Genijalci iz Importanne centra došli su na ideju naplaćivati vožnju pokretnim stepenicama!?

Zamjena dotrajalih pokretnih stepenica koje su u pogonu od 1994. godine stajala bi oko 1,5 milijuna kuna

Zbog spora Grada Zagreba i Importanne centra postoji realna mogućnost da će taj trgovački centar početi naplaćivati prolaz pokretnim stepenicama koje vode prema Glavnom kolodvoru, piše Jutarnji list, a prenosi net.hr. Do neslaganja je došlo jer se dvije strane ne mogu dogovoriti oko popravka stepenica zbog čega su iste izvan funkcije više od mjesec dana.

Iz Importanne centra tvrde da su nadležnom gradskom uredu poslali zahtjev za popravkom početkom godine nakon što im je serviser savjetovao da se stepenice (oba kraka) mogu popraviti, ali da se ne isplati jer nema garancije da neće opet stati nakon nekog vremena, piše Jutarnji.

Zamjena stepenica košta oko 1,5 milijuna kuna

Zamjena dotrajalih pokretnih stepenica koje su u pogonu od 1994. godine stajala bi oko 1,5 milijuna kuna, a iz Centra smatraju da je to isplativije od popravka. No, poručuju kako još uvijek nisu dobili adekvatan odgovor iz Grada.

“S obzirom na nedostatna sredstva održavanja i prekid financiranja u 2018. godini, razmatramo razne varijante kojima bi riješili ovaj problem, uključujući i mogućnost naplate prolaza. U tom slučaju bi trošak morali snositi građani”, rekla je direktorica Importanne centra d.o.o. Nevenka Zečević.

U Gradu naplatu smatraju neprihvatljivom

Iz Grada, pak, odgovornost za stanje stepenica prebacuju na Importanne centar zbog, kako tvrde, neadekvatnog održavanja.

Također, poručili su kako je Importanne centar za ovu godinu odbio dostaviti zatraženu specifikaciju Plana i programa zajedničkih troškova te je unatoč postojanju iznosa od 1,5 milijuna kuna predviđenih za održavanje javnih površina, odbio sklopiti Ugovor o upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova prolaza Importanne centra.

U Gradu su svjesni koliko važnu ulogu stepenice imaju za građane pa najavu naplate smatraju potpuno neprihvatljivom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here