeti do kraja mandata Jure Brkana. Dok je god seljačinama u općini privatni budžet ispred gradskog i zarada pojedinca ispred javnog interesa nastavit će se devastacija grada a tako i njegovih najljepših do jučer zaštićenih dijelova. Naravno, općinske seljačine sve ovo vide kao napredak i prosperitet u tome i je najveća tragedija. Da bi Makarsku voljeli prvo je trebaju razumjeti (sve njezine obveze i potrebe).Ova vlast Makarsku ne razumije!“, pišu na navedenoj stranici.

bozicni grad - DNEVNA DOZA MAKARSKOG NEREDA Božićni grad stiže već ovog ljeta, a na Sv. Petru niče novi plišćevac!

Ljute se i na ukinute manifestacije poput ribarskih večeri. Izrugujući se politici upravljanja Gradom, ali i turističkom sezonom, autori ove stranice pišu da će ovog ljeta biti organiziran Božićni grad!
„Kao što smo i najavili manifestacija “Božićni grad” održat će se ovo ljeto, a sada je poznata i lokacija – sv. Petar. Svi građani koji otvore obrt moći će unajmiti božićnu kućicu veličine 4 m2. Cijena mjesečnog najma, kao i ove zime neće prelaziti simboličnih 20.000,00 kn. Ako vas to tješi, Jure Brkan za svoje stranačke prostorije u centru grada veličine 124 m2 mjesečno plaća 1 kn.“, napisali su na stranici.

Prateći rasprave oko makarskog Doma zdravlja, potrebu osiguranja javnog prijevoza do dnevne bolnice u Zagvozdu, autori stranice „Dnevna doza makarskog nereda“ rugaju se izjavama čelnika Splitsko-dalmatinske županije, konkretno župana Blaženka Bobana koji se hvali ulaganjima u makarski Dom zdravlja. „Dok oni pituraju fasadu, doktori liječe toplon riječju i ladnon vodon. Do piture je.“, rugaju se na spomenutoj stranici.

2 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here